Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Így a bázisáram nem korlát, a 18kOhm jó lehet.
Valaki aki ért a TV khez írjon már rám üzenetben had kérdezzek egy pár dolgot.
Sziasztok, az lenne a kerdesem, hogy van egy erosito Wega v120 modell es le van egve mind a ket vegfok benne, viszont nem talalok kapcsolasi rajzot hozza es meg vegtranzisztorokat sem gyartjak mar. A vegtranzisztorok 2SD587 es 2SB617, milyen tranzisztorokkal lehetne helyettesiteni es meg kell meghalyto tranzisztorokat is cserelni? Varom valaszotokat
Megnézted már a "Tranzisztorok helyettesítése" témában? Ott találsz meghajtó tranyót is.
A "Kapcsolási rajzot keresek" témában lelhetsz segítséget. A hozzászólás módosítva: Júl 26, 2014
Bakman és eSDi
Igaza volt Bakman fórumtárnak, nem volt elég csak egyet tenni a földre. Valahogyan nagyon eltolta a hangszínt, fura lett a hangzás. Lehet van ahol működik, de itt nem ment. Hangerőszabályzáshoz a két pozitív csatornára kell egy-egy ellenállást tenni.
Sziasztok!
Egy átlagos mp3 lejátszó közel teljes hangerőn -még a torzítás bekövetkezte előtt- körülbelül hány mV-ot ad ki magából?
Sziasztok!
Nem tudok valahogy hozzászólóra keresni a fórumon? Nemrég írtam valamelyik topicba, elfelejtettem az értesítést bepipálni és most nem találom a témát :S
Sziasztok .Lenne egy kérdésem .Egy integrált erositobol ha kiveszett a toroid trafot es kulon dobozba építem jobb lesz-e a hangja .Erdemes-e vele foglalkozni .
Elvileg igen, mert kevésbé fogja zavavarni a trafó mágneses szórása, de hogy ezt észre fogod-e venni, az már kérdéses.
Koszonom a választ .A vezeték lehet akármilyen hosszú vagy érdemes rövidre venni .Szigetelt legyen vagy jó ha az ereket kiveszem a köpenybol es úgy használom.
Igazábol azt akartam írni, hogy szinte biztos, hogy semmi változást nem fogsz tapasztalni, kár vele szenvedni. Mi a konkrét hibajelenség? Könnyebb segíteni, ha leírod.
Sziasztok!
Szerintetek ez a Topi által publikált kapcsolás működtethető 12V-ról?
Sziasztok!
Beírom ide is, mert sürgős lenne. ![]() Nem gyakran járok erre, de most Ti vagytok az utolsó reménységem! ![]() A segítségeteket szeretném kérni! Éppen szobai csobogót építek és olyan szivattyút sikerült szereznem, aminek a tápegységéről jön egy újabb szál, ami elvileg ledeket képes meghajtani. Gyakorlatilag is, mert kötöttem rá egy led-szalag darabot, világít is, de erősen vibrál. Gondolom ez a tápegység miatt lehet.(?) Ki lehet ezt valamivel küszöbölni? Vagy akár lassabra venni a vibrálást, gyertyaláng szerűre? Bármilyen megoldás érdekel! ![]() Előre is köszönöm a válaszokat, de a szakkifejezésekkel óvatosan, mert kezdő vagyok! ![]()
Szia!
Mutassad meg a tápegységet, ha lehetséges.
Parancsolj és köszönöm, hogy próbálsz segíteni!
![]() ![]() ![]()
Ez váltóáramú ha nem tévedek. Egyenirányítani és szűrni kell.
Honnan jön az az "újabb szál"?
Igen, konnektorba kell bedugni, ha erre gondolsz, csak nem látszanak a villák elöl.
Ha az a megoldás, amit írtál, hogy egyenirányítani és szűrni kell, kicsit ki tudnád fejteni? ![]() Mivel és hogyan? Esetleg kapcsolási rajzról talán meg tudom csinálni. Köszönöm! ![]()
Hát egy vezeték jön ki a tápegységből, az van ketté ágaztatva.
Egyik fele megy a szivattyúhoz a másik meg ez a "szál".
Nem a konnektoros végére gondoltam, mert az egyértelmű minden tápon.
![]()
Sziasztok, csak azt szeretném kérdezni,hogy a BC 638-as tranzisztort milyennel tudnám helyettesíteni? Az alkatrész egy egyszerű villogó megépítéséhez kell ami 1,5V-ról üzemel...
1,5V-ra akármelyik PNP tranzisztort beteheted, amit otthon találsz, ha csak valami villogtatása a cél.
A hozzászólás módosítva: Júl 28, 2014
köszönöm
Tényleeeg, ezt eddig nem is figyeltem.
![]() Na most gyorsan csináltam egy olyat, amit küldtél, de még most is villog. Sajnos abból dolgozok, ami éppen itthon van, így 4 db IN4004-es dióda és egy 100mikrós 50V-os elektrolit kondi került rá. Ezek jók lehetnek hozzá? Csak lehet, hogy a kondiból kellene nagyobb, hogy jobban ki tudja simítani? ![]()
Wááááá... Mindenkinek nagyon köszönöm a segítséget, most már ezt is tudom, hogy így kell.
Tökéletesen működik! (volt itthon még egy ugyanolyan kondi, párhuzamosan kötöttem őket és most szépen folyamatosan világít.) Nagyon hálás vagyok a segítségért és közben azt is megtanultam, hogyan kell egyenirányítani és szűrni ilyen alacsony szinten... ![]() Szóval köszi srácok, tudtam, hogy rátok számíthatok! ![]() Szép napot mindenkinek! (majd csatolok képet a csobogóról, ha érdekel valakit, milyen lett.) |
Bejelentkezés
Hirdetés |