Fórum témák
» Több friss téma |
Bocs tényleg, igazad van. Előkerestem a villámhárítós szakkönyvet, tényleg. Nekem az jutott róla először az eszembe. Nekünk ilyen van itthon:terromet.
Azt konkrétan nem tudom, hogy a nulla és fázis vezetők illetve a védőföld közt hivatalból mekkora átütési szilárdságnak kell lennie(utóbbi ugye ha egyesített akkor eleve semmi), de ha idetéved egy villanyos szaki aki ilyennel foglalkozik bizonyára megmondja. AZ hogy 1000 vagy 1500 Volt, ennél a műszernél eléggé nagy hibaértékkel megállapítható, mert a generált feszültség a tekerés sebességétől erősen függ- az átütési szilárdságnak pedig bőven 1500V fülött kell lennie szerintem.
Anno miután megszereltem a villanyt a házban, elhívtam egy régi ismerőst akinek az ilyen mérésekhez hivatalos papírja is volt. Ő is mért átütést is egy XS1000-el, de sokkal kényesebb dolog a földelési ellenállás, ami a tizedohmos nagyságrendek alatt kell hogy legyen - na azt ezzel nem hiszem hogy meg tudod mérni. Ennek a darabnak inkább a múzeumban lenne a helye szerintem, mint aktívan méricskélni vele.
Nekem volt hasonló műszerem. Ezeket ha jól emlékszem Megger-nek hívták. A készülékek burkolata és a fázisfezető(k) közötti szigetelési ellenállás mérésére szolgáltak.
Sziasztok!
Valakitől kaptam egy utcai megvilágításhoz használt több ledes lámpát , egy hatalmas hűtőbordara szerelt (25cmX30cm) 5 led modul , amin egyenként 8 led van , az 5 modul sorba kötve. Alumínium lapra szerelt 8 led , azt írja rajta hogy LY-cree-xp-8, sajnos nem találok semmi adatot rolla, . Segítséget kérnék a ledek erejének megfejtésében (őszesen 40 smd led) mivel meghajtó áramkör nem volt vele . Nem találtam semmi adatot a neten , esetleg ha valaki tudna segíteni egy áramkörrel amit használhatnék . Előre is köszönöm! A hozzászólás módosítva: Aug 8, 2014
Kép nélkül nehéz, de megpróbálhatjuk.
A panel neve azt sugallja, hogy Cree XP-E LED van rajta, ami 350 mA max áramot jelent. Ha jót akarsz nekik (és magadnak) legfeljebb akkor 280-300 mA áramot engedj rájuk.
Az elég baj ha a segítőknek fogalmuk sincs, csak találgatnak. A kép alján a piktogramok, jelölések nemzetköziek. Első az alagút, kisvonattal, nem alagút kisvonattal, hanem egy patkómágnes, tekerccsel. Vagyis állandó mágnesen, forgó tekercses műszer. Magyarul "deprez". Második egy villámjel, a műszer szigetelési feszültsége. Utána az értéke. Eddig szabad alkalmazni, persze a csúcsfeszültséget vedd figyelembe, ne a névlegest! Elővigyázatosságból feléig szabad használni, hátha tüskék vannak a névleges csúcsfeszültségén. Én 6-700V-ig használnám. A műszer egyébként valóban szigetelési ellenállás mérő, annak idején suliban, és melóban is használtuk. Villámokhoz semmi köze, azzal kapcsolatos hozzászólást kár figyelni, félrevezető. Villámnál M/Gohm nokedli, semmi hatása nem lenne. A műszerben egy dinamó van, egyenletes sebességgel kell tekerni, és kapcsokra dugva a mérő vezetékeket, lehet választani 250, vagy 500V mérőfeszültség között. Iskolában nagyon hasznos volt az áram biológiai hatásának szemléltetésére, idősebbek a fiatalabbakkal fogatták meg, a társuknak azt mondták ezt így most nem lehet megtekerni. Aztán odébb állt, leste ki az erősebb. A tekergélő, vagy a táncos. Melóban motorokat lehetett kimérni, vagy kábeleket, van zárlat, mutató majd eltörik, nincs zárlat, mutató mutatja a szigetelési ellenállás értékét adot feszültségen, ha nem sütötted ki, kolléga vitustáncot járt utánad. A vékonyka nyil utáni bekarikázott szám az osztálypontosságot jelzi. 2-2.5%, vagy jobb esetén lapított mutató kellett, és egy szemmel nézni. Létezett kerek mutatóval is 1%, de akkor a skála tükrös hátterű volt, úgy kellett leolvasni hogy csak egy mutatót láss. A tükör miatt ezt csak merőlegesen tehetted meg. Lásd "paralaxis hiba". A sor végén egy "goszt" számmal, olyan mint régebben az MSZ (Magyar Szabvány), vagy manapság az ISO, csak ez Grísáéknál volt használatos.
A hozzászólás módosítva: Aug 9, 2014
Szia! Ez majdnem ugyanaz,nem túl bonyolult műszer.
Sziasztok!
Talan rossz topikba irok, de egy "szerszamrol" nem tudom, hogy mire valo. Sejtesem szerint marogephez valo, de nem vagyok biztos benne. Tovabba, en nincs ahol felhasznaljam, ezert eladnam, es megkerdeznem, hogy mennyit er.
Szia!
Valóban marófej. Az ára használtan 5-10000 Ft... kb
Ez egy ujjmaró,morse kúpos,és úgy lett megköszörülve,hogy csavarfejet süllyesztettek vele,a kisebbik átmérő a csavarfurat mérete!
A hozzászólás módosítva: Aug 9, 2014
A kozepso kor reszet ki lehet venni. Szerintem uj, nem latszanak hasznalatra utalo nyomok rajta.
Nna,azért az sok! Ilyeneket kopott szerszámból szoktunk csinálni,mert arra még jó! Mivel morsés cc 2-2,5 ezer
Nem vitatkozom... Neten néztem az árát, nem vág a szakmámba, de látom neked igen
Attól még igazad lehet hogy új,és valóban,mintha kivehető lenne a közepe! Az ár nagyban függ a mérettől,a befogatás típusától,és nem utolsó sorban a minőségtől! Egy csúcs szerszám már aranyárban van!
Szia koszi !
Ha 40 led van rajta 40dbX350mA=14000mA (40dbX280mA=11200), Használhatok egy egyszerű led meghajtó áramkört amit a bolti forgalomban kapható és mekkorát?
99%, hogy nem. Először azt kellene tudni, hogy a LEDek a panelon sorba, párhuzamosan, esetleg valami kacifántos módon vannak bekötve.
Ez itt kezd nagyon OFF lenni, folytassuk máshol. Szerintem ez a kérdés a továbbiakban már ide tartozik.
Jövök vagyis mentem , és bocsi az off-ért.
A hozzászólás módosítva: Aug 10, 2014
Sziasztok!
Meg tudnátok mondani a képen látható dolgok nevét esetleg, hogy mire használhatók? A segítséget előre is köszönöm!
Leginkább rugós alátétnek nevezném, meg forrfülnek.
Gyanítom ezek még egy régi szelén egyenirányító alkatrészei voltak. Az a réz tárcsa szorult neki a fémlapra gőzölt szelénrétegnek, a másik meg a tengelyére húzott kivezetés volt. Jó lesz az majd alkalom adtán ilyesmi a "vegyes csavaros dobozban" Annyi eltéréssel, hogy a vékony szelénrétegen még van egy ólomréteg is, tehát ahhoz nyomódik a rugós sárgaréz.
Sziasztok!
Egy régebbi analóg dekóderből kiszedtem egy Atmel gyártmányú ic-t. Megpróbáltam google-ba beütni, hogy ez mi lehet de nem akart értelmes találatokat kiadni. Valami mikrokontroller lehet, DIP tokban... Ez van ráírva: M14-10DC 80C52X2 Előre is köszönöm!
80C52 mikrokontroller, amit az Atmel cég gyártott. A programot valószínűleg nem lehet benne átírni. Az AT89C52 a neki megfelelő újraprogramozható típus.
Szevasztok!
Van néhány apró Graetz-em: Z69D; és 006-A (ezen 7833 is van) jelűek, de sehol nem találtam róluk adatot. Van még néhány dióda kinézetű: 88 8.B; és B0615 feliratúak (kb. 1N4007 méretűek). Ezekről se. Biztos van valami előjelük, amit lehagy gyártó, de én nem ismerem. Pót kérdés: RM-1 (E-E 30), ill. RM2 jelű (E-E 42) ferritekről honnan lehet tudni, mifélék. Köszönöm.
Ezt csak az tudhatja, aki kiszerelte abból, amihez készült (vagy látott, javított olyan készüléket).
Ha visszarajzolod, lehet, Te is rájössz, vagy találsz neki feladatot.
Első ránézésre lehetett volna kávéfőző vezérlő, de akkor mit keres rajta stepper-motor vezérlő ic?
A hátulján nincs még valami felirat, típus vagy board azonosító ?
Látom nem izgatta fel a kereső kedvet az előző h.sz.-em, ezért megtoldom. Milyen értékűek ezen zéner diódák: Z2, alatta 010, alatta 9WD (a másikon 9EB van). 1N4007 méretű, fekete műa. tokú.
Én nem látok rajta stepper motor vezérlő IC -t, az ULN szerintem csak a két relét hajtja. Ugyan nem látni a másik oldalát.
Igaz nem csak motortekercs meghajtásra használatos az a tok, itt valóban a reléket huzigálhatja.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |