Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Valami elég erős acéllemezből hajlítasz egy lírát (U alak), és rátolod. Komoly cuccokban is ilyet látni.
Pontosan nem tudom mi volt abban, amivel eddig forrasztottam, de hogy flux nem, az biztos.
A csatolmányban lévő képen látszik a különbség. Bal oldalt az Ersin Multicore, jobb oldalt a noname, amivel eddig forrasztottam. Ugyanazzal a forrasztási technikával, ugyanazzal a forrasztóval (Weller W61) készült mindkettő. (Azt most hagyjuk figyelmen kívül, hogy nem életem legszebb forrasztása, de a lényeg látszik rajta. Ebből már talán értheted miért tervezek valami Ersin Multicore szintű / minőségű forrasztóónt beszerezni.) A hozzászólás módosítva: Aug 22, 2014
Szia! Válogass, ez mind jó, csak arra ügyelj, hogy ólom is legyen benne.
Bővebben: Link
Flux nélküli cinnel nem lehet forrasztani, azt csak spec dolgokra lehet használni (Volt egy olyan projekt, még a suliban talán, ahol dobozokat kellett forrasztani, és követelmény volt, hogy ne legyen nyoma. Oda használtunk flux nélküli cint de ahhoz kellett külső speckó flux, ami semmilyen látható nyomot nem hagyott)
A lényeg, hogy bármilyen folyasztószer tartalmú forrasztóónnal lehet forrasztani, persze vannak gyengébb minőségűek, vannak büdösebbek, vannak jobbak stb. Az ólommentes pld sokkal macerásabb, magasabb hőmérsékleten, nehezebben forraszt, és a kötés is gyengébb. Ha teheted vegyél egy adag ólmosat, és azzal te is fogsz tudni dolgozni. ui: "külső" fluxot is lehet fabrikálni: fenyőgyantát feloldod denszeszben, jól záródó tégelyben évekig használható. Így el lehet használni azt a cint is, csak macerás A hozzászólás módosítva: Aug 22, 2014
Na, elkezdtem volna mérni. Mivel az akkut rögzítve ez nem megy, csak töltőre dugtam, és akku nélkül az akku 2 szélső csatlakozójára mértem először, és 2,94V. Ez hogy lehet?
Messzebb van 5V feletti, 4V feletti és 2,8V körüli is. A hozzászólás módosítva: Aug 22, 2014
Köszönöm a részletes választ, és morgo fórumtársnak is a tippet. Végül ez lesz rendelve.
Megmértem akku nélkül, és akkuval. Mivel nem tudom a lábsorrendet, így csak azt jelölik a színek, hogy melyiken mit mértem. A piros az 1. a zöld az utolsó láb. Az 1. szám Töltővel a 2. Akkuval mért. Az értékek lábszám sorrendben vannak, nem feltétlenül ahhoz a lábhoz tartoznak ami mellett vannak. Lényeg, hogy valahogy nincs olyan ami ugyanannyi akkuval, és töltővel is. Az akkun 3,86V volt mérhető.
Nagyon tévedsz, ha azt hiszed, hogy én el tudom olvasni azokat a pici számokat!
Szerintem az 1..4 alkatrészeket kellene azonosítani, és szép lassan megoldódik a probléma. Megpróbálhatos megkeresni a telefon szervízkönyvét, az is sokat segít.
Már jobb a helyzet. Nem teljes a doku, ezt találtam éhgyomorra:
az U201 egy 2.5V LDO stabilizátor 80mA terhelhetőséggel. NCP563 Bemenete egy 2.85V feszültségre megy. Gondolom a 2.85V elég lesz: 1 láb a föld, 2 2,8V 3 2,5V . Erről mennie kell annak a csengőnek. A hozzászólás módosítva: Aug 23, 2014
Nem értem. A rajz alapján a 7-es vagyis U504 csinál 2,85V-ot, és az U503. Mindkettőn ugyanazt mértem. Akkuval semmi. Az U201-en szintén semmi ha csak akku van benne.
A 4. oldalig el se jutottam. Az U504 még jobb, az akkura megy közvetlenül? Az EN lábat kell magasra húzni, azzal engedélyezed a kimenetet.
Az U503 forraszthatóbb helyen van. De ugyanazt mértem rajta, vagyis ha csak töltőről megy akkor 2,95V gondolom a bemeneten, és 1,37V a kimeneten, ha csak akkuról megy, akkor 3,86V van a bemeneten, úgyhogy közvetlen lehet, meg a rajz szerint is, de 0V a kimenet. Most akkor kössem össze az EN-t az IN-el? De a mobil hogy kapott áramot anélkül, hogy bármit bárhova húzok? Amúgy próbáltam úgy is, hogy nyomtam egy ideig a bekapcsoló gombot, világított egy ideig a billentyűzet, akkor se változott a helyzet. Ja, meg töltőről nem sikerült bekapcsolni se.
Valaki segítene megfejteni hogy az alábbi képeken milyen alkatrészt lehet látni?
Linkelne valaki pdf-et hozzá?
nem működik!
Kaphatok direkt linket?
KÖSZI
MIC5255 adatlap.
Akkor tisztázni kellene a szituációt. Van egy mobil, ami töltőre kötve nem kapcsolható be? A töltő jó?
Üdv!
Ha egy bináris számlálóval számolom az impulzusokat amiket mp-ként resetelem, akkor a másodpercenkénti impulzusok számát hogy tudnám megszorozni 60 -al? Ez jelezné a percenkénti fordulatszámot. Egyenlőre csak elméleti síkon érdekel a dolog hogy milyen lehetőségek vannak PIC nélkül. Előre is köszi az ötleteket.
Sziasztok! Ez az IC (SS495) úgy működik, hogy 0G térerőnél mindig a tápfeszültség felét adja ki magából, vagyis például 10V esetén 5V lesz külső tér nélkül a kimenetén? (Gyakorlatban így van, csak érdekel, hogy jól működik-e, mivel csak 5V tápfesz esetén van megadva a 2,5V nulla értékhez.) Köszönöm a segítséget. SS49
Üdv!
Nem, a kimeneti tartomány mindig 0.2V - 4.8V között lesz.
Pl.Csak elméleti síkon...Egy kicsit más logikával. Az impulzusok elindítanak egy időzítőt, ami alatt egy oszcillátor 60-ig fut, ezt számolná a számláló.
Az adatlap valóban ezt sejteti, akkor lehet, hogy hibás az én példányom? 9V-ról használom és kb. 4-4,5V-ról indul alaphelyzetben, 6-7V-ig is elmegy. Egy levitronban használom, de megfelelően működik.
Lehet kicsit már megfáradt, vagy a kimenete van rosszul illesztve. Ha jól működik és nem probléma a magasabb fesz, akkor szerintem nem érdemes piszkálni. Az adatlap 0 Gauss-ra 2.5V-ot ír, akár hogy is nézem. Arról nem látok információt, hogy a nagyobb tápfesz miatt ez eltolódna.
A mobilnak nincs kijelzője, kamerája, mikrofonja. Ha beteszem az akkut, és nyomva tartom a bekapcsológombot pár másodpercre világít a billentyűzet. Ha töltőt dugom rá akku helyett, nem együtt, akkor világít a piros LED, de nem csinál semmit, ha nyomom a bekapcsoló gombot. Akárhogy is, lehet, hogy akku nélkül nem szokták tölteni, mégis a mérési eredmények azt mutatják, hogy ha akku nincs benne, akkor van feszültség, ha csak akku van akkor nincs. Ezt nem értem, meg emiatt nem értem, hogy hogy érted, hogy jó-e a töltő?
Üdv!
Van egy riasztóm, és jelenleg működés képtelen. A probléma az hogy mikor élesítem akkor utána vagy egyhuzamban riaszt de nem a megszokott hangom, vagy riaszt ki-be kapcsol ismét riaszt ezt megállás nélkül. Első gondolatom az volt biztosan az irányító kapcsolgatja ki be, ezt az ötletet kizártam mert az irányítóból kivettem az elemet és úgy is ki-be kapcsol. Semmilyen sérülést nem látok rajta. Azt még tudni kell hogy egy esőzés után lett ilyen, ugyanis motoromban volt, viszont nekem belülről csont száraznak tűnik, biztonság kedvéért meg is fújtam párszor hátha valami rövidzárlat a víz miatt de ez sem vezetett semmire. Illetve még valami, a képen be keretezett alkatrész micsoda?Van rajta egy kis réz tekercs, és a közepén egy csavar, azt kicsavartam és úgy is ugyanúgy működött szóval nem tudom hogy mégis minek van benne. Itt a távirányítóról és a riasztóról a kép, amúgy pedig egy 9v-os elemről működik. Előre is köszönöm a segítséget.
Valaki tudna mondani nekem értékeket egy olyan rlc-hez ami kiszűri a hálózati brummot?
Ehhez több információ kellene. Például honnan, miért és mekkorát?
A hozzászólás módosítva: Aug 24, 2014
|
Bejelentkezés
Hirdetés |