Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Analóg oszcilloszkóp javítása
Ha szkóp-képet teszel fel, legyen látható a kezelőszervek beállítása, vagy add meg a beállításokat!
Lapozás: OK   122 / 247
(#) granpa válasza Doncso hozzászólására (») Aug 30, 2014 /

De lehet, tovább élnek. Szerintem is az a baja, mert némely kapcsoláskor van.
(#) every hozzászólása Szept 4, 2014 /

Sziasztok! Mi lehet a baja a szkópnak, ha be kapcsolom és a cső hátul világít, de az ernyőn nem jelenik meg semmi sem. Hol keressem a bajt? Hameg hm203-6 -os. Köszi!
(#) nagym6 válasza granpa hozzászólására (») Szept 5, 2014 / 1

Orosz szkópoknál gyakori a forrasztási hiba a panelon. A forrasztástechnika gyatra, sok a "hidegforrasztás", ami úgy látszik mintha jó lenne. Az ón körbefogja az alkatrészlábat, de mégsem érintkezik. Ez azért erős nagyítóval látható is.
(#) nagym6 válasza every hozzászólására (») Szept 5, 2014 /

A katódsugárcső áramköreinél, zömében nagyfeszültségű áramköri részeknél valószinű. Talán valamelyik poti -fényerő, fókusz, stb.- kontaktos, ekkor csavargatásra néha megjavul. Ellenállások szoktak megszakadni nagyfesznél. Vagy nagyfesz áthúz valahol, ez sötétben látható. Többet nem tudok.
(#) Gabi válasza every hozzászólására (») Szept 5, 2014 /

Szia, talán a jobb felső sarokban van egy kapcsoló (hirtelen nem tudom mi a neve), amivel azt tudod bekapcsolni, hogy ha nincs jel a bemeneten akkor nem rakja ki a képernyőre a vízszintes vonalat sem. Nincs ez a kapcsoló rossz állásban? Ha adsz rá jelet, akkor sincs a képernyőn semmi?
(#) every válasza nagym6 hozzászólására (») Szept 5, 2014 /

Az X-Y PCB -n van egy 50mA -os biztosíték, az szakadt, etől lehet az, hogy nem mutatt elől semmit sem?
(#) every válasza Gabi hozzászólására (») Szept 5, 2014 /

AT/MORM. nyomógomb van ott, de egyik állásban sincsen. A biztit fogom kicserélni, hátha az a baja most így hirtelen. Meg az normális, hogy a Time Base PCB-n van két darab 6 lábas IC foglalat, az egyikbe benne van a IC, a másikba meg 2 darab tranyó szerű van.
(#) papus51 válasza every hozzászólására (») Szept 5, 2014 /

Nézz körül a Google képkeresőjében is. Hameg hm203-6 kereső szóra.
(#) endrusz válasza papus51 hozzászólására (») Szept 5, 2014 /

Itt szerintem van minden:Bővebben: Link
(#) endrusz válasza granpa hozzászólására (») Szept 5, 2014 /

Szia! Ezek vannak az C1-118-ról hirtelen
(#) pucuka válasza endrusz hozzászólására (») Szept 5, 2014 /

Pénzért regisztrálás után.
A hozzászólás módosítva: Szept 5, 2014
(#) Gabi válasza every hozzászólására (») Szept 5, 2014 /

Bővebben: Link
Szerintem nézd át ezt, kapcsolási, beültetési rajz.
A T533 valóban egy hatos IC foglalatban ülő tranzisztornak néz ki (U440 típusú dual Fet).
A hozzászólás módosítva: Szept 5, 2014
(#) every válasza Gabi hozzászólására (») Szept 5, 2014 /

De itt a kapcsolási rajzot hogy lehet letölteni?
(#) granpa válasza endrusz hozzászólására (») Szept 6, 2014 /

Köszönöm! Jól jött; még nem álltam neki.
(#) Ge Lee válasza every hozzászólására (») Szept 6, 2014 /

Lejjebb görgetsz, és vársz kb. fél percet amíg megjelenik a letöltés lehetősége a jelzett helyen.
(#) every válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Szept 6, 2014 /

Köszi mind kettőtöknek !
(#) dobanandras hozzászólása Szept 6, 2014 /

Szervusztok!
Vettem egy hameg 203-4, 20MHz-es szkopot.Tudna valaki segiteni a gepkonyvvel magyar nyelven?.Milyen kontaktsprayt hasznalhatok a kapcsolok kitakaritasanak?A sugar ugy tunik hogy eleg vastag,honnet lehet allitani vekonyabra?Koszonom,Andras.
A hozzászólás módosítva: Szept 6, 2014
(#) Chipmunk1960 válasza dobanandras hozzászólására (») Szept 6, 2014 /

Szia, A tanyán megvan, igaz Angolul, itt, legfeljebb beteszed a googliba, ha nem érted. [/off]Ha nem tudod letölteni szólj, elküldöm másképp. [off] Kontact 60/61 erősebb szennyeződésekhez, /bezöldült réz, stb/ a WL pedig a finomabb dolgokhoz.
A hozzászólás módosítva: Szept 6, 2014
(#) dobanandras válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Szept 6, 2014 /

Koszonom,nemetul meg angolul megvan,erdekelne magyar nyelven.A google fordito rosszul fordit.
(#) nagym6 válasza dobanandras hozzászólására (») Szept 6, 2014 /

Kontaktspray-val óvatosan. Ha panelra kerül, véglegesen tönkreteheti, mert valamennyi átvezetést okozhat mindörökre. Ha nagyimpedanciás pontok közötti kapcsoló kontaktust fújsz be vele, problémát okozhat az átvezetése.
(#) dobanandras válasza nagym6 hozzászólására (») Szept 7, 2014 /

Masegyebbel mivel lehet kitakaritani a kapcsolokat,kontaktosok,miutan levettem a fodelit a szkopnak,megremultem.Nagyon sok porlerakodas volt benne.Egyelore csak kifujtam suritett levegovel.
(#) dobanandras válasza dobanandras hozzászólására (») Szept 7, 2014 /

Ezt kaptam,

alkoholos izopropilik spray.Mennyire jo ?
(#) nagym6 válasza dobanandras hozzászólására (») Szept 7, 2014 /

Nem tudom, nem használtam izopropil alkoholt. A lényeg, hogy maradvány nélkül párologjon el, és ne oldjon semmit az anyag. Én gyógyszertári tiszta alkoholt használok, ez nem okozott gondot, de nagyon ritkán kell. Port sürített levegő spray-vel, utána a kapcsoló valahány működtetése helyre szokta hozni az érintkezési problémát. Érintkező felületek egymáson csúszása felülettisztító hatású.
(#) Ge Lee válasza dobanandras hozzászólására (») Szept 7, 2014 /

Az semennyire, az oxidréteget nem fogja leszedni. Nézd meg ezt a linket, olvasd el mindhárom leírását. Én még nem próbáltam, de lehet hogy rendelek ebből a trióból és kipróbálom, mert nekem is van egy kontaktos szkópom, látszik is rajta szemmel az oxidréteg.
Ami tuti hogy leszedi az oxidot az a rozsdaoldó (próbáld ki egy megbarnult nyákdarabon, kenj meg rajta egy kis részt fültisztítóval), csak félek hogy a foszforsav maradékai kárt tennének a yaxley-ben.
(#) nagym6 válasza Ge Lee hozzászólására (») Szept 7, 2014 /

Ha a festékbolti -más néven rozsdamaró- rozsdaoldóra gondolsz, nekem végleg tönkretette a nyákjaimat. Nagyobb ellenállású pontok között már bezavart. Eltávolíthatatlan maradék nélkül.
Szerintem kapcsolókban is marad réteg, ha a nyákoknál ilyen zavart okoz.
A hozzászólás módosítva: Szept 7, 2014
(#) Ge Lee válasza nagym6 hozzászólására (») Szept 7, 2014 /

Az RO-55-re gondolok. Én azért használom mert ezzel a legkönnyebb vezetéket forrasztani. Ha kellőképpen oxidos akkor mással nem is lehet, gyanta, sósav, forrasztóvizek, krémek semmit nem érnek. Csak utána le kell tisztítani, mert a maradéka néhány hónap után már látható oxidációt okoz az ón-réz határán.
(#) Chipmunk1960 válasza dobanandras hozzászólására (») Szept 7, 2014 /

Szia, Gyakorlatilag ugyanazt tudja, mint az Absolut Ethanol, csak más az alkohol kémiai szerkezete. Meginni semmiesetre sem jó! Viszont nagyon jól lehet vele forrasztás után az a gyanta, flux maradványokat eltávolítani a panelről. Egy fogkefével szoktam átdörzsölni, utánna egy tisztókendővel tisztára lehet varázsolni.
(#) Chipmunk1960 válasza Ge Lee hozzászólására (») Szept 7, 2014 /

Szia, Nagyapám, sósavban oldott cink lemezt, azzal tisztította le forrasztás előtt az ereszcsatornát. De ilyen durva módszereket csak autóban szoktam használni. Nekem az
NC-559-ASM flux tökéletesen bevált, erősen oxidos vezetékek esetén is.
(#) dobanandras válasza Ge Lee hozzászólására (») Szept 7, 2014 /

Ezt nezzetek meg.Az illeto egy szkopot ellenoriz,illetve javit.A film haromnegyed reszenel hasznal egy sprayt.na de ilyent honnet tudnank beszerezni? Bővebben: Link

Link javítva.
Használd a link gombot!
-moderátor-
(#) dobanandras válasza dobanandras hozzászólására (») Szept 7, 2014 /

Megkaptam a leirasat.
Bővebben: Link

Link javítva.
Használd a link gombot!
-moderátor-
Következő: »»   122 / 247
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem