Fórum témák
» Több friss téma |
Ha szkóp-képet teszel fel, legyen látható a kezelőszervek beállítása, vagy add meg a beállításokat!
De lehet, tovább élnek. Szerintem is az a baja, mert némely kapcsoláskor van.
Sziasztok! Mi lehet a baja a szkópnak, ha be kapcsolom és a cső hátul világít, de az ernyőn nem jelenik meg semmi sem. Hol keressem a bajt? Hameg hm203-6 -os. Köszi!
Orosz szkópoknál gyakori a forrasztási hiba a panelon. A forrasztástechnika gyatra, sok a "hidegforrasztás", ami úgy látszik mintha jó lenne. Az ón körbefogja az alkatrészlábat, de mégsem érintkezik. Ez azért erős nagyítóval látható is.
A katódsugárcső áramköreinél, zömében nagyfeszültségű áramköri részeknél valószinű. Talán valamelyik poti -fényerő, fókusz, stb.- kontaktos, ekkor csavargatásra néha megjavul. Ellenállások szoktak megszakadni nagyfesznél. Vagy nagyfesz áthúz valahol, ez sötétben látható. Többet nem tudok.
Szia, talán a jobb felső sarokban van egy kapcsoló (hirtelen nem tudom mi a neve), amivel azt tudod bekapcsolni, hogy ha nincs jel a bemeneten akkor nem rakja ki a képernyőre a vízszintes vonalat sem. Nincs ez a kapcsoló rossz állásban? Ha adsz rá jelet, akkor sincs a képernyőn semmi?
Az X-Y PCB -n van egy 50mA -os biztosíték, az szakadt, etől lehet az, hogy nem mutatt elől semmit sem?
AT/MORM. nyomógomb van ott, de egyik állásban sincsen. A biztit fogom kicserélni, hátha az a baja most így hirtelen. Meg az normális, hogy a Time Base PCB-n van két darab 6 lábas IC foglalat, az egyikbe benne van a IC, a másikba meg 2 darab tranyó szerű van.
Nézz körül a Google képkeresőjében is. Hameg hm203-6 kereső szóra.
Itt szerintem van minden:Bővebben: Link
Szia! Ezek vannak az C1-118-ról hirtelen
Pénzért regisztrálás után.
A hozzászólás módosítva: Szept 5, 2014
Bővebben: Link
Szerintem nézd át ezt, kapcsolási, beültetési rajz. A T533 valóban egy hatos IC foglalatban ülő tranzisztornak néz ki (U440 típusú dual Fet). A hozzászólás módosítva: Szept 5, 2014
De itt a kapcsolási rajzot hogy lehet letölteni?
Köszönöm! Jól jött; még nem álltam neki.
Lejjebb görgetsz, és vársz kb. fél percet amíg megjelenik a letöltés lehetősége a jelzett helyen.
Szervusztok!
Vettem egy hameg 203-4, 20MHz-es szkopot.Tudna valaki segiteni a gepkonyvvel magyar nyelven?.Milyen kontaktsprayt hasznalhatok a kapcsolok kitakaritasanak?A sugar ugy tunik hogy eleg vastag,honnet lehet allitani vekonyabra?Koszonom,Andras. A hozzászólás módosítva: Szept 6, 2014
Szia, A tanyán megvan, igaz Angolul, itt, legfeljebb beteszed a googliba, ha nem érted. [/off]Ha nem tudod letölteni szólj, elküldöm másképp. [off] Kontact 60/61 erősebb szennyeződésekhez, /bezöldült réz, stb/ a WL pedig a finomabb dolgokhoz.
A hozzászólás módosítva: Szept 6, 2014
Koszonom,nemetul meg angolul megvan,erdekelne magyar nyelven.A google fordito rosszul fordit.
Kontaktspray-val óvatosan. Ha panelra kerül, véglegesen tönkreteheti, mert valamennyi átvezetést okozhat mindörökre. Ha nagyimpedanciás pontok közötti kapcsoló kontaktust fújsz be vele, problémát okozhat az átvezetése.
Masegyebbel mivel lehet kitakaritani a kapcsolokat,kontaktosok,miutan levettem a fodelit a szkopnak,megremultem.Nagyon sok porlerakodas volt benne.Egyelore csak kifujtam suritett levegovel.
Ezt kaptam,
alkoholos izopropilik spray.Mennyire jo ?
Nem tudom, nem használtam izopropil alkoholt. A lényeg, hogy maradvány nélkül párologjon el, és ne oldjon semmit az anyag. Én gyógyszertári tiszta alkoholt használok, ez nem okozott gondot, de nagyon ritkán kell. Port sürített levegő spray-vel, utána a kapcsoló valahány működtetése helyre szokta hozni az érintkezési problémát. Érintkező felületek egymáson csúszása felülettisztító hatású.
Az semennyire, az oxidréteget nem fogja leszedni. Nézd meg ezt a linket, olvasd el mindhárom leírását. Én még nem próbáltam, de lehet hogy rendelek ebből a trióból és kipróbálom, mert nekem is van egy kontaktos szkópom, látszik is rajta szemmel az oxidréteg.
Ami tuti hogy leszedi az oxidot az a rozsdaoldó (próbáld ki egy megbarnult nyákdarabon, kenj meg rajta egy kis részt fültisztítóval), csak félek hogy a foszforsav maradékai kárt tennének a yaxley-ben.
Ha a festékbolti -más néven rozsdamaró- rozsdaoldóra gondolsz, nekem végleg tönkretette a nyákjaimat. Nagyobb ellenállású pontok között már bezavart. Eltávolíthatatlan maradék nélkül.
Szerintem kapcsolókban is marad réteg, ha a nyákoknál ilyen zavart okoz. A hozzászólás módosítva: Szept 7, 2014
Az RO-55-re gondolok. Én azért használom mert ezzel a legkönnyebb vezetéket forrasztani. Ha kellőképpen oxidos akkor mással nem is lehet, gyanta, sósav, forrasztóvizek, krémek semmit nem érnek. Csak utána le kell tisztítani, mert a maradéka néhány hónap után már látható oxidációt okoz az ón-réz határán.
Szia, Gyakorlatilag ugyanazt tudja, mint az Absolut Ethanol, csak más az alkohol kémiai szerkezete. Meginni semmiesetre sem jó! Viszont nagyon jól lehet vele forrasztás után az a gyanta, flux maradványokat eltávolítani a panelről. Egy fogkefével szoktam átdörzsölni, utánna egy tisztókendővel tisztára lehet varázsolni.
Szia, Nagyapám, sósavban oldott cink lemezt, azzal tisztította le forrasztás előtt az ereszcsatornát. De ilyen durva módszereket csak autóban szoktam használni. Nekem az
NC-559-ASM flux tökéletesen bevált, erősen oxidos vezetékek esetén is.
Ezt nezzetek meg.Az illeto egy szkopot ellenoriz,illetve javit.A film haromnegyed reszenel hasznal egy sprayt.na de ilyent honnet tudnank beszerezni? Bővebben: Link
Link javítva. Használd a link gombot! -moderátor- A hozzászólás módosítva: Szept 7, 2014
Megkaptam a leirasat.
Bővebben: Link Link javítva. Használd a link gombot! -moderátor- A hozzászólás módosítva: Szept 7, 2014
|
Bejelentkezés
Hirdetés |