Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Bocs gyorsan írtam, egy-két szóköz kimaradt.
Jó napot.
Nekem is csak ez van meg hát ha segít.
Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Szept 6, 2014
Nekem hasonló kondijaim vannak, a többi láb csak a szilárd támasztás miatt van, nincsenek sehova - egymáshoz sem bekötve.
El tudnám képzelni, hogy ezek nem ütődések, hanem gyárilag ilyen a kondi. Nézd csak meg, milyen szabályosak, és mindkét kondi ilyen.
Egyébként nekem is van pár 390u/450V-os kondik, amik be vannak horpadva, meg összeverve, de teljesen jók. De jó, hogy olyan hozzászólásra válaszoltam, ami közben eltűnt. A hozzászólás módosítva: Szept 6, 2014
Már én is láttam ilyen gyárilag "benyomott" elkókat. Van valami jelentősége hogy ilyenek, vagy egyszerűen csak a dizájn kedvéért készítik ilyenre?
Attól én még értem a válaszod hogy az eltűnt. Hát nem tudom, tényleg látni valami szabályosságot. Mintha valamibe már be lettek volna fogatva, erősítve, vagy... De ha azok gyári benyomódások akkor én megeszem a kalapom.
A hozzászólás módosítva: Szept 7, 2014
Szia! Köszönöm szépen, erre van szükségem
Így oldották meg, hogy legyen egy kis "légtér" a belső konditekercs és a ház közt, viszont nem kellett külön távtartókat betenni hogy ne lötyögjön.
A légtér meg azért volt, hogy egyből ne dobja szét a hibás belső a fémházat.
Legjobb egy kicsit megdinsztelni a kalapot és egy csipetnyi borsmentával megpaprintani. Azt mondják, utolérhetetlen. Aki megeszi...
Nekem is van ilyen "nyomott" kondim, 2-ő is, nemrég vettem őket.
" De ha azok gyári benyomódások akkor én megeszem a kalapom. "
Csinálj videót , különben senki sem hiszi el , szakboltokban biztosan lehet kapni ehető bugyi tipusút ))
Igen nekem is van ilyen , és teljesen gyári . 2200uF350v , és be van nyomva a széle, meg vannak régi mm kondijaim is ,amik szintén ilyenek, csak rajtuk nem 1-2 van, hanem körbe mindenfele teljesen .
Látom felborzoltam a fórumot a benyomott elkókkal. Aki kételkedik, megnézi a feltett linkeket és ott látszik, hogy tényleg gyári a kivitel. Én nem is ezen apropóból vetettem fel a dolgot, csupán, mert ezek a nem éppen mai elkók, még mindíg több kapacitást mutatnak mint a rájuk írt érték.
Csak érdekesség kedvéért az egyik ESR értéke 0,06, a másiké 0,05. Több újabb bontott elkót is végigmértem, és egyiknél sem volt meg a ráírt kapacitás. Bocs az offért.
Elég megnézni a méretüket, szerinted a mai kondik, amik negyede ekkorák, miért mutatnak sokkal rosszabb értékeket? Hiába nagyobb helyet foglalnak, megéri ezeket beépíteni, mert le merném fogadni, hogy ezek még 30 év múlva is kondik lesznek..
Uha emberek! Hát ezt jól benéztem. Az ehető "bugyi típusú" kalap nem is rossz ötlet. Nos itt a méret bizony számít. Én is azért használok régi 30 éves MM Elkokat, mert jobban tetszik a "hangja".
Nos én is kb. ezért döntöttem ezek mellett.
Látod-látod. Pedig az MMG kondik főként meleg helyen használva azért tudnak kiszáradni.
Kicsit más, de a témába vág. Megtaláltam: Csabai Dániel, Hangerősítő kapcsolások című könyvét (1976), hiánytalan állapotban. Elég sok gyári kapcsolás benne van (ja és nem eladó!).
Pszt.. Másutt is az számít.
Sammer: MMG: Mechanikai Mérőműszerek Gyára MM: Mechanikai Művek gyártotta az elkókat.
Ha valakinek kell részlet a könyvből, szívesen beszkenelem.
Akinek kell, annak az egészet el tudom küldeni.
Igazolom, ha az MMG gyártotta volna, nálam hegyekben állna a kondi, valamikor dolgoztam ott. "Tiéd a gyár..." haza is vittük.
Upps... minden elévült, '79-ben eljöttem...
Engem érdekelne az egész,viszont sok az OFF.
Akinek kell a könyv, az már privátban jelezze igényét, ne offoljuk szét a topikot!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |