Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Témaindító: Kutyuli, idő: Márc 29, 2008
Témakörök:
Tisztelt Janó Bácsi! Íme a rádió sasszija és kávája:
Ez az eredeti 130-es sasszi, csak a csöveket foglalatostól átcserélték 80-as-ra, és beleraktak egy hálózati trafót. Elég ügyes átépítés, bár az alját nem látni.
A hozzászólás módosítva: Szept 28, 2014
Működik egyátalán ez a rádió normálisan? Az EL 84 tetején nem látom a szokásos gettert.
Köszönöm a választ! A jövő héten készítek képet az aljáról is.
A rádió két hullámsávban működik. Fogok vele 2 magyar adót. Antennaként 20 m 0,25mm-es rézkábelt használok, ezen keresztül elég jó minőségű az adás.
Csak elég feltűnő volt a cső tetejének átlátszósága. A gázosságra gondoltam. Az EL 84 a végcső, de ezt gondolom, tudod.
A korához képest a hangerejével nincs gond. Az elko volt felszabadulva (valaki kicserélhette és nem tett rá rögzítőanyát.), de ezt pótoltam és már nem "brummos" a rádió.
Nem hiányzik az, csak furcsa szögben esik rá a fény.. De amúgy nekem volt olyan EM84-es varázsszem, amiről ténylegesen hiányzott, mégis tökéletesen működött a cső.
Üdv. mindenkinek!
Egy régi készülék megmentésén vagyunk túl! 30-35 évet pihent a padláson, és most rá került a sor, egy EKA 437-es. A kávájával nagyon sok baj volt, megnyílt rétegelt lemez, furnír kitörések, felválások, stb. Végül , amit lehetett, az eredeti lett mentve, még a hangszóró selyem is. A készülék teljesen működő képes állapotba lett hozva tisztítással, átforrasztással, egérrágta tekercs javításával. A benne lévő csövek működtek, de volt, amit jobbra cseréltünk. A puffert, és a szűrő kondit újra kellett cserélni, de az eredeti házba építettük be. Most így néz ki:
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Kaptam egy csővoltmérő belső részt, első ránézésre hiánytalan állapotban és hozzá keresnék kapcsolási rajzot. Van benne 2db ECC82 és 1db EZ80. Milyen csővoltmérő lehetett? Segítséget előre is köszönöm!
Fénykép kéne (megfelelő méretű, felbontású, éles), úgy könnyebb
De itt előfordulnak szétszedett darabok: Lhanzi műszeroldala.
Szia! Akár ez is lehetne...
Gratulálok! Irigylésre méltó!
Szia!
Szerintem ez lesz az, a GDK dióda miatt gondolom. Majd összehasonlítom a kapcsolási rajzzal. Köszönöm!!!!
Íme néhány kép.
De szerintem endrusz által csatolt rajz lesz a hozzá való.
Szétszedtem az enyémet és stimmel
Az a 3 poti a lemezdarabon a beállító trimmerek. A bemeneti banánhüvelyek hiányoznak, ha jól látom.
És a tiéd EMG 1341/E típusú?
Igen, a három poti a hitelesítést végzi. A banánhüvelyek megvannak csak leszedtem ideiglenesen őket, mert nem tudtam leszedni az "előlapot".
Igen, az enyém az. A feltételezés alapján (meg amire emlékeztem a kapcsrajzából) egyből nem mást szedtem szét, hanem a megfelelőt
Bocsi, visszaolvastam, és tényleg nem voltam egyértelmű Elnézést kérek A hozzászólás módosítva: Okt 3, 2014
Üdv Mindenkinek!
Vasárnap a vásárba sikerült szert tennem egy Horthy néprádióra. Ma délután sikerült megszólaltatnom. Cserélnem kellet az összes kondit és pótolni a hiányzó visszacsatoló kondenzátort.Szépen szól,de van egy kis búgás még. Hétfőn remélem a végére járok. Tisztelettel Madzagos
Jól néz ki.
Szép és ritka darab, gratulálok hozzá.
Szép estét mindenkinek!
Hozzájutottam egy Orionette 1004 /Terta 1027/ táskarádióhoz, elég szép állapotban. Működik is, csak van egy folyamatos hangos sistergés a háttérben, amit nem szabályoz a hangerő poti. Belenéztem, és az egyik P6 végtranzisztor úgy néz ki, mintha megégett volna. Okozhatja ez a hibát? Köszönöm előre is a segítséget.
Jó vásár volt!
Szerintem az nem megégés, csak szétkenték a pecsétet a tetején.
Nem tudom, élőben nem elkenésnek tűnik az a barnás folt a közepén. Az a baj, hogy nincs ilyenem, ki sem tudom cserélni egy próbára. Mivel lehetne helyettesíteni, illetve mi lehet még az ok?
Nekem képről sem tűnik elkenésnek. Azt hiszem ez még germánium tranzisztor. Nem lesz könnyű szerezni.
A hozzászólás módosítva: Okt 4, 2014
De ha az a tranzisztor olyan forró lett volna hogy elbarnul az alumínium tokja akkor a rádió sem működhet. Viszont te írtad hogy a rádió működik. Amúgy vedd ki, mérd meg hogy jó-e és kiderül. De szerintem a sistergés a Ge tranzisztorok alap zaja.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |