Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   989 / 1274
(#) kadarist válasza Mircsof hozzászólására (») Okt 21, 2014 /

A TDA8350 tápfeszültségeit ellenőrizd a 4-es és a 8-as lábakon. Bővebben: Link.
A hozzászólás módosítva: Okt 21, 2014
(#) Mircsof válasza kadarist hozzászólására (») Okt 21, 2014 /

Nem 4-7-et akartál írni?
4-7 között 37,9V van. Az Ic adatlapja szerint (ha jól olvasom) akkor max. 25V a megengedett.

Nem, mert a 7-es a GND. A 4-es és a 8-as a tápfeszültséglábak.

4-8-as lábak az antenna GND pontjához képest 0V.
(#) Mircsof válasza Mircsof hozzászólására (») Okt 21, 2014 /

Rosszul mértem elnézést!
4-es lábbon 37,7V (anterna GND)
8-as láb 39,0 (anterna GNG)
A nyák feliratai alapján itt 16V (4-es láb) illetve 43V kellene legyen a 8-as lábon.
(#) cxaba hozzászólása Okt 21, 2014 /

Üdvözlök mindenkit,
Utbaigazítást kérnék egy aránylag jólmüködö Videoton TV táp és sorvégfokozat feszültségeinek a beállításához, a kép és hang minőségileg jó, de a vizszintes méret nagy, a feliratozás kezdete és vége már nem látszik persze a kép ezen részei sem. Mérni sem tudok mert nem tudom az értékeket és viszonyitási pontokat. A vevő tipusa Videoton TS 3353 TXT.

Előre is Köszönöm
(#) kadarist válasza cxaba hozzászólására (») Okt 21, 2014 /

Szia!
Itt inkább a TDA8145-ös IC-vel felépített raszterkorrekció áramkörrel lehet gond. A korrekciós trimmerpotméterek hatástalanok?

Ha megteheted, akkor cseréld ki ezt az IC-t. A forrasztásokat és csatlakozókat ellenőrizted?

Megnézem, sikerül-e szereznem másik IC-t, de a többletfeszültség továbbra is gond! Azt, hogy kellene orvosolnom? Az IC 4. lába és a GND között lévő 35V elkon 37,7V mérhető (csoda, hogy nem halálozott még el).
Az első képen a nagy elko melletti 2 dióda megy egyenesen a +- lábakra, így gondolom a törtelfeszültség emelkedése a sortrafó előzőleges villámlásával lehet kapcsolatban.
Esetleg, ha valahonnét lehetne lopni 16V feszt akkor egy IC csere és a sortrafó lábainak kiiktatása a körből lehet megoldaná a problémát. Vagy rossz irányba gondolkodom?

Szerintem a nagyobb tápfeszültség megy át a rossz IC-n keresztül a kisebb tápfeszültségre és ezért méred ezt a nagy értéket. Válaszd le a nagy tápfeszt és utána nézd meg, hogy hogyan alakulnak a feszültségek az IC-n.

Idézet:
„Válaszd le a nagy tápfeszt és utána nézd meg, hogy hogyan alakulnak a feszültségek az IC-n.”

Ezt hogy érted? A 39V (8. láb) azt szüntessem meg és úgy méregessek?

Igen, úgy gondolom.
(#) adapter hozzászólása Okt 21, 2014 /

Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy van egy Samsung cw-25d83n típusú crt Tv-nk aminek most elég ronda lett a színe. (nem kívűlről.... )
Főként a piros, ciklámen, rózsaszín vagy ezek árnyalatai nagyon elmásznak torzak, (pl : ha valaki a képen piros inget hord lényegében az arcát is elmossa..) kilépnek a kontúrból.
Meg lehet ezt könnyen javítani?
Köszi

Eltávolítottam a 8-as lábról mindent (egy dióda és egy ellenállást) így a 4. lábon 15,1V merhető.
Akkor ezek szerint a hibás Ic miatt volt a nagy feszültség? Tehát ha sikerülne egy másik IC-t venni akkor nem halálozna el a nagy áram miatt?
(#) eyess válasza adapter hozzászólására (») Okt 21, 2014 /

Magától nem nagyon szokott ennyire ilyet csinálni egy tévé.Csak ha bele nem nyűlkálnak vagy , így , vagy úgy szóval ? Előzmény stb ?

Mitől alakulna ki nagy áram? Valószínű, hogy a sortrafó-villámlás tette tönkre az IC-t. Cseréld ki!

Köszönöm a segítséget sokat tanultam belőle! Megpróbálok szerezni ilyen IC-t aztán írok, mi a helyzet!
(#) eyess válasza Mircsof hozzászólására (») Okt 21, 2014 /

De kettőt vegyél , mert ha nem leszel óvatos , akkor a következő is tönkre fog menni .
(#) Mircsof válasza eyess hozzászólására (») Okt 21, 2014 /

Elméletben nem nálam ment tönkre.. Egyébként mire gondoltál, mikor azt írtad, hogy "ha nem leeszel óvatos"?

Arra , hogy ne csak egy cserélből álljon a javítás , hanem a hiba okozóját is meg kell keresni , mert akkor az új ic is tönkre fog menni.
(#) kadarist válasza eyess hozzászólására (») Okt 21, 2014 /

Volt egy eredeti hiba, a sortrafó szikrázása. Ez meg lett oldva.
(#) adapter válasza eyess hozzászólására (») Okt 21, 2014 /

Nem nyúltam hozzá egyáltalán...
Előzménye nem nagyon volt, annyi csak, hogy párnapja (2-3) elkezdte ezt de ma kifejezetten ronda lett.
Mást nem tudok, nap közben nem nagyon megy, asszony is azt mondja, hogy nem vett észre semmit.

Egy nyilvánvaló hiba javításra került! Az a sorvégtrafó 20mm-es áthuzása volt, amit önmagába csapott bele. Ha a szikra pont abba a részbe csapott ami pont ezzel az IC-vel volt kapcsolatban akkor megvan miért ment tönkre.
(#) eyess válasza kadarist hozzászólására (») Okt 21, 2014 /

Igen olvastam , de nem árt akkor sem az óvatosság .Mert lehet csak az volt a hiba okozója , de lehet , hogy még akad más is .Nem árt rendesen átnézni mindent.

Körülötte levő kondikat megmérve normálisnak tűnnek, ellenállások szint úgy. Bár van egy dióda ami még gyanús, de azt még majd szemügyre veszem.
Egyébként nincs véletlen ilyen Bővebben: Link egyik fiókotokban? Szívesen megvenném, mivel nincs most nagyobb tételű rendelésem a HQ-nál :S

Nincs , de az ebay olcsóbb nem ?

Még soha nem rendeltem onnét, nem tudom milyen ára van ott, és egyáltalán, hogy kell megrendelni stb.

Te tudod , de nagyságrendekkel olcsóbban meg lehet venni ott bármit.
(#) kadarist válasza Mircsof hozzászólására (») Okt 22, 2014 /

Én a Littlediode-tól szoktam vásárolni, ha nem szupersürgős a munka. Bővebben: Link. Nézz be az Ebay-es topikba.
(#) mihist4 hozzászólása Okt 22, 2014 /

Sziasztok!
Van egy 63cm-es Lg tv-m. A hiba vele, h hidegen, tehat mikor bekapcsolom homalyos a kepe.
Tudtok segiteni ?
A hozzászólás módosítva: Okt 22, 2014
Következő: »»   989 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem