Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Westen 240 Fi gázkazán hiba
Köszönöm válaszod, azt megkérdezhetném hogy a javításnak mennyi lehet az anyagi vonzata?
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Van egy 3 éves WESTEN Digit 240/60 fi típusú kazánunk. Még nem fűtűnk. Csupán melegvízfogyasztással ( a tűzhely is elektromos) elhasznál a kazán több mint 1 m3 gázt naponta.Ezt azóta csinálja mióta kb 2 hónapja ki volt húzva úgy 1-2 hétig. Ja és gázóra csere is volt, az óra vatta új. Előtte a fogyasztás 4-5 m3 volt havonta. Most 33m3 !!!! Szerelő már megnézte, kitakarította és ennyi , azt mondta...." Hát igen ezek a kazánok ennyit esznek!!" Szerintem ez nem normális. Várom ötleteiteket!! Előre is köszi!
Nem véletlen cserélték le az órád.. A készüléked óránként meleg vízhez 1-1.8 m3 eszik... A fűtés számlánál is számolj a 6x os fogyasztással!
Ha egy hónapban elhasználsz mondjuk 6m3 meleg vizet, az 6/30=200liter/nap vízfogyasztás.
Ennek a +5Cfokról 60Cfokra felfűtése kb 10kW energia. Ez 34MJ fűtőértékkel és 90% hatásfokkal számolva ~1,2m3 gáz fogyasztás. Tehát teljesen reális a ~30m3/hónap nyári fogyasztás. Az még hozzá tartozik, hogy ritkán használ bárki 60Cfokos vizet bármire, ha ezt kevered 30-40Cfokra hidegvízzel, abból nagyságrendileg 10m3 "kézmeleg" használati melegvíz jön ki. Az havonta már tisztességes vízszámlát is okoz A hozzászólás módosítva: Okt 9, 2014
Szervusztok!
Szeretnék közzétenni egy Westen StarMaster 240FI hibát és annak megoldását!...remélem, segíteni tudok ezzel valakinek. Történt, hogy reggelente szeretett kazánunk(Westen 240FI) E01-gázellátási hiba kóddal leállt. Ezt eljátszotta egy reggel, majd még egyszer, míg végleg megállt. Hozzáfogtam javítani, megbontottam, majd jött a nagy ötlet, és elolvastam ezt a fórumot töviről hegyire, hogy hátha itt van a megoldás a szemem előtt. ...és nem sokat tévedtem.Ezúton is köszönöm Nektek a sok nagyszerű ötletet! Vizsgáltam az égéstérben lévő lángőrt(csiszoló vászonnal megtakarítottam),kiporszívóztam az égésteret, majd kiszedtem a komplett panelt hideg forraszokat keresve. Miután átforrasztottam minden in és outputot, plusz a nehezebb alkatrészeket, rájöttem, hogy nagyon sok a panelen a hidegforrasztás, tekintve, hogy a kazán 4 éves. Úgy gondolom, hogy ezzel egy korábbi, kettő éves kora óta húzódó és csak időnként megjátszott "néha önálóan újraindul" hiba végére is pontot tettem. A panel vissza, majd jött a próba.Újra E01 hibára futott. Aztán lehúztam a panelen lévő lángőr saruját és direkt ionizációs áramot mértem, ami nyugalmi állapotban 15-20 uA, mikor üzem van, akkor 250-350uA között mértem és lőn megtaláltam a hibát!Legalább is azt hittem! A lángőr tövében eltört sarut újra saruztam,vissza minden eredetibe és próba.Újra E01. Majd csak a panelen lévő sarut bontottam, ahol az üzemi áram 60uA volt és szintén E01-el leállt! Azt azért tudni kell, hogy ugyan erre a panelen lévő bemenetre rá van kötve a kondenzátum tartályában lévő és dugulást jelző saru. Vezérlő panelen saru visszadug, tartályról lehúz és lőn csoda, a kazán hibamentesen üzemel! Csak tudnám, hogy a kocsog digók miért kötik egy bemenetre a lángőr és a kondenzátum tartályának dugulását jelző visszajelzést?! Tartály kivesz(egyébként is minden évben takarítom), domestos belecsurgat, majd miután lezártam a tartály alsó output-ját televágtam vízzel! 1-2 óra pihi, majd kiöblít és vissza.Azóta a kazán rendben üzemel és a 200-250uA ionizációs áram is megvan. Remélem ezzel a "piciny" történettel tudtam segíteni valakinek! Én valszeg egy aposztrofált vezérlőpanel cserét kerültem el. Sziasztok! Üdv!siposb A hozzászólás módosítva: Okt 12, 2014
Ezt hogy érted?? ..hogy nem véletlenül cserélték le a gázórát?..... Kb 2 hónapja cserélték le.
Tehát mégegyszer. A kazán 3 éves 2 hónappal ezelőttig 4-5m3 gázt fogyasztott havonta ,most 33m3-t..... Ez az ami egy kicsit furcsa.
Az a normál fogyasztása. Levezették neked a matekot. Eddig mért rosszul..
Kedveseim, sorstársaim!
280fi a családtagunk. Valamiért a venturiból jövő csövek nem engedik a szikrát normál működésben. Lehúzva a negatív csövet és szájjal megszívva, majd ügyesen visszadugózva megy a drága,melegít vizet, fűtést, de persze újra nem indul. Kérdezem, segítsetek: kiiktatható a venturi csöveket fogadó kapcsoló (az a 8 centis négyszög alakú membrános izé három csatlakozó vezetékkel)? Van valakinek erről tapasztalata? Előre is köszi!
Azt a négyszögletes ízét, presszosztátnak hívják és nem iktatható ki. Ugyanis az figyeli, hogy a ventilátor működik és az égéstermék szabadon tud e távozni vagy épp kap e elég levegőt.... Szervizt kéne hívnod. Mert ha "négyszögletes izé" a meghatározásod az alkatrészre, akkor jobb ha így teszel....
A hozzászólás módosítva: Okt 25, 2014
Sziasztok!
Segítséget, tanácsot szeretnék kérni a hozzáértőktől.. Junkers ZWSE 24-5MFA típusú kombi kazánunk a nyári szabadság után nem óhajt munkába állni ! A termosztátból nyáron ki volt véve az elem. Minapi próbálkozást követően hallani a szivattyú forgását, be is lobban de pár percen belül leáll! A termosztátot újra hangoltam. Mi lehet a probléma, mit tudok megnézni, leellenőrizni? Előre köszi a segítséget. W
A tárolót felfűtötte rendesen, vagy azt se?
Meleg víz van, ha arra gondolsz. az az oldala jól működik.
A termosztátot próbáltad ki be kapcsolni többször?
Ha igen és úgy se fűt akkor leragadt a váltószelep. Próbáld a főkapcsolóját 1x-2x ki be kapcsolni úgy 1 percenként. Esélyes, hogy elindul. Ha mégsem, akkor szerelő.
Igen, ezeket is próbáltam. Többször reszeteltem és újra is indítottam már. Akkor belobban de 1 percen belül le is áll. A termosztát fel le kapcsolásánál be sem lobban csak a szivattyú hangját hallani.
Reset után hallottad a váltószelep hangját? (reszelős hang, először folyamatos aztán szaggatott)
Az elejének folyamatosnak kell lennie, ha az is szaggatott, akkor le van ragadva...
A többszöri ki-be kapcsolás ki szokta szabadítani, ha nem, akkor hívj szerelőt. A hozzászólás módosítva: Okt 26, 2014
Köszönöm a válaszod, de annyira azért nem vagyok szőke nő, mint gondolnád. A problémát keresem, ami szerintem kétféle lehet: vagy a presszosztát romlott el (esetleg halt el benne a membrán), vagy a venturi nem elég jelet. Tehát ha tudsz, adj tippet: mi lehet igazából a baj. Ismétlem: ha a negatív csövet megszívom, indul szépen a cucc. Előre-vissza köszi a segítséget.
Szerintem olyan. az eleje hangosabb összefüggő és utána halkabban 2-3 brr-brr-brr
Mindenre megkaptad, vagy saját magad adtál választ.
Idézet: „presszosztátnak hívják és nem iktatható ki.” Idézet: „szerintem kétféle lehet: vagy a presszosztát romlott el (esetleg halt el benne a membrán), vagy a venturi nem elég jelet.”
Szia! Szerintem a fűtőszivattyúra és háromutas szelepre kiterjedő blokkolásvédelemnek kifogástalannak kell lennie, mert elég sűrűn lepróbálja ezeket az elektronika. A lassú gyújtásból és a ventillátor két fokozatú indulásából talán lehetnek szállítási problémák a nyomáskapcsolónál, hogy kiejt menet közben, mert nem teljes teljesítménnyel indul a fűtésre kapcsoláskor. A másik lehetőség az előremenő NTC értéke ha rossz értéket ad, akkor lemodulálhat.
Melgvizet se fűtené, ha ezek a hibák lennének... és nyári állásban nyugalmi helyzetben marad a szervó...
A hozzászólás módosítva: Okt 26, 2014
A pirossal bekeretezett a váltószelep, közvetlen a szivattyú blokk mellett. Azon belül van a sárgával bekeretezett szervó motor, ami egy nyomórúdhoz csatlakozik. Vízszintes és lefele ferdén kb 2 cm-t kell változnia. A motor lehúzható kifelé és kézzel meg lehet mozgatni az erőátviteli tengelyt ami a szelep felé befele megy. Nézd meg, hogy mennyi az útja függőlegesen a motor tengelyének. Persze még mielőtt bármi mást tennél
A hozzászólás módosítva: Okt 26, 2014
Én teljesen Láma vagyok ezen a téren így nem tudom mi az az NTC. Most le engedtem némi vizet a rendszerből és a visszajövő ágba épített ülepítő szűrőt leszedtem és kimostam. közben megnéztem a tágulási tartályban a nyomást, leengedett víznél 0,35 bár. annak mennyinek kell lennie?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |