Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektronikában kezdők kérdései
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal!
- Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni!
- És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Lapozás: OK   2417 / 3984
(#) Medve hozzászólása Nov 1, 2014 /

SZIA!

Milyen ellenállású vezetékeid vannak? Nem is tudom így hirtelen, hogy egy jégleden mennyi is lehet a maximális áram?. (Na meg miért húzza alá a jégled szót a helyesírás ellenőrző?)
A hozzászólás módosítva: Nov 1, 2014
(#) pucuka válasza marcihobb hozzászólására (») Nov 1, 2014 /

És mostantól minden kérdésednek új topikot nyitsz?
(#) kzozo válasza marcihobb hozzászólására (») Nov 1, 2014 /

Ott valami nagyon nem stimmel akkor. Annak a LED-nek nem lenne szabad égnie, csak világítania. (bocs)
(#) gernerakos válasza Medve hozzászólására (») Nov 1, 2014 /

Gondolom a hidegfehér ledre gondolt..
(#) marci1 hozzászólása Nov 1, 2014 /

Sziasztok!
Ezt a jack aljzatot szeretném bekötni,de nem tudom,hogy melyik lába melyik kivezetés,a google-on semmit se találtam róla.
(#) Medve válasza marci1 hozzászólására (») Nov 1, 2014 /

Ez tápfeszültség csatlakozó? Ha az, sok esetben a külső a negatív, de találkoztam már fordított bekötéssel. Tehát te döntöd el.
(#) marcihobb hozzászólása Nov 1, 2014 /

Köszi az értelmes válaszokat.A többinek meg elnézést, hogy nem a szakzsargont használom,de nem a szakterületem.
(#) pucuka válasza marcihobb hozzászólására (») Nov 1, 2014 /

A számítógép elején levő LED -ek információt közölnek veled. Az egyik az adatforgalmat jelzi, a másiknak is a folyamatos világítás azt jelzi, hogy minden rendben van. Ha villos, akkor azt, hogy a szémítügép be van ugyan kapcsolva, de energia takarékos üzemben van, és ha használni akarod fel kell ébreszteni, és nem újraindítani. Már, ha ezt a funkciót aktíváltad. Mindenesetre más célra használni, elég bizarr ötlet.
Ebben semmi szakzsargon nincs, csak a pontosan megfelelő értelmű magyar szavakat kell használni
(#) marci1 válasza Medve hozzászólására (») Nov 1, 2014 /

Nem,ez hangbemenet, egy monó mikrofon lesz rákötve(vagy a telóm)
(#) mikrokapcsolo válasza marci1 hozzászólására (») Nov 1, 2014 /

Az enyém talált. Bővebben: Link Ha monóban kell, akkor a képen az "outer" és a "centre" lábakra kötöd a GND-t és a jelet.
(#) reloop válasza marci1 hozzászólására (») Nov 1, 2014 /

(#) marcihobb válasza pucuka hozzászólására (») Nov 1, 2014 /

Bocs. Nekem két ledem van.Az egyik zöld és villog,a másik piros(ezt szeretném kicserélni fehér ledre) és "világít?" , ha aktiválva van, ha nincs.Ráadásul másik szobában van a gép ezen része,tehát feleslegesen világít
A kérdés az lett volna:mennyi vezetéket használhatok,aminek az ellenállása még megfelel.Mi az az érték (OHM) ami fölött,azt kell mondanom hogy nem?
Tudom hogy lehet kapni usb, meg "betekerős"E27 foglalatos ledet.
(#) marci1 válasza mikrokapcsolo hozzászólására (») Nov 1, 2014 /

Köszönöm a választ!
(#) kadarist válasza marcihobb hozzászólására (») Nov 1, 2014 / 1

Nagyon hosszú (20m) vezetéket is használhatsz, mert a LED kis áramot igényel és így nem érzékeny a vezetékhosszra.
(#) mikrokapcsolo válasza marcihobb hozzászólására (») Nov 1, 2014 / 1

Ha arról világítást szeretnél működtetni, pl. 10-15 ledet, az asztal megvilágítására, akkor érdemesebb átvezetni a molex csatiról a 12V-ot. Ha csak simán látni szeretnéd a ledet, akkor egyszerű kéteres vezetékkel, ami lehet több 10 méter is, átviszed.
(#) marcihobb válasza mikrokapcsolo hozzászólására (») Nov 1, 2014 /

És valóban Réges régen már csináltam,de nem leddel,hanem 12V- 21W izzóval . De 40 w-os spottal is ment.És ha jól emlékszem, a fejegységet is vitte
De a ledet irányfénynek fogom használni , uv leddel.
(#) hbtyuska hozzászólása Nov 1, 2014 /

Sziasztok!
Nekem az lenne a kérdésem, hogy a földelt emitteres erősítő miért invertál? Tehát például egy szinusz novekvo szakaszara miert lesz csokkeno az erositett jel? Értem, hogy nagyobb kollektoráram, és így nagyobb fesz esik a kollektorellenálláson, nagyobb jön le a tápfeszből emiatt lesz kisebb a kimenet? Köszönöm előre is ennek a kedves és szakmai közönségnek!
(#) kadarist válasza hbtyuska hozzászólására (») Nov 1, 2014 /

Igen, jó a következtetésed.
(#) hbtyuska válasza kadarist hozzászólására (») Nov 1, 2014 /

Köszi!
Az emitterhidegites az a homersekletfugges es ezaltal a munkaponteltolodas ellen hivatott tevekenykedni?
(#) Zagrebin hozzászólása Nov 1, 2014 /

Sziasztok!

Azt szeretném megkérdezni, hogy van ilyen kapcsolóm ugye ez körülbelül így néz ki alulrról össze kötöttem így. Működik a dolog, de viszont nem mertem még beépíteni mert, nem tudom, hogy mennyire megbízható ez a megoldás. Az asztalon minden rendben volt, de az asztalon volt. Szóval megtudjátok mondani, hogy jó lesz ez így?
(#) lukacsp válasza Zagrebin hozzászólására (») Nov 1, 2014 / 1

Szia!
Nem jó. A sárga vezeték a fordulatszám visszajelzés célját szolgálja, arra nem szabad tápot adni. A helyes bekötés felülre a pc tápból a sárga, középre a ventillátor pirosa, alulra a pc tápból a piros. A ventillátor sárga vezetékét sehova ne kösd be.
Vagy a bal oldali oszlop érintkezőit használod, vagy a jobb oldali oszlop érintkezőit. Ezek két független kapcsoló kivezetései, ha kevered mint a mostani rajz szerint, akkor nem fog működni a dolog.
(#) Zagrebin válasza lukacsp hozzászólására (») Nov 1, 2014 /

Szerbusz!
Pedig ami a rajzon van azt csináltam meg és működött. Szóval így kellene?
(#) lukacsp válasza Zagrebin hozzászólására (») Nov 2, 2014 / 1

Igen, így a helyes.
(#) Zagrebin válasza lukacsp hozzászólására (») Nov 2, 2014 /

Köszönöm szépen!
(#) bmwmisi hozzászólása Nov 2, 2014 /

Üdv. 2sj115 és 2sk405 mos-fetet lehet helyettesíteni irfp9240 és irfp240-el? Egy végfokban vannak és oldalanként 2pár van benne.
Köszi
(#) reloop válasza bmwmisi hozzászólására (») Nov 2, 2014 /

Üdv! Kényszermegoldásnak jó lesz, ha megbecsült készülékről van szó, akkor Ebay-ról kéne eredetit rendelni.
(#) bmwmisi válasza reloop hozzászólására (») Nov 2, 2014 /

Köszi. Igazából egy ütött kopott végfok amit csak szeretnék olcsón talpra állítani hogy kisebb hangosításokra tudjam használni.
(#) Doncso válasza bmwmisi hozzászólására (») Nov 2, 2014 /

Ebayról 1800Ft egy pár azaz két darab hozzá való FET, postával mindennel cakk pakk.
(#) ColT hozzászólása Nov 2, 2014 /

Hello!

Hülye kérdés. Van egy videóm, meg egy TV tunerem. A videóból csak SCART tud kijönni, de kölcsönadtam a SCART-kompozit átalakítómat... RF -en össze tudnám kötni, de milyen frekin szokott jönni a videó jele? :S
Csak annyi kell, hogy lássam, játssza-e a kazettát, eladásra lesz a dolog
A hozzászólás módosítva: Nov 2, 2014
(#) kadarist válasza ColT hozzászólására (») Nov 2, 2014 /

Az UHF sávban akárhol, de kedvelt gyári freki a 36-os csatorna.
A hozzászólás módosítva: Nov 2, 2014
Következő: »»   2417 / 3984
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem