Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Oks akkor én ki is estem...
PIC-es vagyok.. Ha bár egy kis adapterrel meg lehetne oldani, de maradjunk a gyárinál, ha már ez kész van így... A hozzászólás módosítva: Nov 24, 2014
Pont a mérete miatt lett egy nyákra tervezve minden. Nem akartunk plus 1 vezérlő nyákot a kijelzőpanel mellé.
Ebből a nyákból 2 db lett legyártva, mivel "prototipus", nem tudtuk, tudjuk, hogy van e rajta hiba. Ezért sem lettek a kijelzők beforrasztva. Ha teljesen kész lenne és működik minden, akkor lenne egy végleges verzió belőle. Amit lehet megmentünk a nyákról, és jöhet a végleges. A hozzászólás módosítva: Nov 24, 2014
Szia!
Bár időm nincs sok, de hétvégén szívesen átnézem a programot. Mit értsek az alatt, hogy a beállítás nem megy? Az RTC-n szeretnéd állítani az időt a három kapcsolóval? Az óra/perc/másodpercnek gondoltál egy-egy gombot vagy valami bonyolultabb? Sz.v.sz. ha elválasztókat (kettőspont?) szeretnél, akkor keskenyebb karaktereket kell használni. Üdv: Gábor A hozzászólás módosítva: Nov 24, 2014
Épp most beszéltem a tervezővel, a gomboknak jelenleg nincs semmi funiciójuk,programban sincs. 3gomb lenne a beállitás,ahogy egyszerűbb,vagy praktikusabb.
A legelső hsz.ben volt egy "minta" link, ugy kellene a kijelzés. Másodperc nem kell, igy elfér a kettőspont. Esetleg az "A" ès "P" lehetne elől. Elvileg infra is lett rá tervezve, de ez el lett vetve, és helyette egy hőmérő (DS) kellene. Az rtc megy. Fényerőállitást is szerettünk volna bele,automata vagy manuális ,mindegy. Dátumkijelzés sincs.Szóval elég kezdetleges.
Nyiss ennek a projektnek egy külön topikot és ne itt beszéljük meg!
A hozzászólás módosítva: Nov 24, 2014
Belekukkantottam a kódba, nem rossz. Hasonló órán gondolkoztam már én is, így most van egy alapom, amiből ki tudok indulni. Jó sok minden rejtőzik ebben alapban. Persze nekem még szinte semmim nincs hozzá, majd talán a karácsonyi hosszú szünetben.
Nyitottam egy új, ezzel kapcsolatos topikot hogy ne itt keljen "szemetelni". Ott van minden.
Matrix kijelzős kapcsolások A hozzászólás módosítva: Nov 25, 2014
Nem tudván ellenállni a kísértésnek, óraépítésbe fogtam
Én olyan órát építenék (utánépítenék), ami -programozottan- bemondja az időt, ISD hangtárolóval. Kellemes ébresztés lehetne, a vendég is észrevenné mennyi idő van már, stb.
A hozzászólás módosítva: Nov 25, 2014
Ahhoz nekünk már megvan a vasunk Vicsyssel... csak győzd felmondani az időpontokat!
Az ISD ehhez már kevés!
Megvan, bemondja az ébresztést, és finom ébresztgetéstől kezdve, a " Jó reggelt elvtársak, fel!' ébresztésig bármi rögzíthető!
Módosítom az elképzelést. Hangot mindenki maga mondaná bele, csak én kérnék egy vendég indító tájékoztatót valakitől.
A hozzászólás módosítva: Nov 25, 2014
Úristen majdnem lemaradtam!
Bővebben: Link
Kicsit babra munka volt a forrasztgatás ennél a 2 oldalas, nem furatgalván panelnál...lehet elkélne egy vékonyabb pákahegy is már. Mindenesetre a kis teszt biztató, bár még nincs kész teljesen a kütyü. Kitaláljátok mi lesz belőle?
Hőmérős óra?
Az óra most kimarad. Viszont páratartalom mérő még csapódik a hőmérőhöz. Egy Elektoros cikk alapján építgetem.
Szia!
Örömmel látom az Arudino mini-t az órádban! Mi a másik kiegészítő ott jobbra? RTC gondolom, de mi az a nagy IC? Pontossága megfelelő? Csak időt tud mutatni, vagy más ötleted is van vele?
Szia! Ezt építettem be. A mellékelt teszt programmal áttekintheted a lehetőségeit. A könyvtára is OK!
Az már biztos, hogy a történet ezzel az órával nem ér véget , csak előbb szeretném ennek a burkolatát mívesen elkészíteni.
Hol vannak a szép kék kijelzők?
Most már csinálhatnátok olyan órát is, ami visszafelé megy. De a valóságban, a tényleges idővel együtt... még lennének terveim, amit csak egy ilyen szerkezettel lehet megvalósítani...
A hozzászólás módosítva: Nov 27, 2014
|
Bejelentkezés
Hirdetés |