Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK terv ellenőrzése

Témaindító: Paso, idő: Okt 4, 2005
Lapozás: OK   127 / 200
(#) HA3GX hozzászólása Nov 5, 2014 /

Módosítottam a nyákterven, Kokozo által csatolt kép sokat segített. Nem látok benne hibát, szerintem működőképes. Kapcsolási rajz
A hozzászólás módosítva: Nov 5, 2014
(#) kokozo válasza HA3GX hozzászólására (») Nov 5, 2014 /

Szia!
Az enyém nem ilyen volt..
Az összes elkó mérete rossz, és fedésben van 3. a két 2,2mF-nak a legnagyobbnak kellene lennie,
sőt a széthúzott csillagpont is eltűnt.
(#) HA3GX válasza kokozo hozzászólására (») Nov 5, 2014 /

Szia! Csiszolgatom még egy kicsit Max odaadom egy iskolának elrettentés gyanánt. "Ilyen egy rossz tervezés" Nem szokásom az Öndicséret, de már valamivel jobb mint volt. Még mindig csúnya.
A kondik méretét megváltoztatom, csak a rajz miatt tettem be akkorákat, hogy pont "átérjen" a túloldalra.
A hozzászólás módosítva: Nov 5, 2014
(#) HA3GX válasza HA3GX hozzászólására (») Nov 5, 2014 /

Ez a projekt vasalásra érett.

vegleges.jpg

(#) HA3GX hozzászólása Nov 7, 2014 /

Sziasztok!

Legyen kedves valaki nézzen rá a csatolt NYÁK tervre. Én nem találtam elkötést.
Kapcsolási rajz

Szerk.: Raszterhelyes alkatrészeket használtam.
A hozzászólás módosítva: Nov 7, 2014

nyakterv.jpg

(#) kokozo válasza HA3GX hozzászólására (») Nov 7, 2014 /

Szia!
Ismét én fogok belekötni ha nem baj. C7 nem jó. Jobb oldal bemenet nem jó. R7 Rb egymáson van. R8 Vs átkötés egymáson van. 1-es láb biztos jó így? A GND-be csak a fele alkatrész van bekötve a másik fele csak lebeg. És még lehet, hogy más se jó de ezek miatt szerintem kezd előröl.
(#) HA3GX válasza kokozo hozzászólására (») Nov 7, 2014 /

Szia!

Köszönöm válaszod. Minden építőjellegű hozzászólást szívesen olvas az ember. Korrigálom a fentieket. Még egyszer köszönöm!
(#) Gabó válasza HA3GX hozzászólására (») Nov 7, 2014 /

Nézelődj a TDA7293as topikba, ott vannak ilyen hidalt nyák tervek. A két IC nem sokba tér el, kicsit kell csak áttervezni.
(#) HA3GX válasza Gabó hozzászólására (») Nov 7, 2014 /

Szia!

Köszi, megtaláltam pár napja azokat a NYÁK terveket, de már kiszenvedem ha már elkezdtem. A saját munkánál nincs szebb, még akkor sem, ha olyan mint az "állatorvosiló, melyen minden betegség megtalálható".
(#) HA3GX válasza kokozo hozzászólására (») Nov 7, 2014 /

Szia!

Nézem, de nem látom a jobb oldali bemenet hibáját. Mire gondolsz pontosan? Ill, írtad, hogy a fele lóg, nincs bekötve a GND-be. Nem találok ilyet, pedig keresem.
(#) Gabó válasza HA3GX hozzászólására (») Nov 7, 2014 /

Nem azt mondtam, hogy 1:1be másold le, hanem abból vegyél példákat. Rengeteg olyan tervezési hiba is becsúszhat, amire nem is számolna az ember.
(#) kokozo válasza HA3GX hozzászólására (») Nov 8, 2014 /

Pirossal javítva 5-ösről indultál 5 hiba 1-es

nyakterv.jpg

(#) HA3GX válasza kokozo hozzászólására (») Nov 8, 2014 /

Javítsunk az arányon.

A C7-es kondit benéztem, az tényleg rossz helyen van. De a lenti rajzon a bemenetet le kell húzni GND-re. Én így látom a rajzot. Természetesen mindent javítok, csak leírom a gondolataimat. A kettessel karikázottat azért nem látom hibának, hiszen az ellenállást állítva is belehet forrasztani, és simán elfér alatta a másik.
A hármassal karikázottal is ez a helyzet. R7 fekszik, RB állítva fölötte. Az 5-ös jelölés pedig teljesen jogos, úgy nem kell a felső átkötés.

Köszönöm a figyelmed, és a javításokat!
A hozzászólás módosítva: Nov 8, 2014
(#) kokozo válasza HA3GX hozzászólására (») Nov 8, 2014 /

Nem az a bajom vele, hogy lehúzod hanem hogy minek az átkötés? Nem próbapanellel dolgozunk hanem nyákot tervezünk vagy nem? 2-es lábból lefelé az ellenállást, alá a kondit mert jobbra ott a gnd, tehát nem kell az átkötés sőt egyik sem kell, lásd kép... Az meg hogy simán elfér alatta.. ennyi erővel lehetne minden egymáson mert 3d-be minden elférne minden alatt Nézz meg pár 100 nyák tervet de ilyet nem látsz senkinél.

nyakterv.jpg

(#) voodoo hozzászólása Nov 28, 2014 /

Sziasztok!
Ha van valakinek egy kis ideje ránézne, nincs-e benne valami galiba? Egy A4-es, kétoldalú nyákon 1 U magasságban 2x700W lesz 8-ohmon, kapcsolóüzemű, full hidas, 70kHz-es táppal. A végek pedig Ge Lee cikkében lévő (csak kis tuningal, módosítással + emelt tápfesz, IRFB4227 FET-ekkel) Már csak kissebb módosítások vannak hátra a nyákon, tehát pozíciórajzok, feliratos stb.

Köszi.
(#) Helios hozzászólása Nov 29, 2014 /

Üdv!

Szeretnék kérni egy kis ellenőrzést. Készítettem egy tápegységet erről a rajzról (BSS Elektronika). Mellékletként csatolom a Sprint Layout fájlt is. (5-ös verzió) Fontos lenne a segítségetek, mert holnap kerülne ki marásra.
(#) voodoo válasza Helios hozzászólására (») Nov 29, 2014 /

Szia. Ha teszel fel róla jó minőségű, de max 2Mb-os képet, akkor most itt telón is röptébe át tudom neked nézni.
(#) Helios válasza voodoo hozzászólására (») Nov 29, 2014 /

Tessék, az eredeti. Kicsit át kellett alakítanom, mert a koppanásgátló áramkör külön panelen kap helet így csak a táp részét kell nézni.
A hozzászólás módosítva: Nov 29, 2014

Na pillanat, nézem.

Rendben van

Hát elòször is, felesleges a két graetz kocka. Egy is elég. Mert ezzel így csak egy virtuális földet hozol létre. De amúgy abból is sok a 35A-es. Hegesztőnek is elmenne. De ha ez van, hát legyen. Akkor, -hiányolom , vagy csak nincs jelölve-?, hogy a trafó közepe hova fog csatlakozni, valamint az közös GND? Valamint túl messzire nyúl a pici segédtáp kondijainak lábaihoz a gnd. Rajzold úgy, hogy pl a kis 47µF kondik középen egy sávban és hozzá közel jöjjön a másik + és - tápfesz. (Mert ìgy túl nagy hurok van)

Akkor szép sorjában válaszolok. Mivel szimmetrikus táp lesz a két szekunder tekercs két vezetékét kötöm a két graetz kocka váltó pontjaira és onnan jönne le a GND. Igen a nagy kondik közötti rész az a GND - azért akkora, mert minden panel GND-je oda lesz kötve. És egyenlőre csak két 10000µF/40V-os kondim van, próbára azt fogom majd bekötni vezetékeléssel. tehát akkor minden kondit húzzak a lehető legközelebb a GND-hez?

És jelenleg nicns kissebb graetz kockám, de 15A-sat akarok majd bele rakni
A hozzászólás módosítva: Nov 29, 2014

Ha szimmetrikus táp lesz akkor pontosan egyetlen graetz kockával kell megcsináld a tápot. A harmadik szál vezeték (a két tekercs eleje-vége) pedig a nagy 40V-os pufferek közöse legyen.
Igen, a kondik "átmenő" sávban szeretnek dolgozni, szóval a kimeneti GND (ahová az erősítőt is kötöd) egy sávban foglaljanak helyet.

Ha szimmetrikus táp lesz akkor pontosan egyetlen graetz kockával kell megcsináld a tápot. A harmadik szál vezeték (a két tekercs eleje-vége) pedig a nagy 40V-os pufferek közöse legyen.
Igen, a kondik "átmenő" sávban szeretnek dolgozni, szóval a kimeneti GND (ahová az erősítőt is kötöd) egy sávban foglaljanak helyet.

Rendben van, átalakítom és ujra feltöltöm.

Okés.

amp pow.PNG

Ez már így sokkal jobb! Annyi még beleférne -bár ha így marad az se gond-, hogy a graetz kocka (-) lábától, ha nézzük az áram útját, akkor egy kissebb "S" alakba jut el a kondik lábaihoz. Ez ha lehet, legyen minél rövidebb és egyenes vonalú. (Ne sok töréssel). De amúgy ugyan ez vonatkozik a felpufferelt tápágakról ( haladó sávra is ) ami a biztosíték felé megy. Mondjuk úgy, hogy nem egy vonalban van az áram útja. Következőképp kéne kinézzen -mindezt egy vonalon (nem kiállásokkal). Graetz - ága, 40V-os kondi - lába bizti,kimeneti csati.

Persze ha igy hagyod az se gond nincs nagy "kerülőút" csak egy kis porcukor még nem àrtana a fánkra.

TEhát akkor teljesen egyvonalban legyen a "fő"táp ugye?

Igen, igen. Az áram amikor halad mindig úgy képzeld el, főleg ha kér az erősítő egy kakaósabb impulzust akkor ez fog történni:
Például nézzük meg a graetz kockától, rögtön a legrövidebb út neki az, ha fogja magát és nyil egyenesen átmegy a biztosíték vagyis az erősítőbe -vagyis a puffer kondiknak köze nem volt az egészhez , szinte.
Törekedni kell arra, hogy a főtápágak azok valahogy mindig a kondik lábai alatt menyjenek el.
Következő: »»   127 / 200
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem