Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   1005 / 1274
(#) Béla 66 válasza kadarist hozzászólására (») Nov 29, 2014 /

A táp kiszerelve.
"L" csatlakozó két szélére kötve az izzó 75W.
Relének a test direktbe kötve, korábban linkelt kép jobb alsó sarka alapján.
http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_1716.html?pg=986
Sajnos nem mérek feszültséget, közvetlenül az "L" csatira mérek és a relé sem húz meg.
A primer oldalon valami zűr lehet mert csak fél feszültségeket mérek, feltéve ha jó helyről veszem a közös pontot. A TR1 5. lábát választottam a közös pontnak és onnan mértem a feszeket.
(#) attila1 válasza kadarist hozzászólására (») Nov 29, 2014 /

Hát akkor ez nagy szívás...próbáltam másik samsung távszabbal,de véletlen sem reagál rá. Eeprom reset,vagy hasonló szóba sem jöhet?
(#) Béla 66 válasza attila1 hozzászólására (») Nov 29, 2014 /

A távirányító tuti működik?
Fényképezőgép vagy kamerás mobil elé tartsd a távirányítót és nyomjad a gombokat látni lehet a kamera képén, hogy felvillan a led benne.
(#) attila1 válasza Béla 66 hozzászólására (») Nov 29, 2014 /

Neem,a távszab teljesen halott...
A hozzászólás módosítva: Nov 29, 2014
(#) villanyipi válasza krabor hozzászólására (») Nov 29, 2014 /

Szia!
Keress hibás kondikat az audió részben ic körül valószínű az lesz a baj, amíg a kondi küzd rendben van utána elfárad és szakadásba megy.Ha tévednék bocsáss meg de szerintem erre felé kutakodj.

1.Elemeket mozgasd meg, vagy csere.
2.Ha nem akarod szétszedni, akkor jó erősen nyomd a gombok fedőlapját és úgy a gombot, (tudom ez a művelet már három kezes, de talán valaki tudja figyelni a kamera képét). Ha szerencséd van forrasztási kontakt így is megfeszül és életre kel a távszabályzó.
3. Egy taníthatót hangolj be és azzal próbáld.

A Manual tesz említést szállodai üzemmódról?
(#) villanyipi válasza attila1 hozzászólására (») Nov 29, 2014 /

Esetleg ha van nálad egy univerzális akkor azzal kilehet malmozni a menübeli dolgokat csak kicsit lassú és erős önmegtartóztatást igényel! A sokadik sikertelen variációnál se nézzük meg a távval hogy becsuktuk-e az ablakot
(#) kadarist válasza Béla 66 hozzászólására (») Nov 29, 2014 /

Azt szeretném kérdezni, hogy miért nem szereled be a tévébe a tápot és úgy próbálod éleszteni? Bízd a vezérlésre a relé behúzását és a lámpát is kényelmesen rákötheted a tekercs csatlakozójának az átkötésére, persze ilyenkor a sortranzisztor ne legyen bekötve.

Ahhoz kezdtem neki, mert én ezt a vezérlést nem igazán látom át a primer oldalról.
Az ötletekből is kifogytam, és értetlenül állok az előtt is, hogy amíg bent volt a TV-be összegugva látszatra megvolt minden a működéshez.
Kíváncsi vagyok ha vissza építem, hogy működik-e, mert ha nem akkor fogalmam sincs a mihez nyúljak!

Azt csináld, amit az előbb leírtam, jó? Jó lenne vére letesztelni a tápot, ha már ebbe az irányba mozdultunk el.

A távszab annyira halott,hogy szerintem ic hibája van. A panelje rendben,szénréteg vezet,de semmilyen érintkező rövidre zárására nem ad életjelet...
(#) attila1 válasza villanyipi hozzászólására (») Nov 29, 2014 /

Szia!!
Próbálok szerezni egy univerzálist valahonnan,mert kifogytam az ötletekből.

Egy kis türelmet kérek már neki fogtam.

Az érintkezőket hogyan zártad csipesszel?
Én még nem találkoztam halott IC-s távszabályzóval, előbb adja meg magát szénréteg,vagy az elemtartó forrasztása enged el.

Minden forrpontot átforrasztottam,nagyítóval végignyaltam a panelt,hogy nincs-e rajta hajszálrepedés,infra ledet is cseréltem,külső elemtartót forrasztottam rá,másik távszabból is próbáltam gumilappal,hogy hátha,de semmi. 20 év alatt ez lenne a második ic halott távszab..
(#) netuddki válasza kadarist hozzászólására (») Nov 29, 2014 /

Köszi a válaszod s a rajzot, hétfőn megyek bevásárolni elkókból.

Akkor részemről ennyi, többet nem tudok segíteni.
(#) eyess válasza Béla 66 hozzászólására (») Nov 29, 2014 /

Vissza olvastam , mert kis dolgom akadt.
Nos írtad a fél tápfeszt az akkor jónak mondható mivel a 230v soros izzó miatt esik .Tehát elvileg , ha jól hámoztam ki a szavaidból a relé nem húzott meg pedig az egyik pontja fix testen volt.
Nem is tudott volna meghúzni, mivel féltápfeszröl nem tud.a 230v soros izzó kivétele után meghúzott volna .Mivel a soros izzó által volt féltápfesz feltételezem , hogy a tápegység jó lesz. Bár a +145 voltról még mindig nem tudunk semmit.

Egyenlőre ha már elkezdted visszaszerelni a tévébe , akkor legyen úgy, és várjuk a fejleményeket.
(#) eyess válasza attila1 hozzászólására (») Nov 29, 2014 /

Milyen ic van ebben a távban ?

Táp vissza szerelve, P1 poti pontosan vissza állítva az eredeti helyére, biztik jók.
BU bázis lekötve.

Kadarist:
Idézet:
„Bízd a vezérlésre a relé behúzását és a lámpát is kényelmesen rákötheted a tekercs csatlakozójának az átkötésére, persze ilyenkor a sortranzisztor ne legyen bekötve.”

Ezt úgy értsem,hogy az "M" csatlakozó feldugva, és még az izzó is rákötve?

A TV 230-s vezetékbél vegyem ki a soros izzót ugye?

A relé test pontját ne felejtsd el leszedni ahol letestelted.
(#) Béla 66 válasza eyess hozzászólására (») Nov 29, 2014 /

Na a fél tápfeszre akkor meg van a magyarázat, Én ökör erre nem gondoltam! teljesen belebonyolódtam ebbe a primeres vezérlésre mérő pont keresésbe, na meg a két különböző rajzot néztem át.
Bár jól el fórumozgattam magammal az idő tájt.

Nem felejtettem el, mert eleve úgy raktam rá, hogy a csatit ne lehessen feldugni rá.

Úgy értettem és a 230V-ból vegyél ki mindenféle izzót. Csak a megbeszélt helyen, az átkötés és a test között legyen izzó.

Jó Ha minden igaz , akkor a táp jó lesz persze a +145 volt kivételével , mert arról még nem tudjuk , hogy jó e, illetve a többit is csak sejtem az írásaidból.
Most legyen úgy ahogy kadarist leírta neked , és végre hátha megtudjuk , hogy lesz e fény avagy sem .

A 230V táp vezeték direktbe TV-be.
Bocs ha értetlenek tűnök, de átkötés csak a csatlakozón van 3.4. ami nekünk kell a +145V-hoz, a nyákon csak 1.2. és 5.6.van egyesítve. Ha a csatlakozóra forrasztom és nem dugom fel a csatlakozót nincs értelme.
Ha igen ,akkor nem fog duplán beterhelni az izzó és a tekercs.

A tekercs nem kell majd rá csak a próba izzó legyen rajta.

Az izzó beforrasztva az "M" tüske 3.4. lábára, a másik pontja testre.
Izzó melyik legyen 75 vagy 100?
(#) attila1 válasza eyess hozzászólására (») Nov 29, 2014 /

Szia!
Samsung N117D 3C1840D38SMB1
(#) eyess válasza attila1 hozzászólására (») Nov 29, 2014 /

Nos két dolgot kérdeznék miből gondolod , hogy a távirányító rossz?
A másik pedig mik voltak az előjelek.

Egyébként , ha van kamerás mobil telefonod , és a távirányítót a kamerába fordítod , és nézed a mobil kijelzőjét ekkor , ha nyomkodod a távirányítót , akkor villogni fog neked az infra a mobil képernyőn .Ha ez , így lesz , akkor a táv jó.Ha nem , akkor lehet boncolgatni a dolgot .
Meg van e rendesen a telep feszültség eljut e az ic re stb stb stb .
Következő: »»   1005 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem