Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
A táp kiszerelve.
"L" csatlakozó két szélére kötve az izzó 75W. Relének a test direktbe kötve, korábban linkelt kép jobb alsó sarka alapján. http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_1716.html?pg=986 Sajnos nem mérek feszültséget, közvetlenül az "L" csatira mérek és a relé sem húz meg. A primer oldalon valami zűr lehet mert csak fél feszültségeket mérek, feltéve ha jó helyről veszem a közös pontot. A TR1 5. lábát választottam a közös pontnak és onnan mértem a feszeket.
Hát akkor ez nagy szívás...próbáltam másik samsung távszabbal,de véletlen sem reagál rá. Eeprom reset,vagy hasonló szóba sem jöhet?
A távirányító tuti működik?
Fényképezőgép vagy kamerás mobil elé tartsd a távirányítót és nyomjad a gombokat látni lehet a kamera képén, hogy felvillan a led benne.
Neem,a távszab teljesen halott...
A hozzászólás módosítva: Nov 29, 2014
Szia!
Keress hibás kondikat az audió részben ic körül valószínű az lesz a baj, amíg a kondi küzd rendben van utána elfárad és szakadásba megy.Ha tévednék bocsáss meg de szerintem erre felé kutakodj.
1.Elemeket mozgasd meg, vagy csere.
2.Ha nem akarod szétszedni, akkor jó erősen nyomd a gombok fedőlapját és úgy a gombot, (tudom ez a művelet már három kezes, de talán valaki tudja figyelni a kamera képét). Ha szerencséd van forrasztási kontakt így is megfeszül és életre kel a távszabályzó. 3. Egy taníthatót hangolj be és azzal próbáld. A Manual tesz említést szállodai üzemmódról? A hozzászólás módosítva: Nov 29, 2014
Esetleg ha van nálad egy univerzális akkor azzal kilehet malmozni a menübeli dolgokat csak kicsit lassú és erős önmegtartóztatást igényel! A sokadik sikertelen variációnál se nézzük meg a távval hogy becsuktuk-e az ablakot
Azt szeretném kérdezni, hogy miért nem szereled be a tévébe a tápot és úgy próbálod éleszteni? Bízd a vezérlésre a relé behúzását és a lámpát is kényelmesen rákötheted a tekercs csatlakozójának az átkötésére, persze ilyenkor a sortranzisztor ne legyen bekötve.
Ahhoz kezdtem neki, mert én ezt a vezérlést nem igazán látom át a primer oldalról.
Az ötletekből is kifogytam, és értetlenül állok az előtt is, hogy amíg bent volt a TV-be összegugva látszatra megvolt minden a működéshez. Kíváncsi vagyok ha vissza építem, hogy működik-e, mert ha nem akkor fogalmam sincs a mihez nyúljak!
Azt csináld, amit az előbb leírtam, jó? Jó lenne vére letesztelni a tápot, ha már ebbe az irányba mozdultunk el.
A távszab annyira halott,hogy szerintem ic hibája van. A panelje rendben,szénréteg vezet,de semmilyen érintkező rövidre zárására nem ad életjelet...
Szia!!
Próbálok szerezni egy univerzálist valahonnan,mert kifogytam az ötletekből.
Egy kis türelmet kérek már neki fogtam.
Az érintkezőket hogyan zártad csipesszel?
Én még nem találkoztam halott IC-s távszabályzóval, előbb adja meg magát szénréteg,vagy az elemtartó forrasztása enged el.
Minden forrpontot átforrasztottam,nagyítóval végignyaltam a panelt,hogy nincs-e rajta hajszálrepedés,infra ledet is cseréltem,külső elemtartót forrasztottam rá,másik távszabból is próbáltam gumilappal,hogy hátha,de semmi. 20 év alatt ez lenne a második ic halott távszab..
Köszi a válaszod s a rajzot, hétfőn megyek bevásárolni elkókból.
Akkor részemről ennyi, többet nem tudok segíteni.
Vissza olvastam , mert kis dolgom akadt.
Nos írtad a fél tápfeszt az akkor jónak mondható mivel a 230v soros izzó miatt esik .Tehát elvileg , ha jól hámoztam ki a szavaidból a relé nem húzott meg pedig az egyik pontja fix testen volt. Nem is tudott volna meghúzni, mivel féltápfeszröl nem tud.a 230v soros izzó kivétele után meghúzott volna .Mivel a soros izzó által volt féltápfesz feltételezem , hogy a tápegység jó lesz. Bár a +145 voltról még mindig nem tudunk semmit. Egyenlőre ha már elkezdted visszaszerelni a tévébe , akkor legyen úgy, és várjuk a fejleményeket. A hozzászólás módosítva: Nov 29, 2014
Táp vissza szerelve, P1 poti pontosan vissza állítva az eredeti helyére, biztik jók.
BU bázis lekötve. Kadarist: Idézet: „Bízd a vezérlésre a relé behúzását és a lámpát is kényelmesen rákötheted a tekercs csatlakozójának az átkötésére, persze ilyenkor a sortranzisztor ne legyen bekötve.” Ezt úgy értsem,hogy az "M" csatlakozó feldugva, és még az izzó is rákötve? A TV 230-s vezetékbél vegyem ki a soros izzót ugye?
A relé test pontját ne felejtsd el leszedni ahol letestelted.
Na a fél tápfeszre akkor meg van a magyarázat, Én ökör erre nem gondoltam! teljesen belebonyolódtam ebbe a primeres vezérlésre mérő pont keresésbe, na meg a két különböző rajzot néztem át.
Bár jól el fórumozgattam magammal az idő tájt.
Nem felejtettem el, mert eleve úgy raktam rá, hogy a csatit ne lehessen feldugni rá.
Úgy értettem és a 230V-ból vegyél ki mindenféle izzót. Csak a megbeszélt helyen, az átkötés és a test között legyen izzó.
A hozzászólás módosítva: Nov 29, 2014
Jó Ha minden igaz , akkor a táp jó lesz persze a +145 volt kivételével , mert arról még nem tudjuk , hogy jó e, illetve a többit is csak sejtem az írásaidból.
Most legyen úgy ahogy kadarist leírta neked , és végre hátha megtudjuk , hogy lesz e fény avagy sem .
A 230V táp vezeték direktbe TV-be.
Bocs ha értetlenek tűnök, de átkötés csak a csatlakozón van 3.4. ami nekünk kell a +145V-hoz, a nyákon csak 1.2. és 5.6.van egyesítve. Ha a csatlakozóra forrasztom és nem dugom fel a csatlakozót nincs értelme. Ha igen ,akkor nem fog duplán beterhelni az izzó és a tekercs. A hozzászólás módosítva: Nov 29, 2014
A tekercs nem kell majd rá csak a próba izzó legyen rajta.
Az izzó beforrasztva az "M" tüske 3.4. lábára, a másik pontja testre.
Izzó melyik legyen 75 vagy 100? A hozzászólás módosítva: Nov 29, 2014
Nos két dolgot kérdeznék miből gondolod , hogy a távirányító rossz?
A másik pedig mik voltak az előjelek. Egyébként , ha van kamerás mobil telefonod , és a távirányítót a kamerába fordítod , és nézed a mobil kijelzőjét ekkor , ha nyomkodod a távirányítót , akkor villogni fog neked az infra a mobil képernyőn .Ha ez , így lesz , akkor a táv jó.Ha nem , akkor lehet boncolgatni a dolgot . Meg van e rendesen a telep feszültség eljut e az ic re stb stb stb . A hozzászólás módosítva: Nov 29, 2014
|
Bejelentkezés
Hirdetés |