Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Kikötötted a BU bázisát ugye ?De melyiket is ?A tápét , vagy sorét ?
A csatlakozón lévő átkötésre is forraszthatod az izzót, mert az is ugyanaz a 145V-os pont. Nézd meg a rajzot! Legalább minden a helyén lesz. Csak a sortranzisztor kollektora ne legyen bekötve, ez még fontos. 75W-os izzóval próbálj!
A hozzászólás módosítva: Nov 29, 2014
A távszabot,mint írtam,már többször ellenőriztem. Még amikor nem voltak kamerás mobilok,akkor vettem egy kimondottan erre a célra kifejlesztett,bevonattal ellátott plasztikkártyát. Ezt használom a mai napig. Persze,a mobilos verziót is kipróbáltam,és a működő távszabnak szép kékes fényét lehet látni. Ennek viszont semmilyen fényét nem látni.
Nem volt előzmény,eddig rendesen működött....
Természetesen a sorét!
A tápét ha kikötöm akkor hogyan is próbálnék, és mit?
Akkor jöhet a boncolgatás .Telep ellenőrzés feszültségre amperre egyaránt -Eljut e az ic ig .Ha igen akkor műszerrel mérni kell a kimenetet , tehát az infra led re menő lábát , hogyha megnyomsz egy gombot megy e ki jel stb .Tehát lesz e változás műszerrel ez mérhető.
60-as izzóval próbálok, a 75-t lazán eltörtem.
A rajz alapján dolgozom! A rajból kiderül, hogy csak akkor lesz +145V az átkötésen ha azt rá is dugom a csatlakozóra! Ha így feldugom akkor nem fog nagyon beterhelni a az izzó és a tekercs együttvéve? Idáig a sortranzisztor bázisát kötöttem le! A hozzászólás módosítva: Nov 29, 2014
Egy kérdésem lenne közbe közbe a táprésznél a relé meghúzott ?
Tápfesz az ic-n megvan,amperfelvétel szinte alig,a led-en 0.2-03v mérhető,gombnyomásra leesik 0V-ra.
Akkor gondolom egyértelmű a számodra is .
A tápot megint kivettem, műanyag keret lepattint, fém ház le.
Átnéztem biztik jók. Így csupaszon visszaraktam. Be kapcsoltam Készenlét Távirányítóval bekapcsoltam Izzó világít gondolom +145 De valahonnan füst szállt fel!
Az nem jó ebben az egészben , hogy úgy cselekszel , hogy nem tudunk róla , aztán jön a következménye.
Aminek füst lett a vége. Nem tudom mit csinálhattál , de szerintem az eddig jól működő tápnak most annyi lett. Kezdheted elölről. Csak külön a táp soros izzó a 230v ra egyenlőre , és megnézni csak a tápot .Reménykedj , hogy csak felvillanjon az izzó.
Miről nem tudsz?
R20 elszállt! 60W-os izzónem lenne idevaló? A hozzászólás módosítva: Nov 29, 2014
Nos amint lemérted a jel kimegy az infra ledre .Most vagy fordítva tettél bele másik infra ledet , vagy amit bele tettél se jó , vagy pedig nem megfelelő hozzá az infra.
Ha rendelkezel hasonló távszabályozóval , akkor próbáld ki abból átcserélni egy teszt erejéig.Szerintem jó lesz meglátod.
Tudod miért ?Mert fogadjunk rátetted a tekercset is , és az izzót is , és az R20 nem bírta el az átfolyó áramot.Az pedig azért lehetett , mert a relé még mindig nem húzott meg és az R20 keresztül ment a delej.Ez egyben talán annyiból is jó , hogy elvileg meg van volt a +145 volt.De hogy most ezek után mi a helyzet a táppal azt most nem tudnám még tippelni sem.
Látod ha nem kapkodtál volna amikor a táp kint volt , és szépen le lett volna tisztázva a táp bemérve stb , akkor azután már csak azt kellett volna megkeresni miért nem húz a relé , de legalább a táp tuti lett volna , de most A hozzászólás módosítva: Nov 29, 2014
A fogadást elveszteted, mert külön meg is kérdőjeleztem a kettőt együtt.
Így óvatos duhajként csak izzó volt rajta! Lehet, hogy ez is sok!
Nem akarom szét cincálni a topicot egy vacak távszab miatt... Ebben 2 db infra led van,kb.3 távszabot szedtem szét led-csere miatt,fordítva tutira nem raktam bele a ledeket.Még megpróbálom azt,hogy a kiszedett ledek mennek-e egy másik távszabban...
Igen azt is nem árt ha teszteled.Viszont dobj már fel egy képet a táv belsejéről , hogy lássam milyen is.
Igen sok , de csak abban az esetben , ha a relé nem húz meg .Tehát a relé nem húzott meg , és ezért az R20 viselte a terhelést , mert egyébként ha a relé zár akkor söntöli az R20at.
Ez elkerülhető lett volna , ha egy két oldallal visszább megmérted volna a relé érintkezői előtt azokat a dolgokat amiket írtam.De nem tetted pedig az fontos lépés lett volna.Viszont még pótolhatod.
Mivel déltől, délután négyig nem voltál jelen, nem tudom, hogy meddig olvastál vissza?
Olvashattad volna a mérésekkel kapcsolatos dilemmáimat, és hibáimat. A teljes mérés fals volt a sorosan kötött izzó miatt, és más dolgok miatt. Amikor megint bejelentkeztél már kezdtem visszaszerelni a tápot. A hozzászólás módosítva: Nov 29, 2014
Igen tudom olvastam .Viszont ha rám hallgatsz , akkor kiveszed vissza a tápot , és kezdjük az elején , és rakjuk rendbe , hogy a táp legyen már végre jó.Azt az R20 at cseréld ki azért.
És először soros izzó a 230v ra a másik izzó most nem kell , és egyáltalán azt nézzük meg , hogy lett e még más baja is a tápnak , vagy ennyivel megúsztad,.OK ??
Csere megvolt.
Relé indító huzal OK. 230 táp soros izzó nélkül OK.
Ok akkor a relé érintkezői előtt meg vannak a feszültségek ?
A műszer egyik végét a rajzon látható szekunder oldali tekercsek közös pontjára a másik végét pedig a szekunder oldalon a D10 es dióda itt kell mérned a +145 v ot.Utána a B3 mas biztosíték itt +24 v kell , hogy legyen ez megy a relének is .Aztán D12 es dióda itt +12v kell , hogy legyen .Ezek meg vannak ? A hozzászólás módosítva: Nov 29, 2014
Nagy nehezen megtaláltam a mérési pontokat.
D10 165V B3 25V D12 16,5V Na itt egy kicsit piszkálni kell a cuccot.
Sziasztok!
Egy egyszerű kérdéssel fordulnék hozzátok. Adott egy LG pasma tv, aminek egyszercsak szemcsés lett a képe. NEm annyira zavaró, de felvillannak apró oda nem tartozó eltérő színű pixelek. Ezzel egyidőben eléggé hangos lett a tápegység. Szétkaptam, méregettem, de csak elkó hibát találtam rajta. Okozhatja ez a problépmát, vagy keresgéljek tovább?
Sziasztok!
Beko NR 55 TXT E típusú TV hiba jelensége az, hogy M1 csatornán a kép tökéletes, hang is van..... egyetlen probléma, hogy a Petőfi Rádió adása halható.... Kicsit recseg, de érthetően szol a rádió. A TV adás (M1) hangja nem halható. Mi lehet a hiba oka, javítható-e? |
Bejelentkezés
Hirdetés |