Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Az én véleményem az , hogy amikor ki volt kötve a BU , és beindult a tévé , és hang is volt , akkor az az állapot már tökéletes volt a sormeghajtásig.Aztán , hogy a sortrafó , vagy a BU nál lévő zárlat miatt maradt a helyzet , az jó kérdés.
Viszont most már tegyük a tévét abba az állapotba , ha még lehetséges ahol bekapcsolt , és volt hang .Tehát BU - t kikötni megint , és megnézni , hogy indul e a tv , és van e hang .Ha igen akkor a sormeghajtás körét nagyon , de nagyon átnézni , még a " csavarok alá is benézni ". Kimérni a BU -t , mert lehet , hogy kapott az is , és ha minden jónak tűnik , és helyesen szigetelve minden , akkor visszakötni a BU - t , és Go.Reméljük sikerrel fogsz járni. A hozzászólás módosítva: Nov 30, 2014
Szia!
Tegnap elköszönés után azonnal kikapcsoltam (5-kor keltem) így már nem tudtam reflektálni a kérdésedre. Egész nap lelkiismeret furdalás gyötört, hogy nem elég, hogy magamat sziv@tom, még azokat is akik segítenek nekem! Azért tereltem a gyanúm a műanyagra, mert azt nem vizsgáltam, csak a csavaros kötést oldottam így a vezeték megtartott a szigetelőt. A csillámot átvizsgáltam, bár én is elnézhetek valamit. Amit találtam azt mellékelem, szerintem elég tanulságos! Levettem a BU-t, a csillám a lemezen maradt, a kormot nem tudtam letörölni a csillám alatt volt! 100-ból 100-szor, én is egyből a csillámot gyanúsítottam volna! Szerintem a kezdetektől a műanyag szigetelő volt a ludas! Jól látom a dolgot? Az olvadás képe nem lett valami jó, de nem tudtam jobbat készíteni a csillámról sem (átlátszó révén akár fekete akár fehér alapra tettem). Most letakarítottam és szárad minden, BU-t kimérem hogy viselte meg a dolog!
Szia!
Amit Kadarist kollégának írtam az neked is szól, nem akarom magam ismételni vagy idézni, nehogy a moderátor, fenéken billentsen! Arról az állapotról indultunk, majd következet a piros vezeték leforrasztása, és végül a relé macerálása! Optimistán nézek a előre, én a részemről mindent visszakötnék "gyári" állapotra és bekapcsolnám, de erősítsetek meg, ha rosszul ítélem meg a dolgokat! A hozzászólás módosítva: Dec 1, 2014
BU átvészelte, (elég jó a védelem a tápban) felcsavarozva a lemezre!
Most jól jönne egy Megger szigetelést vizsgálni! Megnézem még a relét! A hozzászólás módosítva: Dec 1, 2014
A Megger-t ugye csak viccből írtad! Ha szerencséd van, akkor esetleg jó lesz ezekkel a viseletes szigetelőkkel is, de én inkább egy szigetelt BU2508-al szerelném fel a sorvégfokot.
A felkiáltójelet annak szántam, és a vigyorgó pofát elfelejtettem (nagyon izgatott vagyok)!
Sajnos nincs szigetelt BU-m, viszont bányásztam egy frankó műanyag szigetelést. A viseltes már a kukában van nehogy a kezem ügyébe kerüljön aztán megint csak a szívás van. Éppen végeztem a relével, csak két pogácsa lett viseltes, de nem vészes. A piros vezetéket visszatettem, csak BU nincs bekötve. A hozzászólás módosítva: Dec 1, 2014
Ezek szerint beforraszthatom és kapcsolhatok.
Még az antennát is rá dugtam!!!!
Már megint szikrát köpköd!
Új a csillám is! Az a szürke szigetelő mehetne alá?
Kb.20 másodpercre beindult majd a relé leoldott.
Ezalatt az idő alatt ionizált levegőt éreztem. Itt lesz a bibi!!
Dupla csillám megoldotta a dolgot!
A kép viszont iszonyat ***. Visszafutási csík,szín. Na most már lehet állítgatni. A hozzászólás módosítva: Jan 7, 2015
Nagyon, Nagyon szépen köszönöm Kadarist, és Eyess kollégáknak, az önfeláldozó hozzáértő, velem szemben határtalan türelemmel való közreműködésüket!
Még egyszer hálás köszönet az önzetlen munkátokért! Minden tiszteletem a tietek! Üdv. Béla A hozzászólás módosítva: Dec 1, 2014
Sajnos az eddigi tevékenységem, a kondik cseréje, nem hozott sikert. A hiba jelenség továbbra is fennáll. ( világosabb képváltáskor a kép jobb oldala erősen begörbül, s a készülék kikapcsol )
Nem tudom hol kereshetem a megoldást, lehetséges, hogy a képcső szórakozik? akkor viszont lemondhatok a javításról ! Légyszives adj valami jó ötletet, a BU 4508 cseréje javíthat? (kiforrasztva, mérve jónak tűnik) Köszi eddigi segitséget : Józsi A hozzászólás módosítva: Dec 3, 2014
Ez a kört nézd át különösen a horizontális részét ott lesz a hiba.Mérni kellene a kimeneteket , az alkatrészeket , hogy legyen támpontunk.Egyenlőre ennyit tudok javasolni kezdésnek.
Nagyon köszi a gyors választ, Megpróbálom összeszedni magam.
Hali. Van egy Orava TV. Pontosan nem tudom a számát, de a hibás tipikus. Sorvégtranyó zárlatos volt, cseréltem, most bejön a kép, de a kép el van csúszva balra, tehát a képernyő jobb szélén nincs kép. Idővel, bemelegedés után helyrejön. Tipikus kondenzátor hiba szokott lenni a sorvég körül, de nem tudom már pontosan melyik az.
A sorvég tranzisztor kondenzátorát is nem ártott volna cserélni , ha nem is azért ment tönkre a tranzisztor , de lehet , hogy kapott .
Szerintem kontakt hiba van...
Szerintem ez táp hiba.
Lehet, hogy a BU 4508 hibás? Mennyire lehet meleg, mert a hűtőbordáját épcsak állja a kezem.
A hozzászólás módosítva: Dec 3, 2014
Sziasztok!
Elkezdtem a képet beállítani, de szinte minden max.-on van mire nézhető képet varázsolok rá. Lehet, hogy a képcső cserére érett?
Ez még az öreg VT? Ha igen,akkor mérd meg a tápon a 24V-ot.Az a mérvadó.A G2 fesz mennyi?A három katódon mennyit mérsz?Távval felvetted az analóg értékeket?Fényerő,kontraszt...?
István
Igen ez az a TV. A távirányítón minden a maximumon van!
Egy kis türelmet, mert már összeépítettem a tápot, mindjárt keresek egy pontot ahol mérhetek.
Nem fontos a tápegység csatlakozóján mérni, a lehajtható paneleken is mérhetsz.
Igen, kikerestem a rajzról, kék vezeték az, 23,5V.
A G2-t a sortrafó 14-es lábán a rajz szerin 1200V sajnos az már nem tudom mérni, esetleg ha a poti valamelyik lábán mérek feszt az mérvadó lenne? A három katódot mérhetem az RGB panelról lejövő vezetékeken? Piros:145V Zöld:100V Kék:115V A hozzászólás módosítva: Dec 4, 2014
A G2-t felcsavartad? A katódmehajtást állító trimmerpotikon állítottál?
G2-t annyira visszavette, hogy a sorvisszafutást már ne lehessen látni.
A trimmereken muszáj voltam, mert a piros pl. nagyon nagyon sok volt! |
Bejelentkezés
Hirdetés |