Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » LC mérő
Értem. Akkor minél kisebb egy elkonál az ESR annál jobban közelít a megadott értékre. HA felette van, vagy low ESR, vagy valami gond van vele. Mindig a vonalak közé próbáljuk belőni. (műszertől függetlenül.)
Programot nem tudok feltölteni. Előző oldalon segítettek benne feltölteni PIC-el együtt. Következő meglepetés számomra- mégse olyan sok elko kuka, mint gondolnám. ( 25 éveseket is mérek hibátlanak) A hozzászólás módosítva: Dec 5, 2014
Közben megkapta a házát is. Ahogy tanácsoltad átforrasztottam a bemeneteket, cseréltem a kapcsolókat.
Amivel ismét nem jártam jól. Még nem kerestem ebben a tokban három állásút, de szerintem másfajta nem segíthetne rajtam. Lehet jó lesz az egész, csak nincs semmi induktivitásom, hogy tesztelhessem 1H felett. Oda az elejére szeretnék egy nagy táblázatot. Lehet hogy egy szkóp csipesznek jobban örülne. Ezis egy nagy buktatója. (Egy kuka mellett találtam régebben ezt a számológépet) A hozzászólás módosítva: Dec 5, 2014
Van valaki olyan aki heves megyei,aszód és környéke,esetleg pest megye gödöllő és környéke aki fel tudná nekem programozni az lcm3 programját? Egyre inkább a pickitre gyanakszom és ki szeretném szűrni ennek a hibáját is.
Sziasztok,megépítettem ezt az órát is és ennél is csak a 16 kis kocka látható.Már kezdem azt hinni,hogy egyik kijelzőm se hd44780-as vezérlővel van ellátva(pedig mindet úgy vettem,hogy az).Ha tényleg úgy van ahogy gondolom,hogy nem hd44780-as akkor produkálhat ilyet,hogy nem indul el a kijelző és csak az alapállás van meg a 16 négyzetecske?
Kispesten tudom neked beégetni, keress magánban ha aktuális.
Produkálhat ilyet egy rossz kijelző. Ha másnap ellenőrzöd a pickittel a tartalmat és azonos, akkor a progi nagy valószinűséggel jó, viszont a pic kimenete esetleg lehet zárlatos/szakadt. Ha ledeket teszel az lcd lábaira, akkor villognak? A hozzászólás módosítva: Dec 6, 2014
Be van kötve a D5 lába az lcd-nek a pic 8-as lábára,ha multiméterrel mérem akkor is van vezérlés,meg ha ledet teszek rá is villogtatja,már lassan nincs olyan amit ki ne próbáltam volna.Már cseréltem pic-et is,cseréltem kvarcot,átnéztem meg végigcsipogtattam az összes vezetéket vagy 100X.Az miért lényeges,hogy másnap leellenőrzöm a programot a pic-be?Már nem marad más lehetőség számomra csak kettő,vagy egyik kijelzőm sem jó és nem hd44780-ast adtak a boltba,vagy a pickit valamiért nem úgy programozza fel ahogy kell.Ezért kértem segítséget,hogy esetleg valaki fel tudná-e programozni és úgy lepróbálni,ha úgy sem akkor a pickit hiba kilőve és marad az lcd.De ha valami oknál fogva az sem segítene akkor sajnálatos módon fel,kell,hogy adjam ezt a projektet.Harmadik napja szívok vele és nem találtam meg a hibát
Akárhány oldalt néztem a kijelzőmmel kapcsolatban mindenhol azt írják,hogy ez is hd44780-as chippel szerelt.Adatlapján sehol nem írja,de pl itt is azt írják,hogy hd44780-as.Akkor már csak egy hiba lehetséges amire gondolni tudok,hogy a pickit valamiért nem szereti az lcd-re írt programokat.Egy sima rgb ledes futófénynek a programját beégetve az tökéletesen működik,ugyan ez egy 7szegmenses led kijelzős óránál is hibátlanul működik.De ha már lcd vezérléses programot írok bele akkor minden más áramkörnél,legyen az óra,vagy akár az lcm3,csak a 16kis négyzet látható.Ha létezik olyan hiba,hogy az lcd-s programokat hibásan programozza a pickit akkor az lesz a gond vele,hogy rossz a programozóm.Ha ez a gondolatom hülyeség és olyan nem létezik,hogy csak azt hibázza el akkor teljesen tanácstalan vagyok már ez ügyben.
A hozzászólás módosítva: Dec 6, 2014
Tegyél fel képet az LCD hátoldaláról és arról, hogy van összekötve az LCM3 nyák és az LCD!
Az LCD-n az '1' pozicójú láb a nyákon hova, illetve a csatlakozó sor melyik végére csatlakozik?
De az összes áramkörrel probléma van? 3óra és egy hőmérőt építettem meg és mind ezt csinálja.Akkor csak a kijelzőm nem olyan ami kell hozzá.verify-vel visszaellenőrizve is hibátlan.
Lehet, hogy csak lassabb a kijelző, mint amire a programok számítottak. A kijelzőnek nem elég az adatelőkészítési idő az E felmenetele előtt, nem elég hosszú az E maga szintje, nem elég az adattartási idő a z E lefutásakor, esetleg a két nibble kiírása vagy a két parancs közötti idő rövid, stb.
Elméletileg jó helyen kell lenni,egyesével végignéztem a kapcsolási rajz és lábak szerint,hogy melyiknek hova kell mennie,ahogy múltkor írtad úgy is megnéztem,hogy csipogtattam a pic lábától a kijelző csatlakoztatásáig.
Akkor ha ez a hiba akkor mit tudok tenni? szerezzek be egy másik kijelzőt,esetleg ha tudok egy működő lcm-ből tegyem át az enyémbe,hogy akkor mit csinál?
Nem látszik az LCD hátulja, hol van az '1'-es láb?
Mi az LCD pontos típusszáma? Meglehet más üzemmódokra is képes nem csak a HD44780 kompatibilisre. Meg kellene nézni az adatlapját.
1602A a típusa,sajnos adatlapból az sem derül ki,hogy hd44780 kompatibilis.Az egyel fentebbi képen egy másik kijelzővel fényképeztem,de mindegy melyiket dugom rá mert ugyan azt csinálja mind a kettővel,vagyis van itthon 6db és mind ugyan azt csinálja.
Amikor "kicsengetted", a mikrovezérlő lábai és az LCD panel forrpontjaira tetted a mérőcsúcsokat?
Most biztosan debillnek fognak gondolni néhányan, de már jártam úgy, hogy egy hasonló tüskesorban az egyik tüske nem vezetett. Egyszerűen szakadásként viselkedett, mintha ott se lenne. Nem forrasztási hiba volt, a tüske két végére téve a csipeszeket olyan volt, mintha fából lenne... A hozzászólás módosítva: Dec 6, 2014
Szia,nem a forrpontokra tettem hanem a kijelző kivezetésére,tehát a két végére,pic ki a foglalatból,foglalat lábára az egyik vezetéket,és a kijelző lábára a másikat.
Foglalatod jó lesz? Sípold már ki, hogy jók e az érinkezők!
Ezek nem egyeznek meg azzal, ami ezen a képen látható.
Azt tudom,hogy nem egyeznek meg azzal,de írtam is ,hogy se ezzel sem azzal nem akar menni,elméletileg az összes hd44780-as.csinálok egy képet arról is,de ugyan úgy azt csinálja mint az összes többivel.
Foglalatot is kisípoltattam már,a foglalattól a kijelző végpontjáig és az össze érintkezés jó.
Szerintem az lehet a probléma amit Hp41C írt az előző hozzászólásába.
Forraszd ki a kvarcot, így a belső 8MHz -ről fog járni. Ha az időzítések nyúlnak, talán az LCD is életjelet ad. (mérésre természetesen alkalmatlan lesz)
Nekem akadt olyan kijelzőm, aminek a D0-3 lábai ha testelve voltak, nem volt hajlandó normálisan működni. Simán bekötetlenül hagyva, megjavult a kijelzése. Csak ötletként.
Ugye úgy ellenőrizted a preciziós foglalatot, hogy tűt forrasztottál az egyik mérőcsúcsra, másikra pedig csipeszt?
A csipeszes mérőcsúcs végét lerögzítetted, a tűs mérőcsúccsal óvatosan a preciziós foglalat belső és külső gyűrűjét is vizsgáltad? Köbzoli írt egy hozzászólásában a preciziós foglalatok ilyen lehetséges hibájáról.
Ha nem unod, építs dugdosós panelen egy ilyen kézi tesztelőt az LCD-idhez.
(2. rész: Bővebben: Link)
És ott a pont dokidokinál Elindult a műszerem!!! D0 és D3 tüskét kihúzva tökéletesen elindult. . ezek az értékek amit kíír az jó lehet? képek mellékelve.
Mi jelentősége lehet annak a két lábnak D0,D3,hogy azok nélkül elindul a kijelző? Még egyszer nagyon szépen köszönöm az összes fórumtársnak a segítséget Jöhet az előlap gyártása és a bedobozolás,ha esetleg valami gondom lesz akkor még úgy is jelentkezem.Köszönöm.
A szilva féle klónnal programoztam a pic-et, de az furcsa is volt amit itt is kérdeztek sokan,hogy hallom-e kattanni a relét mert ha igen akkor tuti elindul a pic-ben a programés nem a programozómmal van a gond,most ugye úgy néz ki,hogy megoldódott a probléma hogy a két tüskét kihúztam a kijelzőből.
Nem értem sajnos,hogy ez által miért javult meg,de a lényeg az,hogy most már a kék és a zöld kijelzővel is hibátlanul elindul.Mérni még nem mértem vele mert nincs kész teljesen a dobozolás,de ha elkészült akkor teszek fel képeket a mérésről is ha esetleg valami hibát vélnék benne. |
Bejelentkezés
Hirdetés |