Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Az ellenálláskivétel meg kondicsere hozott valamilyen jobbulást?
Érdekes. Áramtalanítottam a TV-t, hogy lemérjem a hűtőborda hőjét. Most egy picikét csökkent, 65fok. Bekapcsolom a TV-t, és: Lásd kép
Én azért kipróbálnék egy másik tranzisztortípust is, valamilyen gyors típust, 200ns körüli vagy alatti kapcsolási idővel. Úgy látom a függőleges képméret pedig jó nagy. A tápfeszültségek rendben vannak?
Van itthon még 2SD1651 meg S2055N.
Ami a feszültségeket illeti, nem annyira értek én hozzá, nem tudom hol mérjem azokat.
A tápegység kimenetén, a kapcsolási rajz alapján mérd a feszültségeket.
Ez érdekes..
Próbáljam ki én is? Nekem ottvan még egy dióda a bázis-emitter között...
Már megpróbáltad és nagyon melegedett más típussal. Ezért írtam, hogy próbálj ki más tranzisztortípust is, hátha jobban beválik. Rajzok és egyebek: Bővebben: Link
Most van benne S2055N, de az is fűt. - égett szag, 120 fokos a hűtő..
A kép elcsúszva, és ahogy változik a szín a képernyőn, úgy változik az elcsúszás nagysága is.. A hozzászólás módosítva: Dec 7, 2014
Másik kellene.... A különféle leírások felsorolnak típusokat, amik biztosan jók. Én is mutattam egyet, ezt az ON-t és biztos vagyok benne, hogy Szlovákiában is beszerezhető.
Google nem segített. Jó is lenne az a ST1803DHI, ha nem vacakolna a képelcsúszás..
Olvasd el, mert itt mutatnak pár típust: Bővebben: Link. Valamelyiket csak be tudod szerezni. TME van nálatok?
Érdekes az utolsó előtti hozzászólás..
Van még itthon egy BU2527AX. De már kezd agyamra menni, hagyok is neki békét. Forrszemek alig maradtak már.
Türelemjáték! Ne add fel! Én személy szerint kiegyeznék azzal a megoldással, hogy csak bemelegedés után lesz
jó a kép.
Tudod mit... Fura TV.
Hidegen ha bekapcsolom, van hogy jó a kép, van hogy el van csúszva. Melegen bekapcsolom van hogy jó a kép, van hogy el van csúszva.. Most meg azt vettem észre, hogy melegen bekapcsoltam, jó volt a kép, de idő után fokozatosan elcsúszott. A hűtő is már most 80 fokos, amelyik tranyóval eddig 65ön megállt.. A hozzászólás módosítva: Dec 7, 2014
Ez meg így tekercszárlatra utal. Vannak ilyen kis vasmagos korrekciós tekercsek a sorvégfokozatban. Meg amit már írtam, hogy szakadozó kondenzátorok is lehetnek az okozók.
Van benne egy ilyen nagyobb tekercs, elég lógós, mintaki a vasmag le lenne törve az aljától, ami műanyag, és lóg az egész vasmag része..Pár elkót cseréltem is. Vagy valamelyik fóliát is jó lenne?
Én gyanakodok arra, hogy nem-e az a gond, hogy a tranyó már annyira felmelegszik, hogy .. És ezt csinálja.
Hidegen és melegen is meg van ez a csúszás, tehát én nem fognám a tranzisztorra.
Hidegen és melegen is meg van ez a csúszás, tehát én nem fognám a tranzisztorra.
Kontakt hiba van.
A fázishelyzet szinkronja elmegy... Még hogy tranyóhiba
A hozzászólás módosítva: Dec 7, 2014
Hol lehet ez a kontakthiba?
Nem hallottam még ilyesmiről.
Alkatrészen belül is lehet kontakthiba. Írtam már erről. Az összes sorvég körüli forrpontot átforrasztottad?
Szia! Én úgy szoktam helyettesíteni a 808-at,hogy d2499-et teszek bele,vagy BU508AX +1N4148 a B-E közé.Mind a két megoldásnál kéz meleg a borda 2órai vallatás után is. A 10uf kondit bipolárral szoktam cserélni,két 22uf 50v-os szembekötésével (-++-). Ezen kívül Q601-et mérés nélkül cserélem benne.
Üdv.:Roymen
Ha az egész kép el van tolódva ,fázis hiba és az STX112 szokott ilyet csinálni általában
Ha ezt cserélted és nem változott a helyzet, akkor az stv ic 49 lábánál kereskedj,R423 értékén változtassál. A hozzászólás módosítva: Dec 7, 2014
Ezen kívül megnézhetnéd még visszafelé a sortranzisztor kollektor, C618, C618 alkotta kapacitív osztó, R639, R640 ellenállás osztó, D407, R423, R426, stv 49-es lábig az alkatrészeket.
Még ha van türelmed akkor az stv 50 láb, C414, R421, C410 ellenörzése Üdv.:Roymen
BU508AX talán van is itthon. Azt a 10µF is kicseréltem akkor két 22esre. 50V elég?
Nézem a doksit, de hirtelen nem találom, mi is a Q601? STX112 úgyszint nincs itthon. Viszont ha csak ez lenne a baja, hát beletuszkolnák egy TIP122őt, az van. R423 mennyivel növeljem, csökkentsem? |
Bejelentkezés
Hirdetés |