Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Üdv mindenkinek!Van egy Sony ldm-e461 ES TV-M!oLYAT CSINÁL,HOGY BEKAPCSOLÁSKOR KB 3MÁSODPERCIG MEGY A HÁTTÉR,UTÁNA LEKAPCSOL,ÉS 5-ÖT VILLOG!Ha lehúzom a világításpaneljáról a betápot akkor nemvillog marad a zöld,kb 30 másodpercig!Tudja valaki milehet az 5 villogás?Nemtalálok olyat a neten!Előre is köszönném!
Szia ! Bocs de elírtam a 10uf kondi helyettesítését. 2 DB 47uf 50v-os szembe kapcsolva a helyes megoldás. Késő volt már..
Erre az stx-re érzékeny a konstrukció. Próbáld meg home made megoldással helyettesíteni a dolgot az alábbi rajz alapján,vagy BC639-el.A Q601 a H-out jel "meghajtó" tranzisztora (illesztás,Vágás,stb..) a BU 808dfi elött. Nem ez a konkrét feladata,de ezt most hosszú lenne kitárgyalni,8 óra adminisztrációs munka után.
A hozzászólás módosítva: Dec 8, 2014
Üdv Mindenkinek.
Egy Sony KDL-46X3000 típusú tv-m lenne. A hiba jelenség, hogy bekapcsolás után a piros led 5-öt villan. Ez mit akar közölni ezzel? Válaszokat előre is köszönöm!
Szia Gergely!
A katódfeszültségeket az RGB panelról lejövő vezetékeken mértem: Piros:145V, Zöld:100V, Kék:115V. Az ellenállásokat kimértem, az RGB panelon az összeset, de nem találtam megnyúlt vagy rossz ellenállást. A CRT lapon is ugyan ez volt a helyzet. Az RGB bemenetén a feszültségek: Piros: 5,2V, Zöld:4,4V, Kék:4,1V (gondolom itt keresendő alapvetően a hiba). Az RGB-ről lehúzott három csatlakozó esetén piros volt a "derengés", és a sorvisszafutás látszódott. Testre nyomva őket, mindhárom szín erősen fénylett, ezt nem tudom mit jelent. Van másik bontott S-P panelom, átcserélem, és megmérem azzal az RGB panel bemenetin a feszültségeket.
A képtartalomtól függően:
Piros: 4 - 5,6V Zöld: 3,4 - 5,4V Kék: 3,8 - 4,4V
Kérlek segitsetek, már amit tudtam átnéztem, elkókat kicseréltem , de jobb oldalon még mindig hiányos a kép
Hali. Nekem volt egyszer hasonló gondom, a kelet-nyugat korrektor körül volt a gond. Elégett ellenállás, kontakthibás kondi. (melegtől leolvadt a forrasztás)
Üdv, nekem az a jelenség, hogy ha bemelegedik a tv álltalában elfogaható, de a jobb oldalon hiányzik kb 1cm a képből , erősebb jelű hirdetés esetén pedig automatikusan kikapcsol a tv.
A hozzászólás módosítva: Dec 9, 2014
Nagy nehezen sikerült nézhető képet varázsolnom a TV-re!
Volna egy kérdésem. Az Infracolor 2000 TV képcsöve (A56-701XL), csereszabatos-e az alábbival? Tudom, hogy van rajta külön még tekercs, de ha azt nem kötném be, működne a dolog? Philips A56-540X.
Szia!
Ez egy vastagnyakú cső és szerintem az eltérítőtekercsek ellenállása sem stimmel.
Én kaptam egy ilyen vastag nyakú Valvót, belevarázsoltam a Videotonba, a bekötését úgy néztem ki az üvegen keresztül, a lábakat meg egyénileg csatlakoztattam. Nem tudom, hogy manapság megéri-e az ilyesmi, akkor még az a Videoton nem számított olyan öregnek, de ma a lapos tévék korában, már tíz éve azt mondták a bizományiban, hogy fadobozos tévét már nem vesznek.
Köszönöm mindkettőtöknek.
Esetleg ha kell valakinek?
Isten ments, már nem foglalkozom ilyennel. Egyébként a Videoton TV képe a Valvó csővel tökéletes lett. Akármilyen hihetetlen, az eltérítők passzolnak bele.
Mivel tudom, hogy szép képe volt, és tartaléknak gondoltam.
Ezek szerint sikerült össze házasítani?
Komplett foglalat csere kell neki. Az eltérítőkkel nem volt gond. Azon a vastag nyakon minden szín külön G2 kivezetést kapott, azokat össze lehet kötni. Nekem van A56-701 képcsöves TV-m, hibátlan volt, de már az alkatrészeket elkezdtem belőle kiszedni, mert 2007-ben lecseréltük laposra, csak az a gond, hogy Szegeden van. Ha érdekel, keress meg priviben.
Hali. Van egy OTAVA 5541 FT tévé. Viszont nincs hozzá távirányító...
Van egy somogyi URC, azzal viszont hiába nyomogatom át a kódokat, nem akar működni vele. Esetleg valami tipp?
"Testre nyomva őket, mindhárom szín erősen fénylett, ezt nem tudom mit jelent." Ha mind a 3 szín azonos módon virít, akkor az azt jelenti hogy jó állapotban vannak a katódok. Ez esetben nem biztos hogy a hiba a képcsőben keresendő. A piros katód 145V elég sok. Cserélgesd fel őket hogy a hiba "átmegy-e".
A hozzászólás módosítva: Dec 10, 2014
üdv mindenkinek régen voltam itt egy vestel tv hibával ! A hiba jelenség az volt hogy középen egy fehér csík jött elő kicseréltem a tda 8174 függőleges ic-t és valamenyire helyre állt de sajnos még nem tejes a kép alul felül kb 1.5-2 cm fekete csík marad azt hittem 16:9 re van állítva de kiderült hogy nem !! A kép szép de mi okozhatja még a 2cm-es kép hiányt ?????? tud valaki segiteni azt megköszönném előre is köszönöm üdv és szép napot vagy szép estét kívánok!!!
A függőleges képeltérítésnél van a hiba .Mérni kell , hogy a feszültségek rendben vannak e , illetve , főleg a kondikat , ha nincs rá lehetőség , mármint mérésre , akkor gondolkodás nélkül cserélném őket.
Ez az én rajzom a bekötésről. Azért nem egyezik a gyárival, mert én a foglalaton levő vezető csapnál kezdtem el a számozást, attól balra van nálam az 1-es láb. A gyári rajzokon nem ott kezdődik az 1-es, hanem valószínű, hogy 2 láb valahol távolabb van egymástól, és ott kezdik a számozást. Attól függetlenül, egymáshoz képest jó a sorrend, mert nálam működött. Mondom, az eltérítőkkel nem volt semmi gond, a foglalatcsere a bonyolult az egészben. Érdekes, ezeken a képcsöveken sehol semmi konvergencia mágnes, mégis az eltérítők szokatlan kiképzése miatt tűéles a kép mindenhol, nem kell (Nem is lehet) rajta semmit állítani.
Kérlek segitsetek, már amit tudtam átnéztem, elkókat kicseréltem , de jobb oldalon még mindig hiányos a kép.
Hálás köszönet a rajzért és a leírásért.
Én is azért tettem el tartalékba mert b@zi éles képe volt!
Inkább a vízszintes eltérítésben kellene ezt a hibát keresni, mint a tápban.
Átnéztem az alábbin cseréltem 4.7 ohmos ellenállást, de nem javult.
Philips 29 pt 5507
A hozzászólás módosítva: Dec 11, 2014
|
Bejelentkezés
Hirdetés |