Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » LC mérő
Kicseréltem a kapcsolót karos kétáramkörös háromállásúra. Ugyanaz a helyzet.
Mintha a szoftver tévedne a sok kapcsolgatástól. Amikor véletlen kiírja a nagyobb induktivitásértéket, rövidrezárom a bemenetet- ekkor újra leesik az érték. Magyarul semmi köze a kapcsolónak hozzá. Amit ajánlottál újjab verziót, nincs lehetőségem feltölteni. Esetleg Cegléd közelében nem lenne valaki aki segítene benne? Valószínű az megoldaná a gondom, ami csak ennél az egy folytónál jelentkezik.(az egyből) Befejeztem egyébként a műszert. ESR-t még gyakorolnom kell, elég bonyolultnak tűnik. Köszönöm a segítséget a feltalálóknak, a segítőknek, és a forumozóknak! Mod.: Most töltettünk tonert a nyomtatóban. BAzz inverzül nyomtat.. Zoli. A hozzászólás módosítva: Dec 6, 2014
Csak ezért kérdeztem. Így szét lehetett volna válsztani, hogy a PIC nem adja ki a megfelelő vezérlést vagy csak az LCD nem érti...
Próbálkoztam ezzel de ez nekem még sajnos nagyon kínai és nem sikerült.Remélem egyszer ráérzek majd arra is,hogy az ilyeneket,hogy lehet kiszűrni.Köszönöm neked is a segítségedet.
Remek, ennek örülök. A D0-3 , azaz mind a négy lábát értettem alatta. De fő hogy működik.
először csak a nullát húztam ki,akkor azt csinálta,hogy hol elindult hol nem,utána csak a hármast,akkor 5ből 2x elindult.utána kihúztam a nullát és a hármast és így 10ből 10x elindul hibátlanul.De most már így az összes lcd kütyüm az órától a számlálóig működik rendesen.Még egyszer köszi.
Ez érdekes,most meg ha be vannak kötve GND-re azok a lábak akkor is elindul.
Eddig meg semmit nem akart csinálni,ki érti ezt!!?
Miért mutat az általam épített lcm3 műszer az elkókra 25%-kal többet a valós értéknél?
Minden kritikus alkatrész 1%-on belülire válogattam össze.
Valószínü zárlat volt a szomszéd kivezetéssel, mondtam, hogy mérj zárlatra is... de, hogy piszkálgattad, valószínű, hogy megszünt a zárlat.
A készülék kiír egy csomó diagnosztikai értéket azért, hogy segítse az esetleges hiba okának felderítését (és nem a felhasználói élmény fokozása céljából...) ha megadod őket, hamarab megoldodhat a problémád!
Most konkrétan menyi az "Re" értéke? Ellenőrizd a 47 Ohm értékét!
Ha szivárgást szeretnék mérni elektrolit kondenzátoron akkor sorba kell kötnöm vele egy ellenállást,vagy párhuzamosan? Mekkora ellenállást kell rákötni?
Meglett a probléma a nullázó kapcsoló volt kontakthibás.
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy az eredeti kapcsolókat amik a kitt részei voltak, honnét lehet beszerezni? Hestort néztem, de nem találtam meg (vagy csak elkerülte a figyelmem).
Parancsolj,hestorba nem kerestem,de itt van. Én ilyeneket használok,de a Hestorés is ilyen.
Esetleg valami egyszerű L-C mérő előtét multiméterhez nem létezik valahol?
erre gondoltál?
A hozzászólás módosítva: Dec 8, 2014
Nem. Inkább valami Ilyenre. De leginkább a nagy elkókhoz kellene valami, mert nF mérős multiméterem van. Az elkókat meg ohm mérővel szoktam, és számolom, meddig töltődik, találtam még olyat, hogy 555-ös IC 2. lába a mérő, + frekimérő, vagy valami hidas akármit tervezek magamnak.
Néz át ezt, van pár ötlet:Bővebben: Link.
Köszönöm. Valóban megérdemel egy könyvjelzőt.
Egyébként ez a billenőkaros kapcsoló a legjobb választás ide? Ennek a legbiztosabb az érintkezése? Nyomókapcsolót nem lehet használni? Köszönöm a választ.
Én annak idején a Konthában vettem valami jobbfajta karos billenőt L-C átváltónak, de az ugye nem 100 Ft, hanem 1000 körül volt. Annyi, hogy van egy üres középállása (on-off-on). Viszont hibátlanul érintkezik.
De szerintem máshol is van nem csak a 100 Ft-os kategória, csak keresgetni kellene, és azzal rögtön kevesebb lesz a gond.
Sziasztok,elkészült a műszerem és van vele egy olyan kis gond,hogy az RX értékét nem akarja nullázni és 32ohm-ot mutat. Ez mitől lehet,mi lehet a gond?
Következő értékeket méri a műszer.
F0=501,7KHz FCal=358,5KHz Re = 0,246kohm Uesr0 = 177,4mV fesr = 86.0KHz Ezek az értékek mennyire mondhatóak jónak? Az Rx-et mostmár sikerült nulla közeli értékre letornázni,most nulla és -3 között ugrálgat. Még egy kérdésem lenne,a felső sorban a C után m4 az milyet értéket mutat? A második képen egy 47mikró/25V kondenzátort mérek aminek az esr értéke 227mohm,a kis m az a miliohm? A táblázat szerint az értéke 1,3 Ohm,a 1,3Ohm az 130mohm? tehát 100mohm-al nagyobb az esr-je a táblázat szerint.Jól értelmezem ezt így,vagy hülyeséget beszélek?
sziasztok,ez a kondi jó lehet az in circuit mérőkábelhez?
Sziasztok!
Én is megépítettem az LCM3-at, használom is már egy pár hónapja. Teszek fel pár képet... csak a kijelzőt fotóztam... |
Bejelentkezés
Hirdetés |