Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Modulrendszerű, grafikus PIC programozás
Lapozás: OK   151 / 177
(#) Peticilin hozzászólása Dec 6, 2014 /

Sziasztok!

Az alábbi hibaüzenetem van. Ilyenkor mi a nyűgje? Gugle fordító azt írta,hogy nem definiált. Próbáltam átnevezni a kötést,de akkor is ez van. Talán az a baja,hogy nagyon sok helyre kötődik? A következő pontokhoz megy:
MX7 OUT -> MX7 IN0 ; LT12 VAL ; MX4 IN1 ; MX1 SELECT ; IF5 A ; IF6 A ;IF7 A ; IF8 A ; IF9 A ; IF12 A ; IF13 A

Segítségeteket előre is köszönöm.

Hiba.jpg

(#) kaqkk válasza Peticilin hozzászólására (») Dec 6, 2014 /

Ezt olyankor szokta csinálni ha valamelyik számláló vagy komparátor 8 bites üzemmódban van és tovább kell számolnia 255 nél tedd át 16 bitre ...
A hozzászólás módosítva: Dec 6, 2014
(#) Szammer válasza Szammer hozzászólására (») Dec 6, 2014 /

Nos itt a karakter azonosító progi, de vajon miért nem fordul le?
(szerintem túl sok a #*.*# karakterkód neki)

LCDtest.PIC

(#) kaqkk válasza Szammer hozzászólására (») Dec 6, 2014 /

A számláló és a logikai komparátor-tabulátor más más értékeken dolgoznak 8 bit-16bit és szerintem a kettőskeresztek közé kell egy space így lehet hogy egy karakternek veszi az egész sort a fordító
(#) Szammer válasza kaqkk hozzászólására (») Dec 6, 2014 /

Úgy sem megy, ha mindent 8 bit-re állítok akkor sem, a fordítási hibaüzenet ugyanaz.
(#) kaqkk válasza kaqkk hozzászólására (») Dec 6, 2014 /

Amíg nincs több karakter(összesen) 32 nél az lcd be írva addig nem dob hibát ...
(#) Szammer hozzászólása Dec 6, 2014 /

Köszönöm, holnap megnézem, most mennem kell.
(#) Szammer válasza kaqkk hozzászólására (») Dec 7, 2014 /

Így van, ez az út járhatatlan. (de azért egy próbát megért)
(#) Szammer válasza Szammer hozzászólására (») Dec 7, 2014 /

Egyébként szerintem ez hiba a PARCIC-ban, mert ha egy összetett menürendszert kell kialakítani és használom az ékezetes, vagy különleges karaktereket, figyelni kell hogy ezen karaktereknél ne lépjem túl a 32 db-ot. Azért még megnézem az ASCII táblát, hogy nincs-e ebben a tartományban valami különleges vezérlő karakter.
(#) Peticilin válasza kaqkk hozzászólására (») Dec 7, 2014 /

Köszönöm válaszod. Amit mondtál,az volt a baj. MX7 8 biten volt, utána szépen fordult.
(#) Peticilin hozzászólása Dec 7, 2014 /

Sziasztok!

Kérdés: MCP41100-as digitális potmétert milyen modulokkal lehet meghajtani 16F877-ben? Illetve a PIC-nek melyik lábaira kell kötni az MCP bemeneti lábait?
(#) kaqkk válasza Peticilin hozzászólására (») Dec 7, 2014 /

Az adatlapjában leírják :
Idézet:
„• SPI™ serial interface (mode 0,0 and 1,1)”
Ezt neked kell megírnod .. (de mintha láttam volna példát itt a témában az SPI használatáról)
A hozzászólás módosítva: Dec 7, 2014

Nem igazán jó az angolom,azért fordultam hozzátok...
Meg az adatlap rendes programnyelven írja le a dolgokat mit hogy kell csinálni. De az hogy néz ki a parsic-ban?

Az én angolom is csak a"gugli fordító" de Dcsabi tett fel példát az spi kezelésére , valahol a téma elején ..

Köszi,megnézem. Bár így is csak vakon fogok tapogatózni...

Keress rá Dcsabi hozzászólásaira , úgy kevesebb oldalt kell átnézned
(#) Peticilin hozzászólása Dec 7, 2014 /

Ok. köszi!
A hozzászólás módosítva: Dec 7, 2014
(#) dcsabi válasza kaqkk hozzászólására (») Dec 8, 2014 /

A topic elején az I2C-re tettem fel. SPI-t esetleg most az utóbbi egy évben, de az lehet, hogy 18Fxxxx-re való és P4-s. Peticilin fórumtárs, -melyik Parsic-ot használsz? Az újban helyből benne van. Nekem van mindkettőre megoldásom, de naprakésszé kell tennem a 16fxxx-re és attól tartok, hogy kipróbálni sem tudom. A P4-ben mindegy hova kötöd a 41100-t, mert minden láb külön konfigurálható. Ha a régi megoldás kell, akkor majd előkerítek valamit...
(#) kaqkk válasza dcsabi hozzászólására (») Dec 8, 2014 /

Bocs akkor rosszul emlékeztem
(#) Peticilin válasza dcsabi hozzászólására (») Dec 9, 2014 /

Szia Csaba!
A 3.60-as parsic-ot használom.
Mellékelek egy képet,milyen környezetbe is szánnám a 41100-at. Arduino helyett lenne 16F877 és TIP41 helyett pedig BUZ11.

MCP41100.jpg

(#) Peticilin válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Dec 9, 2014 /

Szia!
Igen a PWM miatt. Nekem az a megoldás is jó,amit te mondasz. Csak azt hogy lehet megoldani,hogy a PWM-et adó PIC 100-200 Hz körüli PWM-et adjon ki? Mert tudtommal a parsicban ezt nem lehet leprogramozni,az asm-be,meg nem szívesen turkálnék bele,mert az már meghaladja a tudásomat.
(#) Peticilin válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Dec 9, 2014 /

Előre is köszönöm segítséged.
Igazándiból egy analóg 0-1023-ig terjedő jelre kellene a kimeneti PWM-et szabályozni 0 és 100% között. Vagy a PWM-re szánt kontroller is egy PWM jelet kap a 16F877-től és az alapján állít elő újabb arányos,csak ugye kisebb frekvenciájú PWM jelet?
Így tulajdonképpen a protokollt és a PWM kontroller kiválasztását is rádbízom,ami legjobban megfelel a feladatnak. Én hozzád igazodom majd.
(#) Szammer válasza Peticilin hozzászólására (») Dec 9, 2014 /

Szia! Miért kell neked 100-200-Hz-es PWM? Ha jól értelmezem DC motor fordulatszámát akarod szabályozni, arra meg a PARSIC által generált (ha jól emlékszem 4MHz-es óránál olyan 3KHz) miért nem jó. Én korábban csináltam ilyet motorszabályozásra és tökéletesen működött 0-100% kitöltési tartományban.
(#) Peticilin válasza Szammer hozzászólására (») Dec 9, 2014 /

Szia!

Azért nem jó ( nekem ),mert a 3KHz-től nagyon sípol a motor,a magas freki zavaró. Illetve azt vettem észre,hogy egy 555-el felépített kapcsolásnál,ahol 100-200Hz a freki,alacsony fordulaton nagyobb a nyomaték,mint a PIC-es 3KHz-nál.
A hozzászólás módosítva: Dec 9, 2014
(#) kaqkk válasza Peticilin hozzászólására (») Dec 9, 2014 /

Ne kinlódj vele ennyi pénzért nem éri meg ..
(#) Peticilin válasza kaqkk hozzászólására (») Dec 10, 2014 /

Szia!

Köszi a linket. De ezt hogy fésülöm össze a PIC-el?
(#) kaqkk válasza Peticilin hozzászólására (») Dec 10, 2014 /

Egyszerűen !Ott az oldalán a vezérlő bemenet .........
(#) kaqkk válasza Peticilin hozzászólására (») Dec 10, 2014 /

Nálam 300W os 48v os motort tápol és pices vezérlővel (cncusb) PC ről állítható a fordulatszám .Valószínűleg egyenfeszültséget kiván a bemenet amit a picről a pwm kimenet egyenirányításával pufferelésével könnyen megoldhatsz.
A hozzászólás módosítva: Dec 10, 2014

1121697.jpg

(#) Peticilin válasza kaqkk hozzászólására (») Dec 10, 2014 /

Köszönöm a tippet.
Oldalt a csati elkerülte a figyelmem...
(#) Peticilin válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Dec 10, 2014 /

A leírtak szerint nagyon jó lesz. Előre is köszönöm a fáradozásod.
Várom a terveket.
Amit még megjegyeznék. Nekem pickit 2 programozóm van. A device listában 12F és 16F-es PIC-ek vannak. Esetleg lehetne módosítani a kontrollert,hogy a pickit 2-vel tudjam majd felprogramozni a picet?
Következő: »»   151 / 177
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem