Fórum témák
» Több friss téma |
Hello!
Akadt bajom egy Zanussi ZMC 19 MG mikróval. Nevezetesen a tányért forgató motor valószínűleg elhalálozott, a tekercsén szakadás mérhető. 220-as motor, hajtóművel egybeépítve. Szükség lenne helyette valami hasonlóra, igazából elég, ha hasonló, azaz kb. ilyen csap, meg fel tudjam heftelni a régi helyére; hely lefelé kb. 1cm van (mármint ilyen vastag lehet a motor), kicsit több. Tud valaki beszerzési forrást...? Mennyire lehet ilyesmit találni? Teszek fel képet : Bővebben: Link Bővebben: Link Köszi minden segítséget ![]() A hozzászólás módosítva: Nov 11, 2014
Köszi! Nem gondoltam volna, hogy lesz pont ilyen. Hogy egyáltalán lehet kapni
![]()
Sziasztok!
Reggel meglepett a mikró kv melegítés közben. Olvasgattam a topikot, arra rájöttem, hogy a csillám lemez mehet a szemétbe, továbbá anyós bő vizes 2 nappal ezelőtti mikró takarítása nem a legjobb ötlet volt. A magnetron még működőképes, kicsit megviselt a feje, de gyorsan ki lett kapcsolva, nem égett át a burkolata. Viszont az nem világos, hogy szó van itt olyanról, hogy le kell festeni valamit. Ez a megégett rész lenne? Csak azért kérdezem, mert csillám kuka magnetron vissza a helyére, az égett részt kicsit át töröltem és minden a régi (igaz csillám lemezt még kell beszerezni..), de működik a mikró. Akkor most mi is a helyzet ezzel a festés dologgal? Előre is hálás köszönetem a felvilágosításért!
Sajnos már nem tudtam módosítani az előző hozászolást, de ha lenne valakinek csillám lemeze eladó (70*110 méretben) akkor szívesen meghallgatom az ajánlatát.
Hali!
Villamossági boltban általában lehet kapni csillám lemezt.
Szép estét Mindenkinek!
Keresek olyan (budapesti illetőségű) jómunkásembert, aki regisztrált vásárló a SINI-nél. Köszönöm előre is, ha felfedi magát! ![]()
Az általam feltett kérdés festeni avagy ne festeni részét valaki megtudná válaszolni? Csak azért, mert a csillám lemez lassacskán megérkezik, és ha nem kell lefesteni akkor minden oké, viszont ha nem festem le akkor várhatok még mire megszárad.
Bővebben: Link Idézet: „Viszont az nem világos, hogy szó van itt olyanról, hogy le kell festeni valamit. Ez a megégett rész lenne? Csak azért kérdezem, mert csillám kuka magnetron vissza a helyére, az égett részt kicsit át töröltem és minden a régi (igaz csillám lemezt még kell beszerezni..), de működik a mikró. Akkor most mi is a helyzet ezzel a festés dologgal?”
Nem kell lefesteni, de arra ügyelj, hogy ne maradjon a felületeken szenesedett, zsíros anyag.
Köszönöm! Akkor megtisztítom kicsit ismét, aztán ha megjön a lemez mehet a próba.
Hol lehet venni mikróba nem azt a a betokozott háromezer forintost akarom venni hanem külön az üvegcsövet.
Szia!
Én egy hajszálvékony rézszállal szoktam kiváltani, amit a rossz biztire forrasztok. Ezért kár kiadni akár egy forintot is.
Üdv! Segítséget szeretnék kérni. Egy ismerősöm hozott egy ilyen alkatrészt, hogy próbáljak már meg netről rendelni, mert tönkrement a mikrója. Azt szeretném kérdezni, hogy lehet-e ilyet valahonnan rendelni, ha lehet akkor Magyarországról?
Egyébként mi ez (noise filter angolul arra rájöttem)? DWLF M13SS a száma és FUSE 250V biztosíték (?) megy bele. Kösz!
Szia!
Ebben nem sok minden mehet szét, a biztosítékot cseréled egy 250V 2A típusra (foglalatával együtt vagy nélküle) ellenállást ellenőrzöd, ha ezzel megvagy, akkor nagy valószínűséggel működik is ez a rész. Annak viszont valami oka van hogy a biztosíték így elpárolgott...azt is meg kell keresni miért. Csak áramtalanított állapotban babrálni! A hozzászólás módosítva: Dec 9, 2014
Köszönöm! Annyira nem értek hozzá, azt gondoltam, hogy a biztosíték csere, meg a foglalat is mivel az is széjjel ment. Kiszerelték, ideadták hogy nézzek szét. Hasikerül szerezni odaadom és visszaszerelik, ez már az ő dolguk. Csak, hogy egyáltalán kapható-e? Vagy műszaki boltokban nézzek szét?
Egyben kapható-e nem tudom (darabokban biztos), de igen néz szét műszaki boltban ez a része a készüléknek elég egyszerű, könnyen készíthető hozzá nyáklap is akár.
Sziasztok!
Vettem egy leárazott, szépséghibás mikrosütőt, angol hálózati csatlakozóval. A boltban adtak hozzá egy adaptert, amivel ott helyben kipróbáltuk, működött. Hazahoztam, bedugtuk, nem indul. A mikróhoz tesztelés előtt annyit hozzányúltunk, hogy fúrtunk négy lyukat az alsó lemezbe, a négy sarokba, és betettünk négy csavaros lábat, mert máskülönben az itthoni tartóban akadt az ajtaja. Ezek után nem indult el. A burkolatot leszedve nekiálltunk tesztelgetni. Bent találtunk egy biztosítékot, ezen 0,5-1 Ohm ellenállást mértem multiméterrel (erről sajnos nincs képem, és a típusát sem tudom fejből, de meg tudom nézni). Aztán észrevettük, hogy a kábel mikró felőli végén nincs áram. A konnektor működött, 230 Volt-ot mértem benne. Az átalakító is működött, mert ezen keresztül is jelzett a fázisceruza (az átalakító ez a fajta, annyi különbséggel, hogy a bal oldali bemenetnél 7,5 Amper helyett 10 Ampert ír). A csatlakozófejet szétszedve találtam bent egy biztosítékot, ez a második képen látszik. A biztosítékon talált szöveg: Richstar // 5A // BS-1362 // KM 34254 (a // sortörést jelöl). Ezt is lemértem multiméterrel, 350 kOhm körüli értéket kaptam. Kérdés: mi lehet a gond? A mikró egy Vision MMO700-B típusú csoda. Várom a válaszokat! u.i.: Elnézést kérek, ha esetleg egy-egy mérési eredményem, vagy közölt tényem teljesen egyértelmű, vagy éppen nagyon elütő a jótól, én nem értek ilyen szinten az elektronikához, és mikrót is most láttam először belülről. A hozzászólás módosítva: Dec 21, 2014
Szia!
Ha azon a biztosítékon 350 kohm értéket mértél, akkor az a biztosíték szakadt. A fázisceruzával való vizsgálat nem megfelelő erre a célra. Használj 230 V 15 W izzót terhelésnek, ha az megfelelő fénnyel világít, akkor valószínűleg a mikrohullámú sütő is működni fog. Üdv.: Feri
Szia!
Az a biztosíték valószínűleg szakadt, ha 350kOhm-ot mértél rajta, ha a "k" nem elírás eredményeként került oda, de valószínűleg a 350Ohm is sok lenne egy biztosítékra... De persze az is lehet így látatlanban, hogy valamilyen vezeték el lett fúrva, amikor az a 4 lyuk a készülék alján kifúrásra került? Hogy mitől szakadt meg a biztosíték az is jó kérdés... egy biztosítékcserét megérhet a dolog, bár a biztosíték azért véletlenül nem nagyon kéne, hogy kimenjen... Szóval lehet főleg azt kéne átnézni bármilyen biztosítékcsere stb előtt, hogy hol lehet(ett) zárlat a készülékben, mert az erősen balesetveszélyes is lehet, illetve azt se felejtsd el, hogy a készülékben nagyfeszültség -- kb 2000V -- és mikrohullámú sugárzás is jelen van, szóval bármilyen feszültség alatti próba -- akárcsak úgy, hogy bedugod(de nem indítod el), kizárólag a készülék fedelének felhelyezett és csavarral rögzített! állapotában történjen... A hozzászólás módosítva: Dec 21, 2014
Vagy ha nem is csupasz izzó esetleg egy komplett állólámpa, vagy fali lámpa, azon van vezeték is és érintésvédelmileg se problémás
![]()
Szia!
A 230 V 15 W izzós próbalámpa hozzáértő kezekben "érintésvédelmileg se problémás". Itt nem az aljazat "brit" hanem a dugó, azt a mi földelt aljazatunka nem dugod bele. Az átalakítóban lévő biztosíték valószínűleg rossz, akkor is ha nem 350 kohm a mért érték, hanem csak 350 ohm. Üdv.: Feri
Ez az ami nekem nem jött le egyértelműen a hozzászólásból, hogy a hozzászóló mennyire "hozzáértő", ahogy látom ez az első hozzászólása itt a fórumon, és a hozzászólásából se lehetett egyértelműen eldönteni, szóval lehet inkább főbb az elővigyázatosság... A 350Ohm-ra én is írtam ugyanezt
![]() Meg igen közben rájöttem, hogy lehet arra gondoltál, hogy a vezetéket kéne kipróbálni az izzóval, mert amúgy az is benne van a hozzászólásban, hogy van egy átalakító is, amit használ, arra értettem, hogy annak a "brit felébe" lehet beledugni a magyar dugót, ha minden igaz... fordítva a lemezes brit dugóval nem működik a dolog ez szinte tuti ![]() A hozzászólás módosítva: Dec 21, 2014
Heló!
Köszönöm szépen a gyors válaszokat! Megnéztük, tényleg a kábelfejben ment el a biztosíték. Lehúztuk a kábelt a mikróról, kicseréltük benne a biztosítékot egy kis dróttal, bedugtuk, aztán fázisceruzável előjött a delej a másik végén annak rendje és módja szerint. Ilyen biztosítékot hol tudok szerezni?
Szia! Tehát áthidaltátok a biztosíték helyét egy dróttal, ha jól értettem? Ez biztosan nem a megfelelő eljárás... balesetveszélyes/tűzveszélyes így használni a készüléket, főleg úgy, hogy a korábbi biztosíték "Valami miatt" kiolvadt... Ami csak úgy magától nem szokott...
Ha meg kiderül, hogy így működik a mikró és "véletlenül nem lehet kapni itthon bele való biztosítékot" és anélkül marad a készülék, mert az is lehet, hogy benne nincs is másik a fő 230V-os ágra, akkor ez FOKOZOTTAN TŰZ és BALESETVESZÉLYES! Az a biztosíték nem véletlenül volt ott, ha nem értesz az elektronikához, akkor lehet nem a 230V-on kéne "tanulni", inkább vidd el szerelőhöz és csináltasd meg a mikrót... a szerelővel,akár lehet, hogy akkor ki is tudod cseréltetni rajta a kábelt olyanra, ami a magyar konnektorba is bedugható... és akkor ő át is nézi, hogy működik-e, és akkor utána nincs semmi gondod a mikróval...
És megnézve a mikrót, ha ez az: Bővebben: Link
Ez egy 700W-os mikró... Egy 5A-es biztosítékot égetett ki... 700W/230V=3,04A, azaz durván 2x-es túlterhelés kellett ahhoz, hogy az a biztosíték kimenjen... az valószínűleg nem véletlen, 2x akkora teljesítményt normál működés közben nem szabad felvenni a készüléknek... és a biztosítékok, mégha "gyors" típusúak is, ekkora túlterhelésen is valószínű több percbe telik, amire kiégnének... Így a biztosíték leginkább jóval nagyobb túlterhelés esetére van ott, amikor is azonnal kiég,megszakítva ezzel a jelentősen nagy teljesítményfelvételt, ami a készülék belsejében könnyen tüzet is okozhat! Tehát ott szinte biztosan valami probléma van a készülékkel... Amúgy itt: Bővebben: Link lehet kapni valószínűleg ide illő biztosítékot, de az ár darabár, a min. rendelési tétel 10db, ehhez az összeghez ha hozzájön, hogy esetleg nem bp-i vagy, akkor már nem kell sokat hozzátenni ahhoz, hogy egy szerelőt ha találsz, aki mondjuk 5000-ért megoldja a biztosíték gondot(pl szakszerű belső átalakítással tesz egy magyar szabványú biztosítékot foglalattal a készülék belsejébe) és lecseréli a dugót is magyarra... ha nincs más gond a mikróval...(egyébként viszont ezt szakember nélkül hogy deríted ki?) A hozzászólás módosítva: Dec 21, 2014
Sőt a biztosíték adatlapján megnézve: Bővebben: Link a diagram alapján kb 2x-es (kicsivel kevesebb, mint 2x-es) túlterhelés szükséges, ahhoz, hogy a biztosíték egyáltalán kiégjen, az ezalatti túlterhelést elméletben végtelen ideig képes elviselni...
Ez a 2x-es túlterhelés 2x5A=10A, tehát ekkora áram a normál üzemben kb 3A-t fogyasztó mikrónak, 3x-os teljesítményfelvétel! Ettől kb 1 másodperc alatt kiég, ettől gyorsabb kiolvadáshoz, viszont még nagyobb teljesítmény szükséges, a diagram valahol 5x-ös(25A) névleges áramnál kezdődik, és ehhez 0,01másodperces kiolvadási idő tartozik...
üdv mindenkinek! egy kis segitséget kérnék kezdő létemre. a problémám adott hogy van 2 darab deawoo tipusu mikróm. a gonbd az volna hogy egyik sem melegit. látszolag minden jo nak tűnik. világit forog stb.. tanácsot szeretnék kérni hogy mit volna érdemes megnézni. feltételezésem szerint a magnetronnal van baj. ez lehetséges?? illetfve a magnetron megjavitható?? a segitséget elöre is köszönöm. ! kellems ünnepeket mindenkinek!!
![]()
szép jo estét mindenkinek. ! az elöbbiekben leirt dolog megoldodott. azthiszem nagyfeszültségü ellenálásnak hivják azt az izét a mi a trafon van. na azt kicseréltem mert meg volt szakadva. a mikró most melegit rendesen de a magnetronis melegszik ezerrel. ez normális??
a váaszokat és a segitséget elöre is köszönöm. üdv mindenkinek ![]()
bocsánat! nagyfeszültségü biztositék
Igen, normális, azért van benne a ventilátor, hogy hűtse.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |