Fórum témák
» Több friss téma |
EEPROM esetében nem nagyon beszélhetünk Reset-ről, mert tulajdonképpen a nulla is hasznos adat lehet. Tegyél a kapcsolásba egy gombot, aminek hatására a használt EEPROM területet "teleírja" nullákkal. Ha több bájtot akarsz nullára állítani, akkor ezt tedd egy ciklusba és kész.
Köszönöm az ötletet, kipróbálom.
Felmerült bennem egy kérdés, RTC órához nincs esetleg használható minta kódod? Amit találtam a flow fórumon, nem igazán értem mert teli van sallangal..vagyis nem látom a fától az erdőt.. ha lehet így fogalmazni...
PIC-hez van (DS 1307), AVR-t nem ismerem.
Matrix fórum. Keresd a "DS1307 - Read Full Time Data.fcf" és "DS1307 - Read Full Date Data.fcf" fájlokat, de érdemes átnyálazni a teljes topikot, sok hasznos dolog van benne.
Üdv!
Adódott egy kérdés az rtc-vel kapcsolatban, az időt hogy tudom beállítani. Indításkor 2012 ír és más időpontot. Nem a pc órát állítja be alapértelmezetnek fordításkor?
Az RTC folyamatosan számol előre. Azt, hogy éppen adott pillanatban mi a helyes idő, meg kell mondani neki. Fordításkor a kontrollerbe szánt programot fordítja le a gép, azt betöltöd a kontrollerbe és kész. Az AVR-ben kell olyan programrészt írni, amivel be tudod állítani az időt, mint egy normál óránál. Minden óra így működik, hacsak nincs valamilyen összeköttetése valamilyen másik eszköz felé, ami pedig valahonnan szerzi a pontos időt (DCF, GPS, NTP stb.).
Elkapkodtam ,meg is van.
Átírtam a c-kódban... Mostmár jól jár
Szia!
Most jutottam hozzá működőképes 5.4 flowcode progihoz, feltennéd a *.fcf-jét? Berajzoltam, de nem megy. Üdv: Zsolt
Ok. Itt van.
Használja valaki a Flowcode 6-ot? Érdemes áttérni rá? Eléggé elvarázsoltnak tűnik.
Ok. így már megy, köszönöm. Egyébként ez az első bepillantásom a progiba.
Itt már a konfig is beállítva.
Én próbáltam, nekem nem jött be, de ez szigorúan privát vélemény. Több időt fordítottak a kinézetre, mint a tudásra (erőforrásigényesebb is, bár nem vészes). Ha a mostani megfelel, hagyd a fenébe. Szerintem. Az 5-ösből egy dolog hiányzik, a normális gLCD komponens.
A hozzászólás módosítva: Dec 29, 2014
Hagyom, mert mint kiderült az én verzióm még béta. A mostani meg már a 6.10-nél tart. Ennyi pénzt nem szánok rá. Köszi az infót.
Nem drágálltam, csak nem szánok rá annyit. De amennyit használom, éppen drágállhatnám is.
Üdv a csapatnak!
Szert tetem egy arduino LCD shild panelre. De most jövök rá, hogy a nyomigombok nem a szokot módon, vagy is az általam megszokott módon vannak konfigolva a panelen. Csak egy bemenet van a ADC0-ra. Csináltam is egy próba progit, működik is. Az lenne a kérdésem, nem lehetne ezt egyszerűbben..?
Esetleg így, lásd melléklet. Mindenesetre érdekes koncepció, bemenet spóroláshoz tökéletes.
Annyit hozzátennék a programhoz, hogy csökkentheted a szükséges programterületet, ha nem Integer-ként kéred el az ADC értékét, hanem csak Byte-ként. Az is meg tud különböztetni 256 állapotot (0 - 255), négy-öt gomb használata esetén bőven nagyobb a felbontás a kelleténél.
Köszönet....
Igen spóroláshoz tökéletes.
Az is eszembe jutott, hogy lehetne többirányú elágazást is kipróbálni.
De nem találtam rá minta progit.
Ez eszembe jutott nekem is, de ha végiggondolod, az már bizonytalan működésű lesz. Többirányú elágazásban nem lehet tartományt megadni. Tegyük fel, az "Up" gombra nem 36-ot (8 bites felbontás esetén) kapsz eredményül, hanem 35-öt (pici kontakt hiba a nyomógomban), már nem is veszi figyelembe a program a gombnyomást.
A/D átalakításnál mindig számolni kell némi bizonytalansággal, főleg egy ilyen megoldásnál.
Értem..
Akkor maradok az előző ötletednél... Nem spórolás volt a célom, csak tetszik a megoldás... Nem igazán akarok bővítést.... Eddig elég az adott portok száma..
Hi Mesterek!
Olyan kérdésem lenne hogy, hogyan lehet adatot elmenteni, hogy következő bekapcsolásnál megőrizze azt?
Azt hiszem megvan, erre gondoltál?
A hozzászólás módosítva: Dec 30, 2014
|
Bejelentkezés
Hirdetés |