Fórum témák
» Több friss téma |
Szia
Szerintem az egyik cső megadta magát, ilyenkor a csatlakozó és a fém ház közötti szikrázást lehet hallani, ha megnézed a csövek csatalakozóit akkor ez látható is szokott lenni, mert ott meg van égve. Itt igazából csőcsere segíthet, de nem csak az az egy hanem az összes, mivel ugyanannyi üzemórát ment a többi is. Ennek fényében dönts, hogy megéri-e... Üdv
Az inverter nem indulna újra folyamatosan.
Szia!
Igazad van, szétszedtem az lcd-t és meg vannak feketedve, meg el is van törve az egyik. Hol lehet ilyen csöveket kapni?
Előbb nézd meg az inverter trafóját, hogy mi maradt belőle. Ellenőrizd, hogy nem-e nyúlott meg, vagy szakadt meg valamelyik szekunder.
Szia!
Még nem volt alkalmam megköszönni a sok segítséget. A csőcsere megoldotta a gondot. Minden rendbe jött. Köszönöm még egyszer a segítséget!! A monitor azóta is mőködik. Köszönöm Buvarruha!!!
Hozzáértőknek hasznos lehet! Már évekkel ezelőtt regisztráltam a linken, általában hetente kapok ingyenes, és nagyon hasznos infókat. Sajnos, az én képességeimet többnyire meghaladják a tanácsok, de pl. a dugasz tápegységek témakörében nemrég nagyon hasznos infókhoz jutottam. Jól használható a google chrome-s online fordító!
Boldog új évet kívánok minden Fórum társnak! Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Jan 5, 2015
Na annyit sikerült kiszűrnöm, hogy a monitornak lesz valamilyen hibája. A jelkábelt lehúzva a gépről és úgy bekapcsolva egyből sárgán villog és nincs No Signal felirat. Kontakthibát nem láttam amikor belenéztem, szokatlan üzemhangot nem hallok. De amikor használat után leállítom a gépet akkor gond nélkül lemegy Stand by üzemmódba.
Mi lehet a hiba? ACER B193
Sziasztok!
Boldogsagosat mindenkinek (nekem) nagy kerdes.. Adott egy Samsung "lapos" reve. A pontos tipusat, most nem tudom megmondani. A szinek, elmasztak. Olyan, mintha negativban lennenek. Ha teljesen leveszeem fekete-feherre, a kek akkor is erosen at ut. Olyan, mintha zoldem nem lenne, de ezt azert nem ertem, mert feher, viszont van. A menuben a feher-sarga es a piros, csodasan, akar vakitoan is kijon belole. Regi tevek tapasztalatabol pedig, ha nincs zold, akkor feher es sarga sincs (ebben mar erosen tevedhetek, az uj technika ismerete hijjan) Elore is nagyon koszonom a segitsegeteket
Egyes tipusokon van kulon feher szin, nem keveressel allitja elo.
De tipus nelkul ebben nem lehetunk biztosak. Ha a csatlakozokat megmozgatod, akkor is ilyen marad? (huzd ki es dugd be tobbszor, a kikapcsolt, szetszedett tv lcd paneljebe). Szerintem egyelore ennyit tehetsz.
Szia bbalazs.
Nagyon koszonom a gyors valaszt.. A pontos Tipus: LE46A557P2F Akkor van eselyem, hogy nem szallt el semmi, csak nemi kontakthiba..? Holnap nekiesek es megbuvolom, ahogy irtad..
Esely mindig van, de en nem taplalnek vermes remenyeket.
Altalaban ha a menu is hibas es a kep is, akkor a panel szokott rendetlenkedni. Ennek sok oka lehet, pl. az egyik segedfeszultseg elmaszik (ez a panelen kepzodik). De az inverz szines kep sok esetben annak a kovetkezmenye, hogy az egyik LVDS par kontaktos (ez kulonosen akkor, ha fuggoleges savosan olyan, hogy minden masodik savbol hianyzik). Ha szetszedted, akkor nezd meg, hogy van-e olyan alkatresz, ami szemmel lathatoan hibas (felrobbant, megbarnult, kokszosodott, levalt, pupos kondi, stb). Aztan meg bekapcsolva, a nagyfeszultsegu reszektol tavol muanyag nyelu csavarhuzo nyelevel finoman kopogtasd, hatha valami be-beugrik. Nagy chipeket foleg. Erdemes ovatosan a kabelezest is mozgatni, hatha.
Okes bbalazs..
Megegyszer nagyon koszonom... Atskubizom a dolgokat.. Annyira nem all tavol, anno eleg sokat szereltem, de nem haladtam a korral.. Alapismeret megvan, tobbi nincs.. Regi szep idokben kezdtem az orion 60-70 es tevekkel,,, majd jott a "luxus" a fadobozos, szines videotonok... Es vegul a mar muanyag dobozos samsungok.. Es a tudomany, itt megallt.. Negykezlabra ereszkedtem es elkezdtem burkolni, evekig.. Jott ez a hiba es gondoltam az emlekeimbol es itteni segitseggel, csak sikerul megoldani Megegyszer halas koszonet
Ezek mar NAGYON masok, mint a hagyomanyos TV volt.
Persze, ez teny...
Ezert is menekultem ide. Nem igazan vagyok eme dolgok csucsan.. De a szerelokkel ugy vagyok, hogy inkabb hagyjuk.. Foleg itt.. Ha valamit nem tudok megoldani, inkabb kidobom, de semmit a "keravilnak"
Üdv.
Most már senki ne tőrje rajta a fejét megoldottam, sőt most már hiba nélkül megy. Nem tápegység, de még csak nem is processzor okozta a gondot. A monitor saját hálózati kapcsolóját és egy púpos kondit kicseréltem benne. Igaz a kapcsolót kicsit meg kellett faragnom a hossza miatt, illetve segéd vezetőszárakat kellett beiktatnom hogy minden jó legyen, nem a legszebb módszer de most minden jó.
Sziasztok..
A Samsung teve invert szineivel, megvannak a tunetek.. Korbe kontaktoztam mindent. Par kondit, ezt-azt atforrasztgattam, amit lotyogosnek ereztem. (kondik kozott volt boven ) Teljesen hideg allapotban, bekapcsolom a tevet, kb 20-25 masodperc mulva megy el a szin. A feher egy resze valt at pirosra. Ezt leginkabb a fomenun latni. De viszont egyes szovegreszek, csodas feherrel jelennek meg... uzemmelegen, 4-5 masodperc. Minden bekapcsolasnal jo, es "elhalvanyulva" maszik el a szin. Amit pirossal jeloltem, ok kerulek nagyreszt forrasztgatas ala.. Lotyogtek, de sajna igy sincs pozitov valtozas.. A hozzászólás módosítva: Jan 13, 2015
Es meg amikor francia ágyat kerestem ekezet nelkul.. es elojott nemi probléma A hozzászólás módosítva: Jan 13, 2015
Szia !
Szerintem az LVDS panelen lévő AS15f vagy AS15hf IC a hibás szokás szerint.(mintha majdnem negatív kép lenne) Ha ez az információ elég neked, csak akkor kezdj neki kicserélni. TQPF48-as tokban van, így igényel egy kis gyakorlatot a cseréje. Pl a HQ-nál beszereszhető a helyettesítője.
Szia kapcsrajz
Nagyon koszonom az infot. Pontosan az, amit irtal.. Negativ jelleguen adja a szineket. Forrasztassal, cserevel nincs gond. Egy "normal" ic-t at tudok forrasztgatni. A HQ-t iserem, de sajna mar messze van. Kint vagyok nemetorszagban. Ha azt megtenned, (ne nezzetek hulyenek, tudom magamtol is, hogy az vagyok) hogy a feljebb levo kepen bejelolned, hogy melyiket forrasszam at. Nagyon szepen koszonom az infot.
Az LVDS panel az első képen középen látható árnyékoló lemez alatt van. A fehér csatlakozós kábel megy bele. Ha leveszed a lemezt , emlékeim szerint, a legkisebb ic az. De rá van írva. Kb 8mm szer 8mm az ic. Nem átforrasztani kell, hanem cserélni ! Ja és smd.
A hozzászólás módosítva: Jan 13, 2015
Koszonom szepen..
Akkor itt keressem...? Most el kell csampaznom itthonrol... de kesobb leszek es olvasok.. Megegyszer halas koszonet..
Nem ! Ez a panel a main board, és amit bejelöltél az alatt a proci és egyebek vannak. Van a vaterán és az ebay - on is. Bejelöltem neked.
Ohhhh a fene...
Sejtettem, de biztam benne, hogy nem az... Annyira rovid a szalagmadzag rajta, hogy nem ferek hozzajuk... De valahogy megoldom... Koszonom szepen!!!
A "szalagmadzag " nál csatlakozók vannak. Szépen ki kell nyitni és kihuzható belőle a "szalagmadzag " De biztos, hogy ezek után ki tudod cserélni ?
A hozzászólás módosítva: Jan 13, 2015
Persze, az nem gond.. Csak felhajtottam, kb deregszogben engedte magat, onnantol mar feszult a kabel. De kivitelezheto, mert ossze van rakva... Amit pedig osszeraktak, azt szet is lehet szedni, csak ra kel jonnom a technikara Ez nem fog gondot jelenteni... legalabbis nagyon remelem. Legalabb holna nem fogok untakozni A hozzászólás módosítva: Jan 13, 2015
Sziasztok ASUS VH222D monitor, a kondik rendben, de ha gondol egyet kikapcsol majd egy idő után magától be... létezhet hogy a silány nyomógombok okozzák ezt vagy tovább kellene menni, mert a "bekapcsoló panel" eltávolításával megszűnik a kikapcsolgatás, ha visszakerül, akkor azonnal előjön... És kérdés lenne, hogy próbáljam cserélni az összes mikrokapcsolót?
Előre is kösz a válaszokat...
Igen lehet gond a rossz gomb, alap állapotban kicsikét vezet máris megzavarhatja az egész készüléket.
Megpróbálnám összemérni a gombokat, vagy cseréld az összest, vagy kontakt tisztító.
Kb ugyanolyanok a mérés szerint, de előrébb olvastam, hogy ott is hasonlók voltak, de lehet mind rossz! A gombok nélkül is bekapcsol a monitor, hátrány hogy nem lehet kikapcsolni, de ami zavar, hogy áramtalanítom akkor 3-4 percig nem indul el... Megyek veszek gombokat...
Kisceréltem az összeset és most jónak tűnik....
|
Bejelentkezés
Hirdetés |