Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Lapozás: OK   280 / 308
(#) CIROKL hozzászólása Dec 24, 2014 /

Délutáni rendrakás az asztalon , sajnos már a két asztalt is kinőttem , lehet bővíteni !
A hozzászólás módosítva: Dec 24, 2014
(#) patexati válasza CIROKL hozzászólására (») Dec 24, 2014 / 1

Én felfelé építkezek,már három hete pakolok Nekem az asztalon nem lesz semmi arra törekszem.
(#) kissi válasza patexati hozzászólására (») Dec 24, 2014 /

Meddig ?!
(#) scooby_ válasza patexati hozzászólására (») Dec 24, 2014 /

Én is úgy csinálom!
Van egy 1,5 méteres asztalom, és csak felfelé!
A képek nyáriak, azóta bővült 1-2 más dologgal, de csak úgy bővülget ahogy időm és kedvem engedi.
(#) CIROKL válasza patexati hozzászólására (») Dec 24, 2014 /

Amennyiben kicsit dolgozni szeretnék akkor ezekre a kacatokra szükség van és egyre több minden kell ha boldogulni szeretne az ember .
Ez a mühelyem egyik fala csupán amit most mutatok a többi részt folyamatosan rendezem hisz inkább raktár jellege van jelen pillanatban .
Egy másik oldalról egy kép .

P1150926.JPG

(#) patexati válasza CIROKL hozzászólására (») Dec 24, 2014 /

Hát igen.. Én is így voltam de most a raktár nem a műhelyben lesz és szelektáltam a sok felesleges,kicsontozott cuccot.Most azon vagyok minél kényelmesebb legyen a műhely,minden ott legyen hol kell és mindennek legyen fix helye.
(#) CIROKL válasza scooby_ hozzászólására (») Dec 24, 2014 /

1,5 méter , mi lesz 10 év mulva na majd emlékezz erre a kérdésemre , anno én is így kezdtem gyerekkoromba de mostanra már csak szabaduló müvész vagyok , mindentől szabadulok amit fölöslegnek vélek ...
(#) patexati válasza scooby_ hozzászólására (») Dec 24, 2014 /

Jó! Látom neked is EMG szkópod van
(#) CIROKL válasza patexati hozzászólására (») Dec 24, 2014 /

Hu de jó lenne ha csak a mühelynek titulált helyiségben lennének a kacatok , de nálunk a pincében a padláson a garázsban meg még sorolhatnám még hol vannak lerakva ...
Amit mutattam ez csupán csak elektronikai rész .
(#) patexati válasza CIROKL hozzászólására (») Dec 24, 2014 /

Nekem nincs annyi azért,de nekem is van pár zug hol vannak mindenféle elektronikai romok Minden évben elviszem a lomtalanításkor a kijelölt helyre. A kukába ki nem dobok semmit mert a környezetre ennyit legalább vigyázok.
(#) scooby_ válasza CIROKL hozzászólására (») Dec 24, 2014 /

Idézet:
„1,5 méter , mi lesz 10 év mulva na majd emlékezz erre a kérdésemre”

10 év múlva, már ez a műhely se lesz, és én se leszek. Legalább is itt, ebben a műhelyben remélhetőleg. Előzetesben csak ennyit tudok mondani. Remélhetőleg addigra egy ennél is nagyobb asztalt birtokolhatok majd, valahol máshol. Legalább egy fél méterrel nagyobbat.
Hová tűntek a remekműveid? Azoktól is megszabadultál?
(#) scooby_ válasza patexati hozzászólására (») Dec 24, 2014 /

Igen! Valójában két EMG szkópom van. A másik az osztálytársam birtokában.... Mindkettőt hibásan vettem fillérekért, nálam általában ez így szokott menni.
(#) CIROKL válasza CIROKL hozzászólására (») Jan 14, 2015 /

Egy ujabb szerkezet került megint a polcra .
Saját gyártmányu labortáp , -.
(#) satlokk válasza CIROKL hozzászólására (») Jan 14, 2015 /

Szia!
Ez most akkor a műhely dísze lett!
(#) Buvarruha válasza CIROKL hozzászólására (») Jan 14, 2015 / 1

Respekt amiért nem randa LCD kijelzőt használsz.
A hozzászólás módosítva: Jan 14, 2015
(#) patexati válasza CIROKL hozzászólására (») Jan 14, 2015 /

Látom tápokban nem szenvedsz hiányt! Én is tervezem egy legalább egy 10 A táp elkészítését mert a dual 30V-3A,és a sima 25V-4A néha kevésnek bizonyul.Egy Szabályzós biztonsági toroid is jó lenne néha de egyelőre álom LCD nekem sem tetszik inkább a hétszegmenses piros ami jól látható és van fillngje a műhelyben !
(#) tomipap hozzászólása Jan 14, 2015 / 2

Sziasztok. En is megmutatom a muhelyemet hatha valaki tud otletet meriteni vagy akar csak erosen kritizalni. Azert tudni erdemes, hogy ez nem "csak" a hobbi muhelyem hanem egyben a mindennapi munkahelyem is. Egesz jol kiepitettem mivel napi 8-12 orakat kell eltoltenem a muszereim kozott. A polcrendszer meg nincs kesz ezert nez ki olyan butan, hogy a falra szerelt aluminium profilokon nincs semmi. Korul-belul ket het es az is elkeszul a tervek szerint. A muhely nagyobb reszben szamitastechnikai berenezesek javitasara szolgal (notebook, macbook, tablet, server alaplapok javitasa) es persze szolgalja a hobbi tevekenyesegemet is. Mivel erre a muhelyre aldoztam minden lehetosegem igy sajnos otthon jelenleg mar semmi nincs. Ebbol a szempontbol nagyon nagy a hianyerzetem mert pont amikor kikapcsolodni szeretnek akkor nincs eselyem az elektronikaval foglalkozni. A munkahelyen meg tobbnyire hatterbe szorul a hobbi, majd alakul. A kepek nem azonos napon keszultek ezert itt ott persze vannak elteresek mert jelenleg meg mindig abban a stadiumban van a dolog, hogy naponta igazitok mindenen az igenyek szerint.
(#) nagym6 válasza tomipap hozzászólására (») Jan 14, 2015 /

Ez már komoly. Látszik, hogy munkahely.
(#) Atys67 válasza tomipap hozzászólására (») Jan 14, 2015 /

Tényleg komoly... Nekem az a lámpás mikroszkópszerű cucc tetszik..
De az egész nagyon jó!
(#) elektroncso hozzászólása Jan 14, 2015 / 1

A sok szép műhely után én is ide szerénykedek a tiszta műhelyemmel. A tiszta a munkára van értve és nem a műhelyre! Régi álmomat valósítottam meg ma este. A kisebbik asztalomra elkészült a polcos. Nagyon örülök neki. A képen nagy a rend, de az csak azért van,mert kellett a hely ahhoz hogy össze tudjam csavarozni a polcot. Mielőtt valaki hiányolná a munka szagát megmutatom a jelenlegi állapotban a másik asztalt. De csak szigorúan saját felelősségre megtekinteni! Persze az előző két szépség után nem is nagyon merem az én műhelyemet megmutatni.
(#) tomipap hozzászólása Jan 14, 2015 /

Koszonom sracok. Jol esik mert rengeteg munkat rakok bele megallas nelkul. A polcrendszer, 4bar-os kozponti levego es a kozponti porszivo meg sajnos nincs kesz. Csendes kompresszor mar van de nincs elosztas a munkahelyekhez igy csak egy asztalnal van levego. Rengeteg dolog sajat megvalositas es tervezes. A polcrendszer az asztal es sok aprosag.

Atys67: Az egy Vision Compact sztereo mikroszkop. Az az eddigi utolso befektetesem, meg decemberben vasaroltam. Sajnos hobbi celokra nagyon draga bar ez is relativ es altalaban nincs is ra szukseg. Azert vettem mert elofordul, hogy orakat kell mikroszkopon keresztul dolgozni (macbook uj generacios alaplapok pl.) es ezzel jelentosen kenyelmesebb es hatekonyabb.
(#) (Felhasználó 46585) válasza tomipap hozzászólására (») Jan 14, 2015 /

Komoly, modern, stb. És szép, világos. De két dolog nem teszik benne.
Rögtön lecserélném azokat a kék lemezeket, tükrözik a fényt, előbb utóbb a szemed fogja bánni. Valami matt kellene oda és ne legyen túl világos.
A másik, hogyha neked ez a hobbid is, akkor nem irigyellek. Egy ilyen munka/hobbi dolgot mindenképpen otthon kellett volna megvalósítanod. Így távol vagy a családtól, ha a hobbidnak is akarsz élni. És ugye nem olyan jó annyit utazgatni, még akkor sem, ha a szomszéd utcában van. Ha itt többen dolgoztok, akkor értem a méreteket, különben inkább csak egy nagy pazarlásnak tartom. Gondolom, a bérleti díj sem lehet kicsi.
(#) Schnitt válasza (Felhasználó 46585) hozzászólására (») Jan 14, 2015 /

A kék "lemez", ha jól látom, egy ESD szőnyeg.
Nem olcsó cserélni, és nem is hagyható el, főleg számtech cuccok javításánál.
(#) tomipap válasza (Felhasználó 46585) hozzászólására (») Jan 14, 2015 /

Az igazabol nem lemez hanem ESD "szonyeg". Annyira azert nem tukrozodik amennyire a foton latszik. Csak mivel este keszultek azok a kepek igy a kamera erzekenysege miatt erosen kontrasztos a kek felulet. Ennek ellenere teljesen igazad van mert a bezs szinu ESD bevonatok sokkal kellemesebbek munkahoz mint ez a kek. Nagyon buta voltam amikor vettem ket keket a jol bevalt bezs helyett. Ha csinalom a polcot akkor tuti atcserelem ezeket is, hogy a keveset hasznalt asztal reszen legyen a kek.

A megvalositas azert nem otthon lett kivitelezve mert pont otthonrol koltozott el a muhely a rengeteg munka es ugyfel miatt. Kesobb ha engedik a lehetosegek otthon is elkeszul a muhely es akkor mar nem ugy lesz mint most, hogy munka utan rohanok haza es csak sovargok a hobbiprojektek utan hanem hetvegenkent kicsit tudok itthon is dolgozgatni.
(#) (Felhasználó 46585) válasza tomipap hozzászólására (») Jan 14, 2015 /

Kívánom, hogy mielőbb tudd mindezt otthon megvalósítani. El sem tudod képzelni, mekkora a különbség. Ha neked a munkád is a hobbid, akkor sosem fogsz elfáradni. Kisebb a rezsi, nem kell sehova menni, többet fogsz tudni pihenni ( előbb-utóbb muszáj... ) és kisebb a stressz és sokkal gyorsabban haladsz a munkával, a hobbival és a tanulással. Még beszerzel egy szobabiciklit, mert a sok görnyedés mellé kell egy kis mozgás... sokkal tartalmasabb életet fogsz tudni élni.
(#) Atys67 válasza tomipap hozzászólására (») Jan 14, 2015 /

Igen sejtettem.. Nekem is van egy sztereo mikroszkóp, 12 cm-es tárgytávolsággal, 5, 10, 20 x-os nagyítással így - elvileg - lehet alatta dolgozni. Azonban nem tudtam megszokni, így marad a "gülüszem", vagyis a fejpántos nagyító
Ezek az egykaros dolgok nagyon kényelmessé teszik az smd munkát, de mint írtad, rendkívül drágák. Szép ez a műhely, de - ahogy már előttem írták - ez igazán otthon lenne az igazi! Sok sikert a megvalósításához!
(#) zosza18 válasza tomipap hozzászólására (») Jan 15, 2015 /

Pfúúúú...
Nagyon rendbe van, szép! Gratula!
(#) SALáta válasza tomipap hozzászólására (») Jan 15, 2015 /

Gratulálok! Állam leesett. Még alakítani kell igényeidhez mint írtad de azért van ami már nagyon nagyon jól alakult. Egyszemélyes a műhely ha jól sejtem. Nekem tetszik a nagy tér. Mivel ilyen tisztaság van tennék egy külön kis szétszerelő "kabint" valahová ahol lehet mondjuk levegőt is használni. Ilyen szép műhelybe én nem mernék kompresszort használni viszont egy ilyen szervíznél jó egy előtisztítás. Én azért ennél - szakmámból és hobbimból kifolyólag- piszkosabb körülmények között dolgozok.
(#) zsoltee0001 válasza tomipap hozzászólására (») Jan 16, 2015 /

Hát ez bizony profi! Atom tisztaság van!
Nekem is jól jött volna a múltkor amikor elkezdtem pár monitort újracsövezni és a másodiknál jöttem rá, hogy a hangyányi kosz bizony nem a kijelző külső felületén van
(#) tomipap válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Jan 16, 2015 /

Minden nap ugy hagyom ott a muhelyem, hogy kitakaritok. Az a 30 perc naponta meghalalja magat elsonek reggelente aztan meg tobbszor a nap folyaman. En keptelen vagyok reggel ugy elkezdeni dolgozni, hogy az elozo napi hulyesegem es a kaosz az asztalon van. A nehez inkabb az, hogy meghuzzam estenkent a vonalat, hogy itt a vege es takaritas kovetkezik.
Következő: »»   280 / 308
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem