Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Az elektromos kerékpárom üzemi áramát szeretném mérni akku fesz 36volt az ampert minusz 5-től plusz 10-ig szeretném kijelezni,kezdő elektronikus vagyok,vannak mosógép paneljeim, azt se tudom pontosan mi micsoda, de van számkijelző is rajta, ezt szeretném felhasználni, két karakteres, rajta a felirat: LTD-4608HG-10 alája pedig 321 CHINA5 a végén L5 , összesen kétszer 5 lába van. A meglevő vezetéken eső feszt szeretném kihasználni, ahogy számoltam kb 30 mV nagyságrendü. Ehhez kérném a segitségeteket, előre is köszönöm.
Az 5,6 V meg már lehet, hogy sok. Nem? Persze attól függ, mennyit visel el a szerkezet bemenete.
Adott egy tv-ből kibuherált vezérlő áramkör (lásd a képen). TBA 2800-ból épül fel. Használtátok már egyéb célra vagy építettetek már belőle valamit?
Sziasztok. Hogy tudnám olcsón megoldani az élő jeltovábbítást egy drónnál, mindenféle 20000 forintos panelok nélkül?
Sehogy. Olcsó nem lesz. Az NMHH kiadott egy közleményt a frekvencia felhasználási lehetőségekről. De ez csak a rádiós része, több más engedélyezés, és szabályok ismerete szükséges.
Szia!
Ez egy infravörös jelek fogadására használt előerősítő áramkör. Más célra nem használhatod fel. Üdv.: Feri
Sziasztok!
A kérdésem az lenne, hogy a képeken látható kék színű szálnak mi a pontos neve? Kormányfűtéshez szeretnék én is beszerezni jó pár métert. Bővebben: Link
Minek?! Ki az a beteg, aki összedrótozná a kormányát, hogy azután szigszalaggal megkoronázza?!
Ajánlom figyelmedbe a KESZTYŰT!
Sziasztok
NYÁK lapok hátulján szokott lenni egy védőszivacs"szerű" valami felragasztva (általában ott, ahol nagy esély van fémmel való érintkezésre), így gondolom kontakthiba kiküszöbölésére szolgál. Megtudnátok mondani ennek a nevét, és hogy hol lehet beszerezni?
Én vezettem már kormányfűtéses autót, azt kell mondjam, az egyik legjobb extra.
Nyáron mikor a nap alatt a szigetelőszalag ragasztója "megpuhul", és ráragad az ember kezére na az a legjobb érzés.
Bár én ilyet nem használtam, de ha fázik valaki keze (egész teste) akkor nem ugyan erre a célra van kitalálva az a ventilátor, ami a keringő víz hőjét fújja a belső térbe?
Ugyan már, ne legyetek ennyire szűklátókörűek! Hideg autóba beülni nem jó, de nincs más választás. A langyos kormány nagyon kellemes érzés! Nyílván olcsóbb, mint egy állófűtés és előbb meleg, mint a motor. A kormányra pedig rá lehet húzni egy védőt is, vagy nyáron egyszerűen leszedni a fűtést.
Kedves Szebence! Veszel egy ülésfűtést és kiszeded belőle a fűtőszálat, kb. ez a legolcsóbb megoldás. Ruhafűtést csináltam már ilyenből.
Ha a LINK-et is megnézted volna és yoman917 kolléga is akkor láthattátok volna, hogy erre még bőr bevonat jön. Bár én inkább vennék a bontóban egy kormányt ami tudja ezt. Szebb és olcsóbb lenne az eredmény.
Szerintem félreértetted a hozzászólásomat, mivel a bejegyzésemnek semmi köze a kormányfűtős témához
Igazad van benéztem. igazándiból qvqsz2 kollégának szólt, de amikor a válasz közben legörgettem ki is írt a te hozzászólásodnál megálltam és nem olvastam bele. Elnézést kérek.
Ezt a típusú piezo korongot hogyan hívják?
Mit határoz meg az a kis hosszúkás rész? A frekvenciát talán? A hozzászólás módosítva: Jan 21, 2015
Ettől sajnos nem lettem okosabb, egy ilyet szedtem szét pont...
Nem tudom, hogy van-e külön neve, vagy csak három pólusú piezo lapka...
Az a kis rész az oszcillátor visszacsatolásának nagyságát határozza meg (az R2 ellenállással együtt). Ezt a részt egy "piezo hangszedőnek" lehet tekinteni, a piezo hangjától feszültség keletkezik benne. Ezt a feszültséget vezetjük vissza az erősítő bemenetére, amitől az begerjed. (Ugyanaz a jelenség, mint amikor egy erősítő hangszórójának közelébe rakjuk az erősítő bemenetére kötött mikrofont.) A frekvenciát a piezó mérete, az alaplemez mechanikai tulajdonságai határozzák meg (a piezo rezonanciafrekvenciája).
Aha*, köszi.
És a hangerejét mi határozza meg? A hozzászólás módosítva: Jan 21, 2015
Tápfeszültség nagysága, alkatrészek paraméterei, rezonáns doboz (amiben a piezo van).
(Ha nekem szólt a kérdés, mert nem használtad a válasz gombot.. )
Igen neked, bocs, nem figyeltem.
Leginkább az alkatrészek paramétereire gondoltam, azaz minél nagyobb hangerőhöz miket kell növelni/csökkenteni. Egyébként amelyet most szétszedtem, R1 nem közvetlenül a bázisra csatlakozik, hanem R2 másik végéhez... másik rajzon meg el is van hagyva.. áramot korlátozna?
Nem tartom valószínűnek, hogy lényegesen növelni lehetne a hangerejét, mert akkor azt a fejlesztői már megtették volna.
Valamennyit lehet csökkenteni a bázisellenállásán (ami a bázis és a + táp között van), az esetleg növelheti a hangerőt. De nem szabad sokkal kisebbet betenni helyette, mert akkor vagy nem fog szólni, vagy tönkre is megy benne valami. Szerk.: A bázisellenállás a tranzisztor munkapontját állítja be, a kollektoráramot befolyásolja. A hozzászólás módosítva: Jan 21, 2015
Értem, kösz!
Sziasztok
Egy ismeretlen típusú visszapillantó tükrös GPS-nek mi lehet a baja ha nincsen kép. A készülékre GPS Satellite Navigation van írva Output DC 5V 1.5A. USB-vel rákötöm hálózati trafóra 5V 1A-ra egy piros led elkezd világítani, pár másodperc után a hangszórója sistereg ( mint mikor a rádión nincs vétel) majd pár másodperc múlva hang hallatszik gondolom beindul a szerkezet és a készülék hangja és ennyi nincsen rajta kép. Érintőképernyős elvileg, a szalagkábelét ellenőriztem nincsen rajta hiba. Mi lehet a baja szoftveres vagy hardveres baja lehet ?
Szia! Rosszkor kérdezed, mert a látnokok ilyenkor már alszanak...
Ahova "Output 5V 1A" van írva, az elvileg kimenet, vagy hibás felirat. Felirat szerint innen kijön 5V, nem pedig beadni kellene. Használati utasítást nézd meg. Milyen csatlakozás van még rajta?
Sziasztok! Olvastam VF2 -ről . Szeretném kérdezni , mit jelent az erősítés technikában és mi a különbség az IC között.
Szia!
Ez nem is rossz ötlet, igaz rendelés alatt van egy ülésfűtés, de az beépítésre fog kerülni (így a tél vége felére : ) ) De ez jó ötlet, hogy egy olcsóbb fajtából kibontani. Köszi a tippet! |
Bejelentkezés
Hirdetés |