Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » PC táp átalakítás
Fordítsd le, a google segít! Ami az alatta levő rajzon van az kevés.
ok,köszi,megpróbálom. Azt hittem penge vagy oroszból...
A gugli fordítót nem szeretem,mert eddig mindig értelmetlenségeket fordított. De itt lehet hogy elég lesz...
Lefordítottam,elolvastam. Nekem elég katyvasz jött ki,én csak sejtem a kapott szövegből,hogy mit is kellene csinálni. Azért majd próbálkozok vele.
Köszi még egyszer. Szerinted az általam említett 24 és 12 V is megoldható vele? A hozzászólás módosítva: Jan 26, 2015
Igen, de a kimeneti elkókat min 25V-osra kell cserélni, a ventinek 12V-t kell adni. Én csak az 5V-os ágat hagytam meg, ott a legerősebb a trafó és a kimeneti diódák (ennek is kell bírni a magasabb feszt), a trafó minuszt kiemeltem, a shottkykból hidat csináltam így sok ampert is bír.
Húú, de jó kis fórumot linkeltél ! Köszönet érte !...
Sziasztok!
Van egy szerintem működőképes AZX tápom. A zöld vezetékét (PS on) GND-re kötve a táp elindul, rá nemsokkal le is ál. Szerintem a POK vezetéket is be kellene kötnöm, csak azt nem tudom, hogy ez is GND-re csatlakozik? Elég érdekes kis táp ez, ilyet még nem láttam. Relé, 555 és még ami feltűnt az, hogy a bemeneti puffer után csak egy tranzisztor csücsül a hűtőbordán
Amiket irtál, azok tényleg érdekes dolgok. Talán egy flyback tápról van szó, a maga 100-150W -jával. A POK vezetéket ne földeld, mennie kéne a tápnak igy is. Terhelj be egy kicsit minden ágat!
Forward felépítésű is lehet, mert a flyback nagyon gyenge lenne egy PC-hez.
A 2005-ös IC-vel szerelt tápot is ugyanúgy kell átalakítani mint a 2003-at, vagy az teljesen más ?
Az elve azonos, de más a lábkiosztása. A legjobb, ha van rajz a tápról.
Köszönöm!
Az 5V-ot kellett egy kicsit terhelni. Hát legalább tudom, hogy működik, bár valószínű csak alkatrésznek lesz jó, elég nyengék az adatai ráadásul a nagy trafó se a megszokott. Output adatok: 12V 4.2A max, +5V 18A max A többi meg jelentéktelen (3,3V nincs is)
Az 555 mihez kapcsolódik, ventilátor? Van egy CRT monitorom, amiben 555 vagy 556 van, már nem emlékszem.
A forwardhoz szerintem brutális méretű vasmag kéne, mert a légrés a flyback -re jellemző. Ha tévedek, akkor elnézést, de nekem így logikus.
Ha PC táp kapcsolási rajzot kerestek, EBBEN a link gyűjteményben is meg lehet próbálni.
Csípem az oroszokat ilyen szempontból, nem létezik olyan, amit náluk nem lehet megtalálni. Mentve...
Rákattintva a linkre a vírusirtóm rögtön sikított: Biztos ide akarsz lépni?
Pedig az egytranzisztorosak forward topológiájú tápok. Bővebben: Link. A lap végén forward tápok rajzai vannak.
Meg is nézted, hogy miért, vagy egyből kilőtted az oldalt? Nálam semmi gondot nem jelez. Bár nem is szokott, csak teszi a dolgát szépen csendben.
Az Avast nálam nem kiabált rá. Itt aztán van minden...
Neken NOD32 van, az se riasztott. Persze minden linket nem néztem át(!)...
A hozzászólás módosítva: Feb 1, 2015
Sziasztok!
Van egy Codegen 350W atx tápom amit át szeretnék alakítani, de a linkelt rajz szerint akarom megcsinálni az áramkorlátot is. Kérdésem, hogy 0,06R 10W ellenállást hol tudok venni, mert nem látok egyik boltban sem ilyet. Ez a rajz ami szerint átalakítom: Bővebben: Link
Üdv mindenki !
Találtam PC tápot típus most nem tudom ! Lényeg , van benne egy áramváltó/mérő , primer oldalt méri/figyeli . A power trafó primer oldalával és a meghajtó trafó ( szekunder oldalával ) van sorba kötve . Evvel az áramváltóval hogy lehet áramvédelmet kialakítani TL 494 ? Áttétel k b 1/10 menet . Valamikor ömlesztve kaptam csomó cuccot közte volt , sajnos ez kissé bontva volt , így csak részbe tudtam visszarajzolni nem tiszta a kép , néztem a letöltéseimet de még hasonló rajzot sem találtam . Valakinek valami megoldása van e . Köszi előre is. Üdv
Rakjál be két 0R1-et párhuzamosan ( 0R05 ) és korrigálj a poti feletti ellenállással kicsit a Controllo I out-nál.
Szia!
0.12R 5W szinte mindenhol van. 2db párhuzamosan pont 0,06R 10W.
Pl. ehhez hasonlóan. A lényeg hogy az áramváltó feszültségével lekapcsolod a 494-et, hogy ezt valamelyik hibaerősítővel oldod meg vagy a DT láb felhúzásával az lényegtelen.
Viszont nem árt egy monostabilt is kötni utána, hogy hosszabb időre lekapcsolva maradjon és ne akarjon rögtön visszakapcsolni.
Szia !
Ez saját tervezés ? ...és megépített - kipróbált - áramkör ?
Nem, valahol a neten találtam még évekkel ezelőtt.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |