Fórum témák
» Több friss téma |
Csak az 1716A és a 1716F kapcsolási rajz jó hozzá. Sem a tápja , sem a scaler panel nem egyezik meg egyetlen másik 1716-os modellel sem.
Sziasztok,
Adott egy Albacomp 19"-os LCD monitor ami a bekapcsolást követően pár másodperc múlva kikapcsolja a háttérvilágítást. Külső fénnyel megvilágítva látható, hogy a "Nincs jel" felirat még továbbra is ki van írva a kijelzőre majd később lekapcsol készenlétbe. Szétszerelés után a táp része jónak látható, első szemrevételezésnél az egyik inverter trafó bemeneti oldala alatt a nyák erősen meg van barnulva. Gondolom ezen a részen kellene keresni a hibát, amíg megy a háttérvilágítás abban az időben egyenletes fényereje van nem látható különbség. Elképzelhető, hogy az inverter trafó a ludas? Előre is köszönöm a segítségeteket.
Elkpzelhető, hogy a trafó a ludas, de a barnulás nem ritka jelensg, szóval nem feltétlenül az amelyik barna. Mérd meg a szekunderek ellenállását.
Szia!
A csöveket is lehetnek rosszak. Ha van másik csöved, azzal kezdd. Csak dugd rá az inverterre és sakkozd ki melyik cső vagy csövek a rosszak. Nekem erre a célra van két szett ccfl sín, négy darab fénycsővel. Ebay-en fillérekért adják készen. A hozzászólás módosítva: Jan 28, 2015
Kepet ad egyebkent, kivulrol megvilagitva lathato valami?
Szia,
Megnézem a trafót és az inverter részt egy másik kijelzővel. Utána írok. Üdv
Szia,
Igen kívülről világítva látható a kép. Üdv
Szép dolog, hogy segíteni akartok, de legalább a hozzászólását olvasátok el, olyanokat kérdeztek, amiket már próbált és leírt...
Hali !
Megnéztem a SMD stabokat. Az LD1117L18 =1,80V az AS1117L33=3,89V (sok). A zeneren mindkét irányban 323 ohmot mérek , gyanítom szakadt. A hozzászólás módosítva: Jan 28, 2015
Ok, a feszültség (3,89V) az tényleg sok. 3,3V-nak kéne lennie. Szerintem a festab cserés lesz.
A zénert is cseréld ki. A zéner értéke nem pontos, ha panelben mérted de főleg cseréld ki, ha ez az égett alkatrész amiről beszéltünk.
Igen az ! Most az a kérdés honnan veszek As 1117L33 at. Zenert az betudom szerezni gondolom. Azért jó lenne egy rajz , mert ha a zener előtt van egy 320 ohmos ellenállás akkor azt mérem.De így csak találgatok.
A hozzászólás módosítva: Jan 28, 2015
Idézet: „Most az a kérdés honnan veszek As 1117L33” Például innen: Bővebben: Link A zéner előtt és után jól teszed ha ellenőrzöd vagy cseréled az alkatrészeket.
Nem tudom, ezt nekem cimezted-e, de ha igen, akkor az eredeti hozzaszolasban mindossze annyi allt, hogy van egy olyan felirat, hogy nincs jel. Ez NEM jelenti azt, hogy van kep is. A kep alatt nem a menut vagy a szervizfeliratokat, hanem a megjeleniteni kivant kepet ertem.
Buvarruha! Kipróbáltam másik csövekkel és így már működik szépen! Ámde kikapcsolás után standby-ban "szűköl" (sípol) a tápban valami. Ez trafó hiba lehet? Van itthon ilyen trafóm, ha kicserélem az megoldás lehet?
Szia!
Bocs, hogy közbeszólok. Nekem régebben ebben az esetben az vált be, hogy a tápban kicseréltem a "kis" értékű mikrós kondit, ami a kapcsolóüzemű ic timer kondenzátora. Egy kis elkót kell keresned a primeren. Ha ezután is hallod azt a hangot, akkor esetleg a szekunder kondikat is cseréld és ha ez sem válik be, akkor a táp transzformátorának impregnálása már nem az igazi és ez adja a zajt. Üdvözlettel!
Ahogy javasolták cseréld ki a kis kondikat a táp primerjében, ha akkor is sípol, ne foglalkozz vele, működni fog rendesen.
Sziasztok!
Két monitorral lenne problémám, amikkel elakadtam és tanácsot szeretnék kérni. Először csak az egyiket írom, hogy ne keveredjek bele. Szóval adott egy monitor, aminek a típusát most nem tudom fejből, azt elfelejtettem felírni. Viszont a lényeg az, hogy táp baja volt, újrakondiztam, a monitor szépen elindul, elmegy készenlétibe, ha kap jelet, akkor természetesen felébred, háttérvilágítás is van. Viszont nincs kép, fehér az egész. Az lcd szalagkábelén megkapja a vezérlő panelről az 5 voltot. Valamint a szalagkábelt végig csipogtattam, nincs kontakt hibája. Viszont itt el is akadtam, hogy merre keressem tovább a hiba okát, ebben kérnék segítséget. Az lcd típusa: A190A2-H01 Köszönöm előre is a segítséget és üdv: spgabor
Sziasztok!
Egy BENQ FP71G monitor inverterének a javításában. A hiba , hogy csak néha van háttérvilágítás. Másik inverterrel (Nem azonos a sajátjával) a csövek működnek . Másik csővel ugyan az a hiba .Jelzem nem frissek a csövek.A rajz az Elektro tanyán megtalálható , túl nagy a mérete és nem tudom ide feltölteni. A hozzászólás módosítva: Jan 30, 2015
Üresjáratban a az inverter táp 18v, de mikor gyújtanak a csövek, le esik 13,5 voltra.A csövek elégé furcsán indulnak mintha nem lenne szabályzás.Viszont van hogy jól működik.
Vagy a kijelző, vagy a scaler halott, szkóppal ellenőrizd, hogy van-e jel a kábelen, ez nem is LVDS-en kommenikál.
belfi2 Azok az inverterek rendesen eldobják a vasat öreg korukra, valószínű, hogy néhány trafója is döglött, a sikeres javítás esélye minimális.
Sziasztok!
Volna egy LCD monitorom ami bekapcsolaskor a power led elkezd zolden villogni es a kep is felvillan kb 2 masodpercenkent. Megneztem a kondikat a kulso tapot (12 voltos kulso taprol uzemel)es mind jo volt. Van negy kivezetes a panelrol a monitorba,amibol ha egyet kihuzok es bekapcsolom a monitort, akkor bejon a kep es kiirja hogy nincs bemeneti jel, majd par masodperc mulva pirosan villog a led es a kep is elmegy. Ha rakotom igy a szamitogepre es bekapcsolom megint akkor kirja a monitor kep beallitasait, majd megint par masodperc mulva pirosan villog.Viszont, ha laptopra kotom es ugy allitom a laptopot hogy mind a ket kepernyo be legyen kapcsolva akkor kb 1 percig van kep es utanna elkezd vibralni, azutan pirosra valt megint.Mi lehet a baja?Erdemes meg vele foglalkozni? Koszonom elore is a segitsegeteket
Ellenőrizd a tápfeszültségek stabilitását, esetleg az oszcillátort.
Sziasztok! Samsung Sync. 940n monitor már vagy 8 éves, ma elsötétült, lehet hogy örökre. A szokásos kondi cseréket elvégeztem, szinte az összes púpos volt benne,de összerakás után nem indult el. Ismét szétszedtem, és találtam benne egy F301 pozíciószámú alkatrészt, ami egy 0,5W-os ellenállás alakú dolog 3A felirattal. Jól gondolom,hogy ez egy biztosíték lehet? Szakadást mutat,esetleg bele forrasztok egy üvegcsövest helyette.
Igen, az egy biztosíték.
Ha nincs más, tedd be az üvegcsövest.
Szia!
A biztosíték soha nem ok nélkül szakad meg. Majdnem biztosan lesz valami hiba a táp primer oldalán is. Javaslom nézd át a tápot alaposabban mert lesz ott más hiba is. A hozzászólás módosítva: Jan 31, 2015
Köszönöm a megerősítést, hogy az egy biztosíték, holnap kipróbálom egy 3 amperessel (bízom benne,hogy az anomáliát a sok tönkrement kondenzátor okozta csak)
A primeren lévő hűtött tranzisztort vagy fetet azért legalább mérd ki szakadásméréssel, hátha.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |