Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD monitor probléma

Témaindító: Squall, idő: Aug 14, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   204 / 313
(#) 1984white válasza belfi2 hozzászólására (») Jan 27, 2015 /

Idézet:
„T7 BZX384-C3V6 zener”

Rajz alapján megtudod nézni.
Bővebben: Link
(#) belfi2 válasza 1984white hozzászólására (») Jan 27, 2015 /

Csak az 1716A és a 1716F kapcsolási rajz jó hozzá. Sem a tápja , sem a scaler panel nem egyezik meg egyetlen másik 1716-os modellel sem.
(#) SzZoli hozzászólása Jan 28, 2015 /

Sziasztok,

Adott egy Albacomp 19"-os LCD monitor ami a bekapcsolást követően pár másodperc múlva kikapcsolja a háttérvilágítást. Külső fénnyel megvilágítva látható, hogy a "Nincs jel" felirat még továbbra is ki van írva a kijelzőre majd később lekapcsol készenlétbe. Szétszerelés után a táp része jónak látható, első szemrevételezésnél az egyik inverter trafó bemeneti oldala alatt a nyák erősen meg van barnulva. Gondolom ezen a részen kellene keresni a hibát, amíg megy a háttérvilágítás abban az időben egyenletes fényereje van nem látható különbség. Elképzelhető, hogy az inverter trafó a ludas?
Előre is köszönöm a segítségeteket.
(#) Buvarruha válasza SzZoli hozzászólására (») Jan 28, 2015 /

Elkpzelhető, hogy a trafó a ludas, de a barnulás nem ritka jelensg, szóval nem feltétlenül az amelyik barna. Mérd meg a szekunderek ellenállását.
(#) 1984white válasza SzZoli hozzászólására (») Jan 28, 2015 /

Szia!
A csöveket is lehetnek rosszak. Ha van másik csöved, azzal kezdd. Csak dugd rá az inverterre és sakkozd ki melyik cső vagy csövek a rosszak. Nekem erre a célra van két szett ccfl sín, négy darab fénycsővel. Ebay-en fillérekért adják készen.
A hozzászólás módosítva: Jan 28, 2015
(#) bbalazs_ válasza SzZoli hozzászólására (») Jan 28, 2015 /

Kepet ad egyebkent, kivulrol megvilagitva lathato valami?
(#) SzZoli válasza 1984white hozzászólására (») Jan 28, 2015 /

Szia,

Megnézem a trafót és az inverter részt egy másik kijelzővel.
Utána írok.

Üdv
(#) SzZoli válasza bbalazs_ hozzászólására (») Jan 28, 2015 /

Szia,
Igen kívülről világítva látható a kép.
Üdv
(#) Buvarruha hozzászólása Jan 28, 2015 /

Szép dolog, hogy segíteni akartok, de legalább a hozzászólását olvasátok el, olyanokat kérdeztek, amiket már próbált és leírt...
(#) belfi2 válasza 1984white hozzászólására (») Jan 28, 2015 /

Hali !

Megnéztem a SMD stabokat. Az LD1117L18 =1,80V az AS1117L33=3,89V (sok). A zeneren mindkét irányban 323 ohmot mérek , gyanítom szakadt.
(#) 1984white válasza belfi2 hozzászólására (») Jan 28, 2015 /

Ok, a feszültség (3,89V) az tényleg sok. 3,3V-nak kéne lennie. Szerintem a festab cserés lesz.
A zénert is cseréld ki. A zéner értéke nem pontos, ha panelben mérted de főleg cseréld ki, ha ez az égett alkatrész amiről beszéltünk.
(#) belfi2 válasza 1984white hozzászólására (») Jan 28, 2015 /

Igen az ! Most az a kérdés honnan veszek As 1117L33 at. Zenert az betudom szerezni gondolom. Azért jó lenne egy rajz , mert ha a zener előtt van egy 320 ohmos ellenállás akkor azt mérem.De így csak találgatok.
(#) 1984white válasza belfi2 hozzászólására (») Jan 28, 2015 /

Idézet:
„Most az a kérdés honnan veszek As 1117L33”

Például innen: Bővebben: Link
A zéner előtt és után jól teszed ha ellenőrzöd vagy cseréled az alkatrészeket.
(#) bbalazs_ válasza Buvarruha hozzászólására (») Jan 28, 2015 /

Nem tudom, ezt nekem cimezted-e, de ha igen, akkor az eredeti hozzaszolasban mindossze annyi allt, hogy van egy olyan felirat, hogy nincs jel. Ez NEM jelenti azt, hogy van kep is. A kep alatt nem a menut vagy a szervizfeliratokat, hanem a megjeleniteni kivant kepet ertem.
(#) Laurox válasza Buvarruha hozzászólására (») Jan 29, 2015 /

Buvarruha! Kipróbáltam másik csövekkel és így már működik szépen! Ámde kikapcsolás után standby-ban "szűköl" (sípol) a tápban valami. Ez trafó hiba lehet? Van itthon ilyen trafóm, ha kicserélem az megoldás lehet?
(#) 1984white válasza Laurox hozzászólására (») Jan 29, 2015 / 1

Szia!
Bocs, hogy közbeszólok. Nekem régebben ebben az esetben az vált be, hogy a tápban kicseréltem a "kis" értékű mikrós kondit, ami a kapcsolóüzemű ic timer kondenzátora. Egy kis elkót kell keresned a primeren.
Ha ezután is hallod azt a hangot, akkor esetleg a szekunder kondikat is cseréld és ha ez sem válik be, akkor a táp transzformátorának impregnálása már nem az igazi és ez adja a zajt.
Üdvözlettel!
(#) Buvarruha válasza Laurox hozzászólására (») Jan 29, 2015 / 1

Ahogy javasolták cseréld ki a kis kondikat a táp primerjében, ha akkor is sípol, ne foglalkozz vele, működni fog rendesen.
(#) spgabor hozzászólása Jan 30, 2015 /

Sziasztok!

Két monitorral lenne problémám, amikkel elakadtam és tanácsot szeretnék kérni. Először csak az egyiket írom, hogy ne keveredjek bele. Szóval adott egy monitor, aminek a típusát most nem tudom fejből, azt elfelejtettem felírni. Viszont a lényeg az, hogy táp baja volt, újrakondiztam, a monitor szépen elindul, elmegy készenlétibe, ha kap jelet, akkor természetesen felébred, háttérvilágítás is van. Viszont nincs kép, fehér az egész. Az lcd szalagkábelén megkapja a vezérlő panelről az 5 voltot. Valamint a szalagkábelt végig csipogtattam, nincs kontakt hibája. Viszont itt el is akadtam, hogy merre keressem tovább a hiba okát, ebben kérnék segítséget.
Az lcd típusa: A190A2-H01

Köszönöm előre is a segítséget és üdv:
spgabor
(#) belfi2 hozzászólása Jan 30, 2015 /

Sziasztok!
Egy BENQ FP71G monitor inverterének a javításában. A hiba , hogy csak néha van háttérvilágítás. Másik inverterrel (Nem azonos a sajátjával) a csövek működnek . Másik csővel ugyan az a hiba .Jelzem nem frissek a csövek.A rajz az Elektro tanyán megtalálható , túl nagy a mérete és nem tudom ide feltölteni.
A hozzászólás módosítva: Jan 30, 2015

inverter.jpg

(#) belfi2 válasza belfi2 hozzászólására (») Jan 30, 2015 /

Üresjáratban a az inverter táp 18v, de mikor gyújtanak a csövek, le esik 13,5 voltra.A csövek elégé furcsán indulnak mintha nem lenne szabályzás.Viszont van hogy jól működik.
(#) Buvarruha válasza spgabor hozzászólására (») Jan 30, 2015 /

Vagy a kijelző, vagy a scaler halott, szkóppal ellenőrizd, hogy van-e jel a kábelen, ez nem is LVDS-en kommenikál.

belfi2

Azok az inverterek rendesen eldobják a vasat öreg korukra, valószínű, hogy néhány trafója is döglött, a sikeres javítás esélye minimális.
(#) belfi2 válasza Buvarruha hozzászólására (») Jan 30, 2015 /

Szia!

Akkor marad a ledesítés.
(#) Bolhazs hozzászólása Jan 31, 2015 /

Sziasztok!
Volna egy LCD monitorom ami bekapcsolaskor a power led elkezd zolden villogni es a kep is felvillan kb 2 masodpercenkent. Megneztem a kondikat a kulso tapot (12 voltos kulso taprol uzemel)es mind jo volt. Van negy kivezetes a panelrol a monitorba,amibol ha egyet kihuzok es bekapcsolom a monitort, akkor bejon a kep es kiirja hogy nincs bemeneti jel, majd par masodperc mulva pirosan villog a led es a kep is elmegy. Ha rakotom igy a szamitogepre es bekapcsolom megint akkor kirja a monitor kep beallitasait, majd megint par masodperc mulva pirosan villog.Viszont, ha laptopra kotom es ugy allitom a laptopot hogy mind a ket kepernyo be legyen kapcsolva akkor kb 1 percig van kep es utanna elkezd vibralni, azutan pirosra valt megint.Mi lehet a baja?Erdemes meg vele foglalkozni?
Koszonom elore is a segitsegeteket
(#) Buvarruha válasza Bolhazs hozzászólására (») Jan 31, 2015 /

Ellenőrizd a tápfeszültségek stabilitását, esetleg az oszcillátort.
(#) Robid hozzászólása Jan 31, 2015 /

Sziasztok! Samsung Sync. 940n monitor már vagy 8 éves, ma elsötétült, lehet hogy örökre. A szokásos kondi cseréket elvégeztem, szinte az összes púpos volt benne,de összerakás után nem indult el. Ismét szétszedtem, és találtam benne egy F301 pozíciószámú alkatrészt, ami egy 0,5W-os ellenállás alakú dolog 3A felirattal. Jól gondolom,hogy ez egy biztosíték lehet? Szakadást mutat,esetleg bele forrasztok egy üvegcsövest helyette.
(#) tiggersoft válasza Robid hozzászólására (») Jan 31, 2015 /

Igen, az egy biztosíték.
Ha nincs más, tedd be az üvegcsövest.
(#) 1984white válasza Robid hozzászólására (») Jan 31, 2015 /

Szia!
A biztosíték soha nem ok nélkül szakad meg. Majdnem biztosan lesz valami hiba a táp primer oldalán is.
Javaslom nézd át a tápot alaposabban mert lesz ott más hiba is.
A hozzászólás módosítva: Jan 31, 2015
(#) Robid válasza 1984white hozzászólására (») Jan 31, 2015 /

Köszönöm a megerősítést, hogy az egy biztosíték, holnap kipróbálom egy 3 amperessel (bízom benne,hogy az anomáliát a sok tönkrement kondenzátor okozta csak)
(#) 1984white válasza Robid hozzászólására (») Jan 31, 2015 /

A primeren lévő hűtött tranzisztort vagy fetet azért legalább mérd ki szakadásméréssel, hátha.
(#) Bolhazs válasza Buvarruha hozzászólására (») Feb 1, 2015 /

Buvarruha,koszi a segitseget. Megneztem a tapot terheles alatt,kb 1 volt feszultsegeses tapasztalhato.A tobbit ahogy idom engedi megnezem
Koszi a gyors valaszt
Következő: »»   204 / 313
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem