Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » JLT-02 analóg forrasztóállomás
Sziasztok esetleg dokumentációt nem tudnátok valahonnan vzoole forrasztóállomásához?
ugye helyesen csináltam meg a nyákot?
Te magad linkelted a cikket. Ott minden megvan. Mi kell még??!
A nyákod jó lesz, mert a felirat olvasható.
ott van hogy a szokásos ellenállással kezd....na és onnan kéne nekem az egész folyamat hogy melyik alkatrész mit csinál a kapcsolásban
sziasztok!
A poti logaritmikus vagy pedig lineáris? vzoole kapcsolásaban amit siima linkelt A hozzászólás módosítva: Jan 26, 2015
Hello! Így körülírni, "láttam valakit aki hallotta".. De a poti Lineáris.
Kicsit off, de talán elfér itt. A kérdésem az, hogy adott egy multiméter K típusú hőelemmel. És adott pár fröccsöntőgép,J típusú hőelemmel. Hogy tudom megoldani, hogy a J típusú hőelemet is hitelesen tudjam használni a multiméteren? Az nem jó megoldás, hogy a multi hőmérőjét odatartom, mert nem is pontos a megoldás, ugyanis az a fűtőbetétek külső, viszonylag hőzigetelt felével érintkezik, másik meg hogy fűtőbetétenként kb 3000W teljesítményről beszélünk... Légyszi segítsetek! Hőfok ellenőrzéshez kellene. Előre is köszönöm a segítséget!
-Mérj feszültséget és számold ki abból a hőfokot.
-Vegyél olyan hőmérőt, ami J típusú hőelemet is tud kezelni. -Építs egyet.
Építenék valami ,,konvertáló" kapcsolást, mert a két hőelem közt 9uV különbség van, a leírásokat olvasgatva legalábbis ez jött át... A K típusú 41uV/c, a J pedig 50uV/c feszültséget ad ki magából... Feltéve hogy jól értelmeztem abdolgokat...
Akár egy sima feszültségosztó is elég lehet, de kelleni fog egy buffer is rá, mert a multiméter belső ellenállása is befolyásolná a mérést.
Ebben tudsz segíteni nekem? :hide:
Talán ez... de tesztelni kéne.
Köszi! Mcp helyett lm324 jó-e? Abból van itthon, és abból tudnék próbára összerakni egy példányt.
Sajnos nem véletlenül lett az az IC kiválasztva, az alacsony offset és zaj miatt, és ilyen kis feszültségek mellett szükség van rá.
A hozzászólás módosítva: Jan 26, 2015
Értem. Akkor megpróbálok beszerezni ilyet valahonnan. Köszi a segítséget!
Ehelyett az ic helyett esetleg valami beszerezhetőbb gan-e? Mert nem nagyon találtam sehol.
Hello! Ha a műszered nem terheli a bementi pontot (már pedig ez a legvalószínűbb) akkor nem kell oda semmilyen IC, csak a két ellenállás.. Ha nem dugsz a műszerbe semmit és úgy a szobahőmérsékletet mutatja (hidegpon), akkor már is nyertél..
A műszerem ha nincs hőmérő bedugva, akkor a belső hőmérőjét használja. Mastech my64 multim van jelenleg...
Sziasztok!
Atilla86 forrasztó állomásához készítettem, egy kapcsi tápot, de de kétszer is elrontottam a szekunder oldalt. Íme a 2. hibám. Atilla állomására ugye AC feszültség kell érkezzen, amit átunná 2 diódával egyenirányít, és így lesz +x és -x feszültség. Én ott hibáztam, hogy megfeledkeztem a - táp szükségességéről. a kérdés az ha cserélem a D2, D3 diódát megfelelő típusra, és a hozzájuk tartozó kondikat Low ESR típusúra, akkor összeköthetem a kapcsi táp "Gnd" vonalával, és az egyik 12V-os szekunder tekercsel? Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Feb 1, 2015
Az előző kérdésem tárgytalan, sikerült megoldani a fentebb említett módon.
Viszont van egy olyan problémám, amire nincs még csak ötletem se, hogy mi okozza. Mikor egyenárammal táplálom a pákát, az szépen gyorsan felfűt a beállított hőfokig. Mikor eléri a megfelelő hőfokot a ledet kikapcsolja jelezve, hogy a páka nem fűt. Viszont a hiba ekkor az, hogy a páka továbbra is fűt, nem kapcsol ki a BT137 Próbáltam az állomást a kapcsi tápról táplálni, a pákát a régi AC tápról, úgy működik minden. Mi okozza, hogy Dc esetén az elektronika kikapcsolja a fűtést, de az mégse kapcsol ki? Itt megtalálható a kapcsolási rajz
Szia Kerdesedben OTT a valasz is.
Idézet: „..egyenárammal táplálom a pákát,.. ...páka továbbra is fűt, nem kapcsol ki a BT137... ..a pákát a régi AC tápról, úgy működik minden....” Na sejtesz mar valamit? megoldas: A BT137 egy TRIAK ami valtofeszultsegen mukodik. [a rajzon is az szerepel, hogy 24V_AC] ha jol tudom minden nullanal kikapcsolja magat es a GATE-re kell ujra impulzust kapnia, hogy gyujtson. Neked egy FET-et kell bekotnod a triak helyett es a gondod megoldodik! A hozzászólás módosítva: Feb 2, 2015
Az nem a "belső hőmérője", hanem a hidegpont kompenzátor által mért hőmérséklet. (Szerintem cseppet nézz utána a hőelemes mérés elméletének..)
Szia!
Köszönöm a kapcsolást. Teljesen jól működik, így maradt egy optotriak és egy triakom "feleslegbe". A hozzászólás módosítva: Feb 2, 2015
Az FB1 és FB2 csatlakozók mit jelentenek a rajzrészleten?
Én azokat úgy olvastam, hogy:
FB1- Kapcsolt GND páka egyik csatlakozója FB2- GND Remélem jól olvastam, bár működik szóval valószínű. A hozzászólás módosítva: Feb 2, 2015
Én is így gondolom, de az FB akár fűtőbetétet is lehet, és akkor félre vezető a jelzés.
Bocsanat, ha felrevezettem volna barkit.
Errol a keprol vagtam le a felesleges -itt nem kello- "salangot" A hozzászólás módosítva: Feb 2, 2015
Sziasztok!
Ez a páka vezérlő működne egyen feszről (rezonáns kapcsi táp), kevés változtatással?
Nem, mert a triak kapcsolgatja a fűtőszálat. Van egy FET -es változat, úgy rémlik itt a topikban, az jó lenne egyenfeszültséghez. Bár nem tudom hogy jó e fűtőszálat egyenfeszről járatni...
Miért ne lenne jó? Olyan mindegy hogy egyen, vagy váltót kap...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |