Fórum témák
» Több friss téma |
Köszönöm. Megoldottam, már úton van egy időzítős epromtörlő is. Úgyis meg akartam venni már régóta. 20 perc alatt törli az UV epromokat
Szia. Van ezeknek az UV-s eepromoknak valami előnye, vagy csak érdekességképpen, a régi dolgokat megőrizendő foglalkozol velük?
Szia! Persze, hogy van - ingyen itt van a fiókomban . Ha beleszámolom az eprom írót - amit ugye máshoz is simán tudok használni és a törlőt is, akkor is megérte. Van egy pár Z80-as dallamcsengő panelem és szoftverem is. Már írtam is párat, le is teszteltem - működik. Egyébként az UV EPROM-nak számos egyéb felhasználási lehetősége is van. Némelyik régi "fogás". Alkalmazhatóak például párhuzamos cím kóder vagy dekóderként is. A régi, "retro" számítógépekbe pedig kifejezetten jól jön egy-egy javításnál. Én nem ma kezdtem a szakmát. Annak idején voltak álmaim, vágyaim a 8 bites világban. Kit érdekel, hogy csak most teljesül? Ismét gyerek lehetek egy időre - és ez jó. Nem mellesleg sok barátom szervizes cégeknél dolgozik, ahol sok eprom megfordul. Maximum besegítek kicsit. Persze - tudom, hogy egy soros i2c-s eeprom mennyivel könnyebben kezelhető. Használom is őket, de ezeknek a chipeknek van egyfajta varázsa. Talán az a kis ablak, amin maga a chip is látható és minden alkalommal elgondolkodik rajta az ember - ha ezt tudták a 70-es 80-as években - mi lehet a mostaniakban? Lehet, hogy szentimentális vagyok, de pár alkatrészt csak azért nem dobtam ki, mert emlékeket idéz fel bennem. Az OC tranzisztorok, a MEV feliratú TBA 810, 2N3055, A Tungsram logós ASZ TO3-as tranzisztorok, csövek... Hiába no - öregszem.
Ezek szép értékek, megőrizni azt, ami mulandó!
Szia!
Az adatlapot nagyjából átfutottam. Igazából valami nagyon egyszerű eszköz és egy progi kellene, amivel ki tudok belőle egy számot olvasni, illetve bele tudok írni. Nem akarom mikrovezérlős környezetben használni. A programozásban valamelyest jártas vagyok, de annyira nem, hogy megírjak egy ilyesféle programot. Még nézelődök a neten, hátha találok valamit. Köszi, Robi
Szia!
Anélkül pedig nem egyszerű, mert pontos időzítéseket kíván, ami PC-s programoknál igencsak elvárja az alacsonyszintű programozást szerintem...! Jobb egy mikrovezérlős illesztő és annak a jelét feldolgozni PC-vel ( vagy akár anélkül, egy kijelző segítségével...! ) ! Jó böngészést !
Hali. Van egy UPA programozóm, immobilizer deaktiválásához vettem. Kérdésem hogy az ICket ki kell forrasztanom a helyükről, és úgy programozni, vagy maradhat a nyákba?
Vagy ez IC függő? Ill. programozó?
Motorola 68HC11E9
A hozzászólás módosítva: Feb 3, 2015
Ird le az autó tipusát,és tegyél fel egy képet az immobilizer-ről.
Üdv! Segítséget kérnék. Van egy tl866A programozóm ami az eszközlistája alapján tudja kezelni az ST gyártmányú m25p32 flash memóriát. Viszont miután csatlakoztatom (vezetékkel forrasztva tüskesorra, úgy a programozóba) már az ID olvasásnál gond van (ID:20 00 00), ha elkezdem írni id azonosítás nélkül akkor sem megy végig. A memória a helyén működik gond nélkül, tehát gondolom nem hibás, viszont most új tartalmat kellene ráírnom. Lenne valakinek ötlete?
A hozzászólás módosítva: Feb 6, 2015
Nem ismerem a programozót, de kínáld meg egy 100 nF-es és egy 4.7 µF-es kondival a táplábaknál. Én jártam már így igaz az légszerelt vezetékeléssel bekötött SPI flash volt.
tehát ha jól értem akkor a Vcc és a Vpp (write protect) láb és a Vss közzé tegyek kondit. Melyikhez melyiket?
A hozzászólás módosítva: Feb 6, 2015
Mindkettőt tedd a Vcc-re. A Vpp kérdéses. Milyen hosszú a vezeték a memória, és a programozó között?
Ha a kondenzátorok nem segítenek, akkor a lehető legrövidebb kötésekkel próbáld megoldani. A szoftver nem tud alacsonyabb sebességgel dolgozni?
Köszönöm szépen a segítséget, kihagytam a vezetékeket, ellenállás lábait forrasztottam a lábaihoz és így gond nélkül (+koni nélkül) írja, olvassa
Szevasztok !
Most vásároltam egy USB-s EEprom olvasót, ami CH431T ic-vel van elkészítve. Szeretném megkérdezni, hogy milyen driver kell hozzá, illetve letöltési helyet tudtok-e hozzá a használatához ? Az XP alapból nem ismeri fel. Köszönöm.
Mit vettél? Hol?
Egy driver a fizikai kapcsolatot kezeli, az olvasáshoz valamilyen program kellene.
Nézd ezt meg. Nem próbáltam, csak gyorsan rákerestem: Bővebben: Link
Szia. Honkong. Kapcsolat kellene, mint az FTDI chipekhez, ha a rendszer nem ismeri fel automatikusan. Utána már bármilyen software tudja használni az eszközt.
Sziasztok!
Olyan valakit keresek, aki vállalná egy 27C020 eprom programozását. Egy 256K .bin fájl menne bele. Jelenleg írva van, tehát törölni is kell majd. Egy DIY C64 cartridge a végcél. Köszi!
Köszönöm a lehetőséget, dolargaan fórumtárs felajánlotta a segítségét a programozásban.
Hakai
Van egy PCB 5.0 programozók a Willemtol,valakitől vásároltam,nem sok útmutatást adott,és szeretnek programozni vele egy SST 49LF004B és egy W39040AP flash memoriam,de sajnos nem találom pont ezeket a listaban,a programban.Tudna valaki adni egy olyan programot,amelybe nagyjából mindenhez megvan a program,meg némi útmutatást?Az áram 3,3 v-rá van tévé,üsb-érol kap áramot a gép,és masat már irtam vele,SST LF 008A -at pédául,meg kisméretű memóriát laptopba.Úgyhogy a gép jo,csak gondolom hogy talan én nem ertek eleget hozzá.Koszi elore is mindenkinek!
Szia - bár régebbi a hozzászólásod - törlésben, lemásolásban (archiválásban) tudok segíteni. Íráshoz speciális író kellhet. Ha AMD gyártmányú az Epromod - talán tudok segíteni az írásában is. Nekem Stager Vspeed VS4000 író-olvasóm van és UV eprom törlőm. A 27c020 szerepel a leírásban, de a gyakorlat mondja meg, hogy sikerül-e írni?.. Ha esetleg nem járnál sikerrel. Ha azóta igen - akkor tárgytalan.
Hát azóta sem tudtam megírni azokat,amit felsoroltam,a gyártót nem tudom,hát Sst-et ír rajta egyikén,másikon Winbond,és törölni írni szeretném számítógép alaplaphoz.Kosz elore is.
Ezért írtam, hogy próba, mert az enyém AMD-t támogat, a Winbondnál nem hozza fel a 27c020-at. Írófeszültség kérdése át kell néznem az adatlapokat is - hátha ír valamit. De meg is próbálhatjuk egy archiválás után, akkor nincs veszítenivaló.
Hát elfogadom a segítséget,csak akkor mondtam hogy nekem egy PCB 5.0 programozó van a Willemtol,és a flash,amit programozni szeretnék,az számítógéphez kell,alaplaphoz,foglalatba illeszthető típus.Meg nem tudom,ha megvan nekem a kellő programok közt minden tipushoz való program,ezeket nem találtam a legújabb verzioju Pcb 5.0 program listájában.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |