Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EEPROM programozó kérdések
Lapozás: OK   12 / 26
(#) kameleon2 válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Dec 2, 2014 /

Köszönöm. Megoldottam, már úton van egy időzítős epromtörlő is. Úgyis meg akartam venni már régóta. 20 perc alatt törli az UV epromokat
(#) Kovidivi válasza kameleon2 hozzászólására (») Dec 2, 2014 /

Szia. Van ezeknek az UV-s eepromoknak valami előnye, vagy csak érdekességképpen, a régi dolgokat megőrizendő foglalkozol velük?
(#) kameleon2 válasza Kovidivi hozzászólására (») Dec 2, 2014 /

Szia! Persze, hogy van - ingyen itt van a fiókomban . Ha beleszámolom az eprom írót - amit ugye máshoz is simán tudok használni és a törlőt is, akkor is megérte. Van egy pár Z80-as dallamcsengő panelem és szoftverem is. Már írtam is párat, le is teszteltem - működik. Egyébként az UV EPROM-nak számos egyéb felhasználási lehetősége is van. Némelyik régi "fogás". Alkalmazhatóak például párhuzamos cím kóder vagy dekóderként is. A régi, "retro" számítógépekbe pedig kifejezetten jól jön egy-egy javításnál. Én nem ma kezdtem a szakmát. Annak idején voltak álmaim, vágyaim a 8 bites világban. Kit érdekel, hogy csak most teljesül? Ismét gyerek lehetek egy időre - és ez jó. Nem mellesleg sok barátom szervizes cégeknél dolgozik, ahol sok eprom megfordul. Maximum besegítek kicsit. Persze - tudom, hogy egy soros i2c-s eeprom mennyivel könnyebben kezelhető. Használom is őket, de ezeknek a chipeknek van egyfajta varázsa. Talán az a kis ablak, amin maga a chip is látható és minden alkalommal elgondolkodik rajta az ember - ha ezt tudták a 70-es 80-as években - mi lehet a mostaniakban? Lehet, hogy szentimentális vagyok, de pár alkatrészt csak azért nem dobtam ki, mert emlékeket idéz fel bennem. Az OC tranzisztorok, a MEV feliratú TBA 810, 2N3055, A Tungsram logós ASZ TO3-as tranzisztorok, csövek... Hiába no - öregszem.
(#) Kovidivi válasza kameleon2 hozzászólására (») Dec 2, 2014 /

Ezek szép értékek, megőrizni azt, ami mulandó!
(#) bgibgi válasza kissi hozzászólására (») Dec 9, 2014 /

Szia!

Az adatlapot nagyjából átfutottam.
Igazából valami nagyon egyszerű eszköz és egy progi kellene, amivel ki tudok belőle egy számot olvasni, illetve bele tudok írni. Nem akarom mikrovezérlős környezetben használni.
A programozásban valamelyest jártas vagyok, de annyira nem, hogy megírjak egy ilyesféle programot.
Még nézelődök a neten, hátha találok valamit.

Köszi, Robi
(#) kissi válasza bgibgi hozzászólására (») Dec 9, 2014 /

Szia!

Anélkül pedig nem egyszerű, mert pontos időzítéseket kíván, ami PC-s programoknál igencsak elvárja az alacsonyszintű programozást szerintem...! Jobb egy mikrovezérlős illesztő és annak a jelét feldolgozni PC-vel ( vagy akár anélkül, egy kijelző segítségével...! ) !

Jó böngészést !
(#) jdani hozzászólása Feb 3, 2015 /

Hali. Van egy UPA programozóm, immobilizer deaktiválásához vettem. Kérdésem hogy az ICket ki kell forrasztanom a helyükről, és úgy programozni, vagy maradhat a nyákba?
Vagy ez IC függő? Ill. programozó?
(#) david10 válasza jdani hozzászólására (») Feb 3, 2015 /

Milyen tipusú az IC?
(#) jdani válasza david10 hozzászólására (») Feb 3, 2015 /

Motorola 68HC11E9
A hozzászólás módosítva: Feb 3, 2015
(#) david10 válasza jdani hozzászólására (») Feb 3, 2015 /

Ird le az autó tipusát,és tegyél fel egy képet az immobilizer-ről.
(#) zoli75 hozzászólása Feb 6, 2015 /

Üdv! Segítséget kérnék. Van egy tl866A programozóm ami az eszközlistája alapján tudja kezelni az ST gyártmányú m25p32 flash memóriát. Viszont miután csatlakoztatom (vezetékkel forrasztva tüskesorra, úgy a programozóba) már az ID olvasásnál gond van (ID:20 00 00), ha elkezdem írni id azonosítás nélkül akkor sem megy végig. A memória a helyén működik gond nélkül, tehát gondolom nem hibás, viszont most új tartalmat kellene ráírnom. Lenne valakinek ötlete?
A hozzászólás módosítva: Feb 6, 2015

m25p32.png

(#) Lucifer válasza zoli75 hozzászólására (») Feb 6, 2015 /

Nem ismerem a programozót, de kínáld meg egy 100 nF-es és egy 4.7 µF-es kondival a táplábaknál. Én jártam már így igaz az légszerelt vezetékeléssel bekötött SPI flash volt.
(#) zoli75 válasza Lucifer hozzászólására (») Feb 6, 2015 /

tehát ha jól értem akkor a Vcc és a Vpp (write protect) láb és a Vss közzé tegyek kondit. Melyikhez melyiket?
A hozzászólás módosítva: Feb 6, 2015
(#) nedudgi válasza zoli75 hozzászólására (») Feb 6, 2015 /

Mindkettőt tedd a Vcc-re. A Vpp kérdéses. Milyen hosszú a vezeték a memória, és a programozó között?
(#) zoli75 válasza nedudgi hozzászólására (») Feb 6, 2015 /

kb.: 15-20cm
(#) nedudgi válasza zoli75 hozzászólására (») Feb 6, 2015 /

Ha a kondenzátorok nem segítenek, akkor a lehető legrövidebb kötésekkel próbáld megoldani. A szoftver nem tud alacsonyabb sebességgel dolgozni?
(#) zoli75 válasza nedudgi hozzászólására (») Feb 6, 2015 /

Köszönöm szépen a segítséget, kihagytam a vezetékeket, ellenállás lábait forrasztottam a lábaihoz és így gond nélkül (+koni nélkül) írja, olvassa
(#) tursaba hozzászólása Máj 10, 2015 /

Szevasztok !
Most vásároltam egy USB-s EEprom olvasót, ami CH431T ic-vel van elkészítve.
Szeretném megkérdezni, hogy milyen driver kell hozzá, illetve letöltési helyet tudtok-e hozzá a használatához ? Az XP alapból nem ismeri fel.
Köszönöm.
(#) nedudgi válasza tursaba hozzászólására (») Máj 10, 2015 /

Mit vettél? Hol?
Egy driver a fizikai kapcsolatot kezeli, az olvasáshoz valamilyen program kellene.
(#) mps válasza tursaba hozzászólására (») Máj 10, 2015 /

Nézd ezt meg. Nem próbáltam, csak gyorsan rákerestem: Bővebben: Link
(#) tursaba válasza mps hozzászólására (») Máj 10, 2015 /

Szia. Köszönöm, de sajnos nem jött be.
(#) tursaba válasza nedudgi hozzászólására (») Máj 10, 2015 /

Szia. Honkong. Kapcsolat kellene, mint az FTDI chipekhez, ha a rendszer nem ismeri fel automatikusan. Utána már bármilyen software tudja használni az eszközt.
(#) tursaba válasza mps hozzászólására (») Máj 10, 2015 /

A Win7 sem ismeri fel az eszközt.
(#) Hakai hozzászólása Jún 23, 2015 /

Sziasztok!

Olyan valakit keresek, aki vállalná egy 27C020 eprom programozását. Egy 256K .bin fájl menne bele. Jelenleg írva van, tehát törölni is kell majd. Egy DIY C64 cartridge a végcél.

Köszi!
(#) Hakai válasza Hakai hozzászólására (») Jún 25, 2015 /

Köszönöm a lehetőséget, dolargaan fórumtárs felajánlotta a segítségét a programozásban.

Hakai
(#) stefanpecsi hozzászólása Okt 17, 2015 /

Van egy PCB 5.0 programozók a Willemtol,valakitől vásároltam,nem sok útmutatást adott,és szeretnek programozni vele egy SST 49LF004B és egy W39040AP flash memoriam,de sajnos nem találom pont ezeket a listaban,a programban.Tudna valaki adni egy olyan programot,amelybe nagyjából mindenhez megvan a program,meg némi útmutatást?Az áram 3,3 v-rá van tévé,üsb-érol kap áramot a gép,és masat már irtam vele,SST LF 008A -at pédául,meg kisméretű memóriát laptopba.Úgyhogy a gép jo,csak gondolom hogy talan én nem ertek eleget hozzá.Koszi elore is mindenkinek!
(#) kameleon2 válasza Hakai hozzászólására (») Okt 18, 2015 /

Szia - bár régebbi a hozzászólásod - törlésben, lemásolásban (archiválásban) tudok segíteni. Íráshoz speciális író kellhet. Ha AMD gyártmányú az Epromod - talán tudok segíteni az írásában is. Nekem Stager Vspeed VS4000 író-olvasóm van és UV eprom törlőm. A 27c020 szerepel a leírásban, de a gyakorlat mondja meg, hogy sikerül-e írni?.. Ha esetleg nem járnál sikerrel. Ha azóta igen - akkor tárgytalan.
(#) stefanpecsi hozzászólása Okt 18, 2015 /

Hát azóta sem tudtam megírni azokat,amit felsoroltam,a gyártót nem tudom,hát Sst-et ír rajta egyikén,másikon Winbond,és törölni írni szeretném számítógép alaplaphoz.Kosz elore is.
(#) kameleon2 válasza stefanpecsi hozzászólására (») Okt 18, 2015 /

Ezért írtam, hogy próba, mert az enyém AMD-t támogat, a Winbondnál nem hozza fel a 27c020-at. Írófeszültség kérdése át kell néznem az adatlapokat is - hátha ír valamit. De meg is próbálhatjuk egy archiválás után, akkor nincs veszítenivaló.
(#) stefanpecsi hozzászólása Okt 18, 2015 /

Hát elfogadom a segítséget,csak akkor mondtam hogy nekem egy PCB 5.0 programozó van a Willemtol,és a flash,amit programozni szeretnék,az számítógéphez kell,alaplaphoz,foglalatba illeszthető típus.Meg nem tudom,ha megvan nekem a kellő programok közt minden tipushoz való program,ezeket nem találtam a legújabb verzioju Pcb 5.0 program listájában.
Következő: »»   12 / 26
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem