Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hangszórójavítás (otthon)

Témaindító: weasels, idő: Márc 18, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   66 / 120
(#) telnagyapo válasza gjames hozzászólására (») Jan 4, 2015 / 1

Azért én megpróbálnám a h 2000 lengőjét. HA20-484, még is csak gyári.
(#) pista22 hozzászólása Jan 5, 2015 / 1

ezt meglehet csinálni otthon ?
(#) pista22 hozzászólása Jan 5, 2015 / 1

annyi a gond vele , hogy zörög mert lehasadt a fekete védő , meg a fényes rész körüli gumi rész.

* A shift gomb lenyomásával, nagybetűvé válik!
A hozzászólás módosítva: Jan 5, 2015
(#) Hangszoro2000 válasza pista22 hozzászólására (») Jan 13, 2015 / 1

Kellene egy méretezés, membrán külső, kosár ragasztási felület külső-belső átmérő. Anélkül senki nem tudja eldönteni.
(#) mraulajos hozzászólása Jan 20, 2015 /

Hali!
Legyenszíves valaki mondja meg, hogy A HT220-10 tip. hangszórót hogy lehet szétszerelni? Meg szeretném javítíttatni.
A hozzászólás módosítva: Jan 20, 2015
(#) Robikk hozzászólása Jan 25, 2015 /

Sziasztok
Van egy pár Videoton mély hangszóróm, aminek a habszivacs membránja teljesen szétrohadt.
Elvittem szervizbe is de az árra amit mondtak teljesen letaglózott, egy pár habszivacs membrán csere 6100ft-ba kerül, amit ha magam veszek meg párban 1200ft, úgy hogy nagyon nem mindegy ez nekem.
A kérdésem a kővetkező: azt hallottam hogy a membrán fel helyezése előtt központosítani kell?
ezt csak a porvédő eltávolírásával érhető el? vagy létezik más megoldás? és végül milyen ragasztó lenne a legideálisabb? vagy milyen speciális ragasztóval szokták ezt a szakemberek elvégezni?
A válaszokat előre is köszönöm!

Üdv: Robi
(#) P_Laszlo válasza Robikk hozzászólására (») Jan 25, 2015 /

Milyen hangszóró?
(#) P_Laszlo válasza P_Laszlo hozzászólására (») Jan 25, 2015 /

Úgy értem, mekkora, melyik típus, mert javítás szempontjából nem mindegy.
(#) Robikk válasza P_Laszlo hozzászólására (») Jan 25, 2015 /

20"-as mély hangszórók
(#) andras99 válasza Robikk hozzászólására (») Jan 25, 2015 /

20"? Biztos? Az kb. 50centi! Szerintem 20cm-re gondoltál. De abból is van többféle, konkrét típus kéne. (HA20/szám)
A hozzászólás módosítva: Jan 25, 2015
(#) Robikk válasza andras99 hozzászólására (») Jan 26, 2015 /

Üdv
Hát pontos típust számot nem tudok mondani, nincs feltüntetve sehol.
Este küldök képet róla hátra az többet segítene.
(#) andras99 válasza Robikk hozzászólására (») Jan 28, 2015 /

Nekem a kép nem sokat mond, de P_Laszlo szerintem tud segíteni.
A hozzászólás módosítva: Jan 28, 2015
(#) P_Laszlo válasza Robikk hozzászólására (») Jan 28, 2015 /

A 20 centiseket viszonylag konnyu javitani, azoknal jol kozpontosit a pille. Csak meretben azonos habszel kell ra.
(#) Robikk hozzászólása Feb 5, 2015 /

Sziasztok
Bocsánat hogy nem tettem fel még a képet, de sajna a telefonom tönkre ment, így szervizelik, de holnap délelőtt megjön.
És azonnal csinálom is az új képet!
Szóval elnézést a várakozásért
(#) Edge91 hozzászólása Feb 10, 2015 /

Sziasztok, Segítséget kérnék, hogy javítható meg ha egy hangszóró membránja átszakadt? Maga a tányér része. Hangszóró szol, hibátlan, de nagyon csúnya, valamit ki kell találni. Képen látszik, Egy Edge 30 cm es 900 wattos autó sub. Valami ötlet?
(#) ptesza válasza Edge91 hozzászólására (») Feb 10, 2015 /

Ilyent nem nagyon fogsz kapni. Barkács.
(#) Edge91 hozzászólása Feb 10, 2015 /

de nincs lyuk rajta, csak igy u alakba végig van repedve, a membrán tányér pedig dupla falú. Szóval nem látni át meg semmi, hanem ez a narancssárga müanyag réteg van végigrepedve, csak nagyobb hangerőnél a rázkódás miatt zörög, mivel lehetne megragasztani? gondolom nem pillanatragasztóval
A hozzászólás módosítva: Feb 10, 2015
(#) gyuszo válasza Edge91 hozzászólására (») Feb 10, 2015 /

FBS szilikon ragasztóval, de az is elengedhet egy idő után.
(#) ptesza válasza gyuszo hozzászólására (») Feb 10, 2015 /

Vagy power tape, de az nem túl szép.
(#) Gyozo92 hozzászólása Feb 11, 2015 /

Sziasztok!

Lengőcséve tekercselésben szeretnék segítséget kérni. 63mm-es két soros tekercset kéne készítenem, eredetileg alumíniumon volt, de én inább captonra szeretném elkészíteni. Ez egy 15" hangszóró lengője volt. Tudnátok segíteni, hogy milyen vastag capton lapra kéne tekerne, illetve, hogy honnan tudnék ilyet beszerezni. Abban is szeretnék segítséget kérni, hogy milyen vastag huzalt ajánlotok a tekerésre.
Előre is köszönöm!
(#) vezer96 hozzászólása Feb 11, 2015 /

Hol lehetne megjavítatni a vifa m21wg hangszórómat?

image.jpg

(#) msteve válasza Gyozo92 hozzászólására (») Feb 11, 2015 /

Miért szeretnéd kaptonra tekerni?
A huzalátmérő egyszerű,mérd meg a régit.
Esetleg tekerd 10%-al vastagabbal.
(#) msteve válasza vezer96 hozzászólására (») Feb 11, 2015 /

Ezt már nem javitani kell,hanem újraépiteni!
A Vifa membránja vékony,elég spéci összetételű,és a felülete impregnált.
Van ekkora membránom,de a hangja biztosan más lesz.
A széleket meg én nyomom,és van hozzá való méret.
(#) msteve válasza Robikk hozzászólására (») Feb 11, 2015 /

Én is 3000ft körül javitom darabját.
Ennek is megvan az oka,teljesen szétszedem hogy rendesen le lehessen tisztitani az előző perem maradékát,és hogy biztosan központos legyen összerakás után.
Egy Videotonnál lehet hogy ez soknak tűnik,mert a hangszóró kereskedelmi forgalomban van.
De ha egy rég nem gyártott hangszórót szeretnél pótolni,és az már nem beszerezhető,akkor meggondolandó...
(#) Gyozo92 válasza msteve hozzászólására (») Feb 11, 2015 /

Azért szeretnék captonra tekerni, mert a mostani gyári tekercs alura van, elég ferde az illesztés, és összeér az illesztésnél, így ha jól tudom, kialakul egy menet belőle, amit csillapítanak és fűtenek az örvényáramok. Ezt a hibát szeretném elkerülni, továbbá a lehető legkönnyebb csévetestet szeretném létrehozni. Ha tudnál ajánlani mást, amire tekerhetnék, azt is szívesen kipróbálnám.
Ha jól mérem 0,1-es a huzal, de elég vacak ez a tolómérő.
(#) msteve válasza Gyozo92 hozzászólására (») Feb 11, 2015 /

A huzalt inkább mikrométerrel mérd.Bár ezek a kinai digitálisok is elég pontosak.
Általában 150 mikronos kaptonra tekerik a mélyeket.Nekem van 50mikron vastag,40mm széles.
Ha megfelel,akkor tudok adni belőle egy hangszóróra valót.
Az alunak az is az előnye,hogy elviszi a hő egy részét.
(#) P_Laszlo válasza msteve hozzászólására (») Feb 11, 2015 /

A membránnál és a habszélnél a méret csak a legkisebb probléma. Nem ez a lényeges, sokkal inkább az alapanyagok, módszerek számítanak. Méretben akár egy HA20 membránja is jó lehetne, de sajnos a Magyarországon elérhető alkatrészekkel ez a hangszóró nem működik megfelelően. Egyszerű körülmények között ellenőrzés nélkül lehetetlen az eredeti paramétereket megközelíteni is, akár lengőcsévében, akár membránt, akár mozgórészeket nézve.

Helyesen javítva viszont az eredetitől jobb paraméterek is elérhetők, de ehhez szükségesek olyan alapanyagok, ragasztók, huzal, csévetest, olyan, adott esetben akár egyedi gyártású alkatrészek is, amit csak egy nagy darabszámot előállító hangszórógyártónál használnak (amilyen a Vifa is volt régen).
A hozzászólás módosítva: Feb 11, 2015
(#) msteve válasza P_Laszlo hozzászólására (») Feb 11, 2015 /

A tekercs a leginkább reprodukálható alkatrésze a hangszórónak.
A többi már kérdéses.Próbáltak rábeszélni hogy utángyártsunk a Goodmans drága szélessávú hangszóróit,de lebeszéltem róla az illetőt.Amit kivülről látunk,az csak egy része az alkatrészeknek.Ezerféle papiralapanyagot,pilleanyagot,bakelitgyantát,impregnálóanyagot kellene végigpróbálni,a közel sem biztos siker reményében.
De nemegyszer előfordult hogy pl. 15"-os leégett EV hangszórót kellett tekercselni.
Közöltem a gazdájával,hogy lapos aluval van készitve,nekem meg csak kerek réz drótom van.
Azt mondta mindenképpen dolgoznia kell vele,legfeljebb rendel hozzá javitókészletet ha nagyon gáz lesz.Aztán mégsem rendelt,mert szerinte nem hallatszik különbség.
Persze azóta van aluhuzalom,és készül a "fazonhuzal-taposó" is.
(#) Gyozo92 válasza msteve hozzászólására (») Feb 11, 2015 /

Ha úgy van, veszek egy lap 150 mikoronosat, legalább 2 tekercset kéne készítenem. A huzal felragasztására mit ajánlasz? Két komponensű epoxy, vagy valamilyen hőálló lakk? Eddigi segítségedet is köszönöm!
(#) msteve válasza Gyozo92 hozzászólására (») Feb 12, 2015 /

Mindenképpen kétkomponensű ragasztó az ajánlott.A hőálló lakk technológia meghaladja a házi készités kereteit
Következő: »»   66 / 120
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem