Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő probléma
 
Témaindító: proksa1, idő: Márc 15, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   51 / 85
(#) reloop válasza Fritz14 hozzászólására (») Feb 3, 2015 /
 
Ezt kérésnek tekintsem, vagy lehetőségnek?
Olyan képet készíts amin látszanak az effekt-végfok illetve a kondenzátor-mikrofon csatlakozási pontjai! Összemontírozom az ellenállásokkal, hogy lehetőleg szemléletes legyen.
(#) Fritz14 válasza reloop hozzászólására (») Feb 4, 2015 /
 
Kérésnek!!!!!!!!! Nagyon nagy kérésnek! Nemsokára küldöm a képeket.
(#) Fritz14 válasza reloop hozzászólására (») Feb 4, 2015 /
 
Bocsi,van freemail-ed? Oda könnyebben el tudnám küldeni.
(#) Fritz14 válasza reloop hozzászólására (») Feb 8, 2015 /
 
HAHÓ?
(#) reloop válasza Fritz14 hozzászólására (») Feb 8, 2015 /
 
Szerda 19:55 privát üzenet megérkezett?
(#) ballaviktor hozzászólása Feb 9, 2015 /
 
Sziasztok!

Van egy nagy gondom. Elkezdtem építeni egy 2.1-es erősítőt. Csak csekély mértékben értek az elektronikához, így olyan kapcsolási rajzot kerestem, amihez van nyákterv is. Ez alapján elkészítettem az erősítőt, igyekeztem mindenre odafigyelni (szerintem sikerült is), de miután elkészült nem akart megszólalni a teszt során. Feltekertem maxra a hangerőt és akkor is csak egy halk dünnyögést hallottam. Tudna valaki segíteni, hogy esetleg mi lehet a baj? Innen csináltam 2.1 terv Ha szükséges tudok csatolni képet is.

A segítséget előre is köszönöm
(#) reloop válasza ballaviktor hozzászólására (») Feb 9, 2015 / 1
 
Szia! Csak így első pillantásra: kimaradt a csatoló kondi a szub hangerő és a végfok közül. Ki tudja mennyi hiba lehet még benne, úgy a rajzban mint a NYÁK-tervben.
Á, most látom állnak a műveleti erősítők is mint a cövek. Nagyon szomorú vagyok mikor ilyet látok
(#) atiber válasza reloop hozzászólására (») Feb 10, 2015 /
 
Aha! Rákérdezek: hiányzik egy pár ellenállás (itt 47k), amivel fél tápfeszre kéne emelni műveleti erősítő nem invertáló bemenetét (+) ?
(#) ballaviktor válasza atiber hozzászólására (») Feb 10, 2015 /
 
Magyarán úgy sz*r ahogy van.
(#) steelbird válasza ballaviktor hozzászólására (») Feb 10, 2015 /
 
Ott van az oldalon a hozzászólásoknál, hogy nem működik és 47kOhm -okkal féltápfeszt kell csinálni a műveleti erősítőknek.
Nativo Soares hozzászólása, 2014 aug. 9., 11:08 pm
(#) reloop válasza ballaviktor hozzászólására (») Feb 10, 2015 /
 
Megbarkácsoljuk?
(#) Fritz14 válasza reloop hozzászólására (») Feb 10, 2015 /
 
Szia Reloop! Elküldtem neked a képeket,remélem jók lesznek. Egyébként voltam már két szakinál is a problémámmal,de nem sikerült összehozni. Az egyik szaki csak simán ráforrasztotta a modult a mikrofon bemenetére, hát elég ócskán szólt. A másik meg minden áron meg akarta javítani az elektronikáját, hiába mondtam neki hogy mit szeretnék meg hogy semmi baja nincs, egyszerűen nem vágta valahogy nem értette a problémát. Lenne még egy kérdésem. A sziréna paneljához csatlakozik egy trafó(táp). Az egyik képen képen lehet látni. Olyan mint egy sima kis adapter trafó, csak több kivezetése van(9db). Kettő ezekből maga a tölcsér hangszóró kimenete. Az lenne a kérdésem hogy szerinted mi a szerepe ennek a tápnak, +erősítésként szolgál vagy esetleg frekvenciát vág vagy mi? Ja, és a tölcsér hangszórónál működéskor váltakozó áram van. Ez jó vagy rossz? Előre is köszönök mindent, és várom a képeket. U.I.: Pesten laksz? Mert ha esetleg a képeimből nem sikerül a kapcsolást összehoznod, akkor ha elvállalod elvinném neked.
(#) reloop válasza Fritz14 hozzászólására (») Feb 10, 2015 /
 
Tegnap elküldtem a választ a mail címedre. Nem érkezett meg?
Elő kéne keresni a sziréna kapcsolási rajzát a típusa alapján, abból megállapítható a működése. Ilyennel még nem volt dolgom, fejből nem tudok tanácsot adni.
(#) Fritz14 válasza reloop hozzászólására (») Feb 10, 2015 /
 
Szia,most néztem meg. Köszönöm szépen holnap bekötöm és jelentkezek.
(#) Fritz14 válasza reloop hozzászólására (») Feb 11, 2015 /
 
Szia. Na megnéztem a bekötést amit küldtél és van egy kis gáz vele. A szirénának van egy kapcsolója amivel üzembe helyezem, és egy gombbal tudom megszólaltatni. A kézi beszélő csak akkor üzemel ha a mikrofonon megnyomom a gombot. Az a gáz hogy amikor megnyomom akkor a fehér és sárga vezetéket sorba köti,((a panelon a csatlakozó két szélső kivezetését)) és csak akkor kapcsolja be a rendszerbe. Légyszi kicsit módosítanál a rajzon mert így nem műkszik. A HS-78007 szirénáról sajna nem találtam kapcsolási rajzot, pedig fél éjszaka keresgéltem. Köszönöm szépen az eddigi segítséget, remélem nem rabolom nagyon az idődet.

Fritz
(#) Fritz14 válasza reloop hozzászólására (») Feb 11, 2015 /
 
Bocsi, azt még elfelejtettem mondai hogy a modult a mikrofon nyomógombjával szeretném alkalomszerűen működtetni, ahogy eredetileg is volt a mikrofonnal. Köszi Fritz
(#) reloop válasza Fritz14 hozzászólására (») Feb 11, 2015 /
 
Mellékelem a mail-ben is elküldött rajzot. A csatlakozó középső és a jobb oldali lába között ott a fekete összekötő vonal. Azt nem készítetted el, vagy elkészítetted, de nem aktiválja az erősítőt?
A hozzászólás módosítva: Feb 11, 2015

Bekötés.jpg
    
(#) Fritz14 válasza reloop hozzászólására (») Feb 11, 2015 /
 
De igen láttam az összekötő vonalat, meg is csináltam de így nem aktiválódik. Csak akkor aktiválódik ha a két szélsőt kötőm össze ahogy gyárilag működik. Az egyik képen rajta van a séma hogy a nyomógomb hogyan és hova kapcsolja be a mikrofont és az erősítőt.
(#) reloop válasza Fritz14 hozzászólására (») Feb 11, 2015 /
 
Korrigáltam.
(#) Fritz14 válasza reloop hozzászólására (») Feb 11, 2015 /
 
Köszi!
(#) Fritz14 válasza reloop hozzászólására (») Feb 11, 2015 /
 
Ja és egy kérdés. Írtad hogy a modulnak külön táp kell, ez miért szükséges? Elvileg a modul megy 12V-ról is, úgy értem hogy a kocsi tápjáról hajtanám.
(#) reloop válasza Fritz14 hozzászólására (») Feb 11, 2015 /
 
Az effektmodulnak egyik tápvezetéke sem közös a testtel, ráadásul egyenirányító hídon keresztül éri el az áramkört. Közös tápot használva a működésképtelenség, búgás, rövidzárlat leosztásból húzol egy lapot.
(#) Fritz14 válasza reloop hozzászólására (») Feb 12, 2015 /
 
Oxi,köszi.
(#) Fritz14 válasza reloop hozzászólására (») Feb 12, 2015 /
 
Szia hála neked megcsináltam a bekötést és MÚKSZIK! Szerintem egy kicsit zajosnak tűnik de nem vészes. Írtad ha zajos akkor van még egy következő lépés, ha lerajzolod kipróbálnám azt is. Előre is köszi. Fritz
(#) reloop válasza Fritz14 hozzászólására (») Feb 12, 2015 /
 
Az effekt hangerőpotija mennyire van most állítva? Teljesen a minimum közelében, vagy feljebb azért?
(#) Fritz14 válasza reloop hozzászólására (») Feb 13, 2015 /
 
Szia. Bocsi hogy nem írtam tegnap, kiléptem gondoltam már biztos fekszel. Na a poti a minimum közelében van, Kb. 1/4 állás.
(#) reloop válasza Fritz14 hozzászólására (») Feb 13, 2015 /
 
A csatolt leosztás révén feljebb tekerheted a potenciométert, javulni fog a jel-zaj viszony.
Az ellenállások közönséges 1/2W-osak.
(#) Fritz14 válasza reloop hozzászólására (») Feb 13, 2015 /
 
Oké,köszi. Már csak hétfőn tudom megvenni hozzá az alkatrészeket, addig pihen. Eszembe jutott hogy az egyik szaki akihez még régebben elvittem, (tudod akit már emlegettem hogy csak simán rákötötte a modult) na szóval ott elég sz...rul ment, és valami négyszögjelre hivatkozott hogy attól szól így. Szerinted ez létezhet vagy baromság? Egyébként mi ez a négyszögjel? (Bocsi de amatőr vagyok!)
(#) reloop válasza Fritz14 hozzászólására (») Feb 13, 2015 /
 
Szólhatott rosszul a csatoló (10uF) hiánya miatt vagy a kerámia kondi nem lett kivéve az volt a baj.
A négyszögjel ügyében légy kedves a google-hoz fordulni!
(#) csoka69 hozzászólása Feb 15, 2015 /
 
Sziasztok!
Egy Videoton RA 6363S életéért küzdök. A végtranzisztorok(BD234-BD244) a "Bal" panelen a bekapcsolás pillanatában felrobbannak, míg a "Jobb" panel gond nélkül teszi a dolgát. Kétszer cseréltem már a tranzisztorokat, most BD911/BD912 páros van benn. A panel többi hibás tranzisztorát az eredeti típusúakra cseréltem. VC17 kicsatoló kondit kicseréltem új 35V-osra. Bordára erősítés előtt összetekertem a vezetékeit, és B-C közé betettem egy-egy 680pF kondit gerjedéscsökkentés gyanánt, mégis bekapcsolás után VR14 és VR19 füstöl.

Tápfesz 54,8V terheletlenül, azaz a bal panel nélkül.
Túl nagy nyugalmi áramra gondolok.
Következő: »»   51 / 85
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem