Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Propeller Clock
Találtam egy packot amibe ezek voltak: CharGen.asm, DayNames.asm, keys.asm, prop_bright.asm, Zodiac.asm, meg egy Propeller886_4.30.txt. Ezt fordítottam és töltöttem bele.
Úgy látom hogy az utolsó 4 gombra nem reagál.
A fet rövidzár maradjon? Az LM358-cal mi legyen?
Igen maradjon a fet átkötve,lm358 nem kel egyenlőre.
Nekem másképp néz ki de ha ez Vicsys távja akkor igen.
Megvan miért nem reagált volt egy hajszálrepedés a nyákon. Az zavar még, hogy a gombok nem azokat funkciókat viszik mint ahogy az előzőhozzászólásban le van írva.
Szia!
Nembiztos hogy az a jó.Van még régebbi is.
MŰKÖDIK!!!
![]() ![]()
ezt hogy érted hogy fordítva? tükörkép? URC 22B távival megy nálam
key.asm átírod hogy a távirányító azonosítója 00 a prop programjában kikapcsolod a címfigyelést alátod a bázis programjában melyik billentyűnek mi a kódja ennek megfelelően módosítod a key.asm fájlt
A megfordítás már sikerült. Igen én is valami ilyesmire gondoltam, de az a gond, hogy valami bibi van a bázisnál, mert nem tudom programozni. Már az építésnél is voltak bajaim vele, mert nem mindig találta meg a programozó, ahogy most sem.
A Philips RC5 kódolásban a parancskódok csak 7 bitesek ( 0 .. 127). A program a 7. biten (0x80) az un. toggle bit értékét jeleníti meg. Ld. RC5 leírás. Szóval a 0x0C és a 0x8C kód ugyanaz a parancsnak (0x0C), csak a toggle bit állapota tér el.
A 16F88 bázis, SMD kontroller felforrasztva a panelre, quartz oszcillátor kiépítve, MCLR funkció letiltva (mert kellett a kivezetés), azt sugalja nekem, hogy a "Use Vpp First Programming Entry" módszerrel programozható biztonságosan a PICkit2 saját kezelő programjából... A hozzászólás módosítva: Feb 15, 2015
Hát valami nem kerek, mert "Check Communication"-ra felismeri a PIC-et, de ha Read-et nyomok, akkor már azt, írja, hogy 16F/C84.
attol még hogy a bázis nem megy rendesen attól még látja a távirányító jeleit és ki is listázza szépen igy a rotort teljesen rendbe tudod tenni indítani meg indítod a bázist a PC-ről
Ezt a bázist nem ismerem De Hp41C fórumtársunk ennek szakértője el fog igazítani mit és hogyan kell a bázison
Felejtsd el a "Check Communication" -t!
Vedd el a tápot a bázisról, indítsd el a PICkit2 programot, Programmer / Manual device select, Device Family / Midrange / Standard / 16F88, Tools / Use Vpp First Program Entry, csatlakoztasd a bázisra a programozót, Read. Így sem találja meg? A hozzászólás módosítva: Feb 15, 2015
Így sikerült! Át is íram a távkapcs kódját. Köszi!
Egyébként a az MCLR ki van vezetve az ICSP-re, máshova nincs felhasználva úgy látom.
De nekem a bázis irányítása a lényeg, mert alvó módban van a bázis és az pwm-et, csak ha PC-ről elindítom.
Sziasztok !
Egy olyan kérdésem lenne,hogy a Vicsys féle óra képes e ékezetes karakterek kiírására?
El kell dönteni az adatátvitelest akarod vagy a simát. Mindegyiknek van előnye hátránya.16f886 kontrollernél sok minden működik az adatátviteles módban de van mi nem. Ha az adatátvitel mellett döntesz nem kell elem,RTC bele.
Hát egyenlőre a távkapcsolóval be tudom kapcsolni. Ez kezdetnek nem rossz, mert nem kell folyton a PC. De a propeller nem reagál a távkapcsra egyenlőre. Meg kell néznem az infrát.
Szia! Úgy emlékszem ott hagytuk ezt a 16f886 adat smd propellert abba,hogy kevés a hely a kontrollerben és ha jól emlékszem a távirányítás sem fért már bele a rotor programjába ha a data mód ki van kapcsolva a bázisban . Nem próbáltam mert az enyémben TSOP sincs..
Nálam adat módos megy itt most is előttem a szobában a gép mellett
![]() A hozzászólás módosítva: Feb 15, 2015
Végiggondolom. Egyenlőre az a bajom, hogy nem megy egyik RTC sem, mert nincs megfelelő trimmer kondim. Te hol vetted az a szép laposat?
Szerintem anélkül is megy az vagy tégy a helyére egy fix smd kondit mit cserélsz ha nem pontos. Sajnos nagyon pontatlan ha kicsit is megmelegedett a timmer mit sem ér olykor. DCF időszinkron ez megszünteti! Elméletileg az ICSP csatin ez is működik de én nem teszteltem még a 16f88 pc bázis esetében.
Újabb kérdés: leteszteltem az infa vevőt, ahogy írtad. Működik rendesen, de mégsem reagál a propeller a távkapcsra. A parancskódokat megnéztem a keys.asm-ben, nem írtam át semmit, de megnéztem, hogy két gomb biztosan szerepel a parancsok között. Az egyiknek a percet kéne csökkentenie, de nem csinál semmit.
Szerk: jól látom, hogy az infra a pic 1-es lábára csatlakozik? A hozzászólás módosítva: Feb 15, 2015
Valószínű a cím nem egyezik! Át kell állítani a távirányítón a címet arra mi a beleírt állományban van. Ezt látod a kezelőprogramban,hogy milyen parancsot küld. Szerintem neked 0x1B címen van de nyisd meg a key asm állományt ott van felül.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |