Fórum témák
» Több friss téma |
...nem az első monitor amit életre keltettem...megfelelő kapcsolási rajzzal itt sem lenne gond... A Fet jo, a vezérlő ic (amint az a második képen látható már leforrasztva..azóta az új is a helyén s pár ellenállás) cserés S ha azt mondjátok próbáljam nélküle..úgy legyen ( én arra gondoltam talán Ő váltotta ki a szekunderköri kettőt...)
Egyébként már ledesítéssel is próbálkoztam (táp-inverter panel hiánya miatt)...pár éve tökéletes
A vezérlő ict én nem találtam kereskedelmi forgalomban , de nyilván elütöttem valamit mert most találtam. A ledesítést azért ajánlottam mert az inverter 14V ról megy és a Pc táp nem biztos hogy kitudta volna hajtani.A zener nélkül ha nagyfeszültségű tüskék keletkeznek a fet vagy az IC ugyan úgy tönkre megy .
A hozzászólás módosítva: Feb 26, 2015
Annak semmi köze a szekunderen lévő zenerekhez felejtsd ezt el. Ha megnézed biztosíték után vannak rakva, tehát annyi dolguk van, hogy a táp megszaladása esetén védik a scalert, ne foglalkozz azokkal. Nézd meg, hogy mekkora feszültség kell a fet teljes kinyitásához és akkora feszültségű zenert tegyél oda, vagy hagyd ki.
A hozzászólás módosítva: Feb 26, 2015
Sziasztok! Valakinek nincs véletlenül a polcon felesleges LG L1919s monitor talp ? Érdekelne !
Előre is köszönöm!
üdv már bocs hogy ide írok de segítségeteket kérném adott egy 23"-os technika lcd tv törött kijelzővel és van egy 19"lcd monitor kijelzőm. a tv csati pont beleilleszkedik a monitor kijelzőbe szerintetek működne??? előre is köszi
Szia!
Az hogy illeszkedik az egy dolog.Meg kellene nézni hogy az érintkező kiosztása , adat , táp, szempontból egyezik e.Ezt a két kijelző adatlapjából meg lehet tudni .
A zener értéke 18V, hátha segít másnak is.
Üdv köszi a kérdést de nem villog és nem vibrál csak egyszerűen a bekapcsolás után csak 10 mp elmúltával a képernyő elfeketedik de a monitor jelző LED dióda zölden világít továbbra is mint ha minden rendbe volna
Hali!
Ha le van bontva a hátulja , próbálj meg bele világítani valamilyen lámpával,látszik e valamilyen kép. Álltalában a CCFL csöveknél van annyi rés hogy halványan lássad ha minden más működik , és csak a háttér fény hiányzik.
Sziasztok! Egy Samsung SyncMaster 240t tipusú LCD monitor bekapcsolás után pillanatra felvillan a képe, de utána nem reagál csak ki kapcsolni lehet a standby gombbal. Kép valószínűleg sötéten sincs rajta. Egy alkalommal beindult, OSD je látszódott hogy ellenőrizze a kábelt. A source gombbal sikerült a composite video ra állítani és ott szépen működött, csak kicsit mintha meleg szagot árasztott volna a táp lap. a következő bekapcsolásoknál újra csak felvillan a video bemenet kép, és nem látszódik. Valakinek ötlete? Valószinűleg az inverter, de fura hogy sötéten se látszódik.
Annyi kiegészítést tennék, hogy ha kihúzom egy kivételével a világításhoz a vezetékeket kb 1 másodpercre felvilágít sötétebben, de tovább mint ha az össz. neon cső lenne rajta.
A hozzászólás módosítva: Márc 12, 2015
Szia!
Meg kéne mérni a táppanelon, hogy vannak feszültségek, illetve kap-e tiltást/engedélyezést a CCFL-t hajtó IC. Ha csak 1 csővel megszakad a kapcsolat, már akkor is letilt a vezérlés, bár attól az LCD-nek még mennie kéne. Szóval én szétszedném, csak nagyon vigyázz, majd összerakáskor jó legyen a lapoknak a sorrendje az LCD mögött ![]() Itt van a szervíz manual: Bővebben: Link (szerintem töltsd le). Szerk.: ja most nézem, már szétszedted. Az LCD-t akkor világítsd meg hátulról valami lámpával, és látni fogod, hogy az működik. Bár lehet letiltja az elektronika az egész cuccot. A hozzászólás módosítva: Márc 12, 2015
Szia!
Ellenőrizned kellene a feszültségeket , és a kondik állapotát. Bővebben: Link De eléggé fura a rajz.
Basszus tényleg, a kondik.. Elfelejtettem írni, ráadásul pont egy pár hete javítottam monitort kondi cserével..
![]()
Köszi a választ belfi2 és zenetom. A középső IC a CCFL vezérlő. 3-as lába a felvillanáskor megkapja a kb. 5V (4,8V) engedélyezést, azután is magas szintű marad (4,8) miután kialszik a lámpa.
A panelek közötti csatlakozó 1 es lába bekapcsoláskor 250mV körüli értékre ugrik, CCFL felvillanás után 51 mV on marad, kikapcsolás után kb 600mV ra ugrk és csökken 0 ig. 9 es láb felvillanás után 3V os. Lámpás belevilágítás nem mutat semmit. Valószinű letilt az egész. Az a bő 1mp alatt reagál a többi kezelőgombra és kép is van. A hozzászólás módosítva: Márc 12, 2015
Amikor felvillan, akkor az összes cső felvillan? Nincs olyan kondi, ami egy picit is púpos lenne?
Azt hogyan tudnám ellenőrizni? A csöveket, hogy az össze-e? Mondjuk kicsit sötét a pillanat kép de nem tudom, hogy milyen a fényerő rendesen. Nincs púpos kondi, csak egy kicsit lötyögős. A jobb felső 3 kondi középső. Emigy amit kékkel karikáztam ismeretlen alkatrészben valami mintha zörögne amikor mozgatom a monitort.
A kékkel jelöltnek nagyon nem kéne zörögnie, biztos az zörög?
![]() A csövek nem villannak fel? Ha igen, azt kéne megnézni, hogy az összes, vagy valamelyik nem..
Tuti az zörög
![]() felvillan, ha mind be van kötve, akkor csak kis időre(negyed mp), ha csak egy cső van rajta, bő 1mp.
Sziasztok! Tudna valaki segíteni? Samsung 932b lcd monitor, csak egy pillanatra jön be a kép, majd az inverter lekapcsolja a háttérvilágítást. A kép továbbra is megmarad, ha rávilágítok, látszik.
Az összes kondi ki lett cserélve. A ccfl csövek is jók! A felső két csőnek csak az egyharmada gyullad ki, arra a pár másodpercre. Tehát az inverter egyik oldala rossz. Próbáltam másik csövekkel, akkor is ugyanez van. Tehát lehet beszélni a tipikus samsung inverter trafó hibájáról? Menetzárlat, stb? Mert akkor rendelnék hozzá ilyen tranyót. ![]() Előre is köszönöm ha valaki tudna segíteni pár mondattal! Üdv.
Az alkatrész a wiki szerint valamilyen kapcsoló, pushbutton, bár ezen nincs felül gomb. Viszont asszem vak vagyok
![]() ![]() ![]() ![]()
Nagy valószínűséggel letilt az áramkorlátozó.Ez lehet trafó, kondi, cső stb.Mérd meg a trafók ellenállását mennyire nagy a szórás. A nagyfeszkondik (a csöveket választják le) is okozhatnak problémát .Vagy veszel hozzá ujjat ,11-30$ + posta, vagy módosítod. Ezeknek a feszültségeknek kell lennie a tápnál, illetve csak egynek.
A hozzászólás módosítva: Márc 13, 2015
Szia!
Igen, lehet róla beszélni. Ki kellene mérned a trafókat mennyire van eltérés egymás között. Gyakorlatilag minden lehetséges amit leírtam fentebb egy másik hsz-ben.
Mérd meg a trafók ellenállását és kiderül.
Biztos hogy a te géped 240t és nem 204T? Mert te egy hálózati tápos inverter részt tettél fel , az viszont a 204T gépben van , ( NB 20 Rev0 2) .
Sziasztok !
Szerintem a trafók zárlatát egy egyszerű ohm méréssel igen ritkán lehet megtalálni. Viszont van egy mesterfogás : Mérd meg a tekercs induktivitását egy indukciómérővel majd csúsztass egy egymenetes rövidzárat a vasmag és a tekercs közé.Ha ekkor jelentősen változik az induktivitás akkor a tekercs jó ,hiszen te "tetted bele a zárlatot" ha nem változik számottevően akkor az a tekercs zárlatos hiszen egy zárlatos tekercs induktivitásán egy újabb zárlat már nem ront sokat !! |
Bejelentkezés
Hirdetés |