Fórum témák
» Több friss téma |
...nem az első monitor amit életre keltettem...megfelelő kapcsolási rajzzal itt sem lenne gond... A Fet jo, a vezérlő ic (amint az a második képen látható már leforrasztva..azóta az új is a helyén s pár ellenállás) cserés S ha azt mondjátok próbáljam nélküle..úgy legyen ( én arra gondoltam talán Ő váltotta ki a szekunderköri kettőt...)
Egyébként már ledesítéssel is próbálkoztam (táp-inverter panel hiánya miatt)...pár éve tökéletes
A vezérlő ict én nem találtam kereskedelmi forgalomban , de nyilván elütöttem valamit mert most találtam. A ledesítést azért ajánlottam mert az inverter 14V ról megy és a Pc táp nem biztos hogy kitudta volna hajtani.A zener nélkül ha nagyfeszültségű tüskék keletkeznek a fet vagy az IC ugyan úgy tönkre megy .
A hozzászólás módosítva: Feb 26, 2015
Annak semmi köze a szekunderen lévő zenerekhez felejtsd ezt el. Ha megnézed biztosíték után vannak rakva, tehát annyi dolguk van, hogy a táp megszaladása esetén védik a scalert, ne foglalkozz azokkal. Nézd meg, hogy mekkora feszültség kell a fet teljes kinyitásához és akkora feszültségű zenert tegyél oda, vagy hagyd ki.
A hozzászólás módosítva: Feb 26, 2015
Sziasztok! Valakinek nincs véletlenül a polcon felesleges LG L1919s monitor talp ? Érdekelne !
Előre is köszönöm!
üdv már bocs hogy ide írok de segítségeteket kérném adott egy 23"-os technika lcd tv törött kijelzővel és van egy 19"lcd monitor kijelzőm. a tv csati pont beleilleszkedik a monitor kijelzőbe szerintetek működne??? előre is köszi
Szia!
Az hogy illeszkedik az egy dolog.Meg kellene nézni hogy az érintkező kiosztása , adat , táp, szempontból egyezik e.Ezt a két kijelző adatlapjából meg lehet tudni .
A zener értéke 18V, hátha segít másnak is.
Üdv köszi a kérdést de nem villog és nem vibrál csak egyszerűen a bekapcsolás után csak 10 mp elmúltával a képernyő elfeketedik de a monitor jelző LED dióda zölden világít továbbra is mint ha minden rendbe volna
Hali!
Ha le van bontva a hátulja , próbálj meg bele világítani valamilyen lámpával,látszik e valamilyen kép. Álltalában a CCFL csöveknél van annyi rés hogy halványan lássad ha minden más működik , és csak a háttér fény hiányzik.
Sziasztok! Egy Samsung SyncMaster 240t tipusú LCD monitor bekapcsolás után pillanatra felvillan a képe, de utána nem reagál csak ki kapcsolni lehet a standby gombbal. Kép valószínűleg sötéten sincs rajta. Egy alkalommal beindult, OSD je látszódott hogy ellenőrizze a kábelt. A source gombbal sikerült a composite video ra állítani és ott szépen működött, csak kicsit mintha meleg szagot árasztott volna a táp lap. a következő bekapcsolásoknál újra csak felvillan a video bemenet kép, és nem látszódik. Valakinek ötlete? Valószinűleg az inverter, de fura hogy sötéten se látszódik.
Annyi kiegészítést tennék, hogy ha kihúzom egy kivételével a világításhoz a vezetékeket kb 1 másodpercre felvilágít sötétebben, de tovább mint ha az össz. neon cső lenne rajta.
A hozzászólás módosítva: Márc 12, 2015
Szia!
Meg kéne mérni a táppanelon, hogy vannak feszültségek, illetve kap-e tiltást/engedélyezést a CCFL-t hajtó IC. Ha csak 1 csővel megszakad a kapcsolat, már akkor is letilt a vezérlés, bár attól az LCD-nek még mennie kéne. Szóval én szétszedném, csak nagyon vigyázz, majd összerakáskor jó legyen a lapoknak a sorrendje az LCD mögött Itt van a szervíz manual: Bővebben: Link (szerintem töltsd le). Szerk.: ja most nézem, már szétszedted. Az LCD-t akkor világítsd meg hátulról valami lámpával, és látni fogod, hogy az működik. Bár lehet letiltja az elektronika az egész cuccot. A hozzászólás módosítva: Márc 12, 2015
Szia!
Ellenőrizned kellene a feszültségeket , és a kondik állapotát. Bővebben: Link De eléggé fura a rajz.
Basszus tényleg, a kondik.. Elfelejtettem írni, ráadásul pont egy pár hete javítottam monitort kondi cserével..
Köszi a választ belfi2 és zenetom. A középső IC a CCFL vezérlő. 3-as lába a felvillanáskor megkapja a kb. 5V (4,8V) engedélyezést, azután is magas szintű marad (4,8) miután kialszik a lámpa.
A panelek közötti csatlakozó 1 es lába bekapcsoláskor 250mV körüli értékre ugrik, CCFL felvillanás után 51 mV on marad, kikapcsolás után kb 600mV ra ugrk és csökken 0 ig. 9 es láb felvillanás után 3V os. Lámpás belevilágítás nem mutat semmit. Valószinű letilt az egész. Az a bő 1mp alatt reagál a többi kezelőgombra és kép is van. A hozzászólás módosítva: Márc 12, 2015
Amikor felvillan, akkor az összes cső felvillan? Nincs olyan kondi, ami egy picit is púpos lenne?
Azt hogyan tudnám ellenőrizni? A csöveket, hogy az össze-e? Mondjuk kicsit sötét a pillanat kép de nem tudom, hogy milyen a fényerő rendesen. Nincs púpos kondi, csak egy kicsit lötyögős. A jobb felső 3 kondi középső. Emigy amit kékkel karikáztam ismeretlen alkatrészben valami mintha zörögne amikor mozgatom a monitort.
A kékkel jelöltnek nagyon nem kéne zörögnie, biztos az zörög?
A csövek nem villannak fel? Ha igen, azt kéne megnézni, hogy az összes, vagy valamelyik nem..
Tuti az zörög
felvillan, ha mind be van kötve, akkor csak kis időre(negyed mp), ha csak egy cső van rajta, bő 1mp.
Sziasztok! Tudna valaki segíteni? Samsung 932b lcd monitor, csak egy pillanatra jön be a kép, majd az inverter lekapcsolja a háttérvilágítást. A kép továbbra is megmarad, ha rávilágítok, látszik.
Az összes kondi ki lett cserélve. A ccfl csövek is jók! A felső két csőnek csak az egyharmada gyullad ki, arra a pár másodpercre. Tehát az inverter egyik oldala rossz. Próbáltam másik csövekkel, akkor is ugyanez van. Tehát lehet beszélni a tipikus samsung inverter trafó hibájáról? Menetzárlat, stb? Mert akkor rendelnék hozzá ilyen tranyót. Előre is köszönöm ha valaki tudna segíteni pár mondattal! Üdv.
Az alkatrész a wiki szerint valamilyen kapcsoló, pushbutton, bár ezen nincs felül gomb. Viszont asszem vak vagyok Van egy kör alakú nyílás a hátlapon, az lcd panelen, ha ott belevilágítok látszik a kép Tehát nem tiltja le a képét. Ha biztonsági tölthetős neon lámpa magasfesz vezetékét valamelyik háttérvilágítóra kötöm lehet baja? Mert a lámpa 18W os csövekre van tervezve, ez nem tudom hogy mekkora feszültségű/teljesítményű. Lehet, hogy garázsmegoldásnak jó lesz amíg nem lesz megoldva a gyári inverter, ha az letiltástól függetlenül a többi funkció műkszik.
Nagy valószínűséggel letilt az áramkorlátozó.Ez lehet trafó, kondi, cső stb.Mérd meg a trafók ellenállását mennyire nagy a szórás. A nagyfeszkondik (a csöveket választják le) is okozhatnak problémát .Vagy veszel hozzá ujjat ,11-30$ + posta, vagy módosítod. Ezeknek a feszültségeknek kell lennie a tápnál, illetve csak egynek.
A hozzászólás módosítva: Márc 13, 2015
Szia!
Igen, lehet róla beszélni. Ki kellene mérned a trafókat mennyire van eltérés egymás között. Gyakorlatilag minden lehetséges amit leírtam fentebb egy másik hsz-ben.
Mérd meg a trafók ellenállását és kiderül.
Biztos hogy a te géped 240t és nem 204T? Mert te egy hálózati tápos inverter részt tettél fel , az viszont a 204T gépben van , ( NB 20 Rev0 2) .
Sziasztok !
Szerintem a trafók zárlatát egy egyszerű ohm méréssel igen ritkán lehet megtalálni. Viszont van egy mesterfogás : Mérd meg a tekercs induktivitását egy indukciómérővel majd csúsztass egy egymenetes rövidzárat a vasmag és a tekercs közé.Ha ekkor jelentősen változik az induktivitás akkor a tekercs jó ,hiszen te "tetted bele a zárlatot" ha nem változik számottevően akkor az a tekercs zárlatos hiszen egy zárlatos tekercs induktivitásán egy újabb zárlat már nem ront sokat !! |
Bejelentkezés
Hirdetés |