Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
De azt, hogy gondolod?
Rakjam be a csempevágóba? (édesapám burkoló)
Lehet venni ilyen pici kb 3cm átmérőjű korongot nem csak 23centiset.
Nekem is van ilyen korongom de tovább tart összesrakni a gépet mint amennyi idő alatt elvágom a nyákot vasfűrésszel.
Szia!
Lemezvágó ollóval is lehet nyákot vágni. Főleg a karossal.
Tudom. Én is azzal szoktam. De inkább az lemezvágóollóval, mert az közelebb van. Egyébként van karos is, csak ne kellene állítani, meg kicsit kikalapálni, mert közepénél nagyon nagy a hézag és ott már majdnem 45°-ban vágja le a szélét .
Csak még nem hallottam ilyenről, hogy gyámánt-vágókoronggal vágják a nyákot.
Sikerült beforrasztani az ssop tokos ic-t.
(bár a képen nem sok minden látszik)
Én is egyszerűen lemezollóval vágom ill. lemezvágó ollóval. És már vágtam vele 50 Cm-es nyákot is. Semmi gond nem volt vele.
Sziasztok lene egy kérdésem ki mit tud a nyák ónozásáról
és,hogy hogyan kell csinálni. Válaszotok elöre is köszi.
Sza!
Szerintem te a kémiai ónozóra gondolsz! Ezzel bevonhatod a kész panel réz részeit.
Megveszed a tn 140 kémiai ónozót kb 500 ft fél liter
beleteszed a panelt 10perc és kész ! De túl sokáig ne hagyd benne ,nekem a vékonyabb vonalakat levette (igaz egész éjszaka benne volt)
Eltévesztetted. A kémiai ónozó a TN 160 névre hallgat. A TN 140 a fotolakk előhivója...
Előfordulhat emlékezetből írtam .
köszi a helyre igazítást.
Szia köszi a válasz de hol lehet kapni ez a kémiai ónozót?
Samsung ML2010esekhez kérdés: ajánlottátok itt a fórumon mint jól bevált nyomtatót, két gondom is van vele. Először is nem nyomtat elég feketét (Graphics->Tonersave off, Darkness->Dark beállitásokkal). Mi van még esetleg amivel fokozni lehet? Szomorú vagyok mert kimondottan nyákozni vettem.
A másik hogy hangos (gondolom a ventillátor), ki kell kapcsolni mindig mert megőrülök tőle. Másnak is ilyen vagy vigyem vissza?
(Papiron szép fekete ugyan de fóliára nagyon halvány. Mellétettem egy régit, ég és föld)
Szia, hát fólián nem is lesz teljesen "fekete".
Legalább 2, de inkább 3 példányba nyomizd ki és azokat illeszd egymásra, úgy már tökéletesen fed majd :yes: Ez a bevállt trükk.
Jó, csak nehéz elfogadni, hiszen a régi Epsonos nyomataim ehhez képest olyanok mint egy frissen aszfaltozott út. Neked is 2010ed van?
Nem.. az nem tudom milyen. Nekem egy Tacskóban vásárolt szkennelős, fénymásolós, nyomtatós tintasugaras nyomtatóvan. Azzal nyomtattam fóliára, és 3 példányt raktam össze, bár fotózni még nem sikerült normálisan (ill. sehogy)...
De majd egyszer, arra is rájövök.
Szia!
A fotózás nekem se működött amíg nem állítottam át a nyomtatót normálról sötétre kb.: akkor jó a fólia ha a fényfelé tartod pl.: egy égő és nem nagyon látszik át az égő a nyomtatott részen. Ha egy picit látni az nem baj.
Üdv!
Megcsináltam életem első NYÁK-ját! (najó, második, az első kb. 3x3cm volt és filctollakat próbáltam ki rajta) Kézzel rajzoltam (mintha nem látszana ) a legolcsóbb (kb. 300 forintos) alkoholos filccel. Szerintetek milyen lett?
Csak te is nagyon dúrva csiszoló papírt használsz!!!
Bocsi tényleg neki akartam írni ,de remélem ezért nem haragudtál meg !
Amúgy nem rossz, sőt, egészen jó, csak valóban nagyon durván van felcsiszolva!
Ha nem oxidált a lemezen a réz, akkor elegendő egy alapos zsírtalanítás, esetleg egy finom VIM-es átsikálás, ha oxidos, akkor pedig egy minimum 1000-1200-as finomságú polírpapírral, akár nedvesen való felpolírozás, mind a 4 oldallal párhuzamosan, mindig 90°-kal elforgatva a lemezt.
Köszi a tanácsokat! Amúgy ez egy erősítő egyik csatornája lesz, majd a másik csatornánál jobban odafigyelek
Ha választ írsz, használd a "Válasz" linket, légy szíves! Köszönöm!
"Mind a 4 oldallal párhuzamosan...", először gondolkodtam aztán már leesett; amúgy jó, tényleg így a hiteles megfogalmazás
Egyébként olyat is olvasni egyes helyeken, hogy körkörös mozdulat... Ezt csak úgy írtam. Kinek mi tetszik, melyik a jobb..
Jó a körkörös mozgás, amikor szivacson át vimmel súrolod, mert a szivacs puha, a felülethez alakul. Ha fényben megnézel egy polírpapírral körkörösen "kezelt" nyákot, olyan, mintha apró négyzetek alkotnák a felületét, átdomborodik a hordozó üvegszálas réteg. A négyzetek találkozásaiban lévő árkokat csak úgy tudod polírozni, ha hossz- és keresztirányban átsikálod az egész nyákot, a biztos siker miatt mindkét oldalról
|
Bejelentkezés
Hirdetés |