Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektronikában kezdők kérdései
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal!
- Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni!
- És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Lapozás: OK   2512 / 3984
(#) mikoszabolcs válasza Kari55 hozzászólására (») Márc 4, 2015 /

Köszönöm mindenkinek. Azzal volt a bajom csak, hogy Kohm méréstartományon két műszerrel is annyira szabályosan ezer valahány-száz kilónak mutatja precizen pontosan, hogy ezért nem mertem rávágni hogy 47 ohm, mondom hátha van valami trükk ahogy kék színű. De ezek szerint ennyire pontos értékre "romlott el" ... cserélem. Köszönöm! Ha valakinek közbe még van észrevétele, szóljon.
A hozzászólás módosítva: Márc 4, 2015
(#) nedudgi válasza mikoszabolcs hozzászólására (») Márc 4, 2015 /

Az elem a műszerben milyen állapotban van? Mérőzsinór nem gyengélkedik?
(#) TFeco válasza gaspar_zsolt hozzászólására (») Márc 4, 2015 /

Köszi..utánnanézek..közben rájöttem meg méricskéltem itt-ott bövenjo lessz a 0,2 mm es is..))
Abbol meg a netröl beszerezhető könnyedén a bronzker ből.
(#) mikoszabolcs válasza nedudgi hozzászólására (») Márc 4, 2015 /

Ez volt az első gondolatom azért mértem meg egy másik multiméterre is mert rögtön erre gondoltam, hogy ez csak műszerhiba lehet. Mindegy, cserélem 47 ohmra lesz ami lesz Kapcsolóüzemű táp trafó mellett van egyébként pont. Köszönöm mindenkinek a válaszát!
(#) Wuti91 hozzászólása Márc 4, 2015 /

Üdv!
Haveromnak van egy elektromos darts táblája de nincs meg hozzá az adapter és nem tudjuk, hogy működik-e. A dartson nincs semmilyen infó arról hogy hány V hány A kell neki (a neten sem találtam). Ezért nem akar addig venni adaptert ameddig nem tudjuk hogy működik-e.Valaki tudja hogy hány V és mennyi A kell neki??
(#) kadarist válasza Wuti91 hozzászólására (») Márc 5, 2015 /

Szia!
Szét kell szedni és megnézni azt, hogy nyákon van-e valamilyen jelzés a feszültségigényről.
(#) nedudgi válasza Wuti91 hozzászólására (») Márc 5, 2015 /

Nincs valami típusszám rányomtatva? A tápcsatlakozó környékén semmi jelölés?
(#) attika válasza Wuti91 hozzászólására (») Márc 5, 2015 /

Szia.
Ami nekem van dARTS AZ 9V/500ma-es ,de próbáltam már 12voltról is és hibátlanul ment vele.
Belül kell,hogy legyen valamilyen tájékoztatás a nyákon,legalábbis ezen van.
(#) Wuti91 hozzászólása Márc 5, 2015 /

Akkor majd szétkapjuk ha átmegyünk hozzájuk. Köszönet érte!!
(#) csapeter válasza Wuti91 hozzászólására (») Márc 5, 2015 /

Szia!
Az enyémhez is 9V 100mA -es adapter van.
(#) Wind-Storm hozzászólása Márc 5, 2015 /

Helló!

Véletlenül nem tudja valaki hogy Budapesten személyesen hol tudok venni liyv 0,25 és liyv 0,34-es keresztmetszetű egy eres sodrott vezetéket?
HEStore-ben sajnos csak 0,14 ill 0,5-ös kapható.
(#) kerdes10 hozzászólása Márc 5, 2015 /

Sziasztok!
Mire jó egy wobbler-szkóp?
üdv
(#) pucuka válasza kerdes10 hozzászólására (») Márc 5, 2015 /

Wobbler szkópot frekvencia tartománybeli folyamatok vizsgálatára használunk. Pl. frekvencia függő hálózatok, szűrők, átviteli görbék vizsgálatához. A vízszintes eltérítés nem az idővel, hanem a frekvenciával arányos.
(#) csikosgabi hozzászólása Márc 5, 2015 /

Üdv. 1db hagyományos ledet szeretnék 24V AC feszültséggel működtetni. Hogyan oldható ez meg a legegyszerűbben? Ellenállás és mondjuk egy utas egyenirányítás? Köszönöm előre is.
(#) mikrokapcsolo válasza csikosgabi hozzászólására (») Márc 5, 2015 /

Helló! Egy dióda, egy ellenállás, és ha zavaró a villogása (pl folyamatosan figyelendő kontroll led) akkor egy plusz kondi a dióda után, az ellenállás elé. Ha csak arra kell, hogy néha rápillantani, hogy igen, megy az eszkösz, akkor a kondi el is hanyagolható.
(#) csikosgabi válasza mikrokapcsolo hozzászólására (») Márc 5, 2015 /

A diódát a leddel párhuzamosan fordított irányba az ellenállást pedig sorba az egésszel?
(#) mikrokapcsolo válasza csikosgabi hozzászólására (») Márc 5, 2015 /

Akár így is lehet, de így kondi nem rakható rá. Inkább úgy, mint a képen rajzoltam.

acled.png

(#) kupido hozzászólása Márc 5, 2015 /

Sziasztok!A segítségeteket szeretném kérni egy villanykapcsoló bekötéséhez!Képek itt vannak róla!Szerintetek hová kellene bekötnöm a fázist vagy a nullát?Segíségeteket előre is köszönöm!
(#) lukacsp válasza kupido hozzászólására (») Márc 5, 2015 /

Nulla: N-IN
Fázis: L-IN
Lámpa: OUT-A
Lámpa másik kivezetése: Nulla
(#) attika válasza kupido hozzászólására (») Márc 5, 2015 /

Ott van a kapcsolás a második képen
(#) IOsys hozzászólása Márc 5, 2015 /

Előre is bocsánat a nagyon amatőr kérdésért. Ehhez kéne előfokot is építenem, igaz? Dracula FET-es végfok Hangerőszabályzás lenne a cél.
(#) lukacsp válasza IOsys hozzászólására (») Márc 6, 2015 /

Nem feltétlenül kell hozzá előfok, elég egy osztóba bekötött poti.
(#) IOsys válasza lukacsp hozzászólására (») Márc 6, 2015 /

Ebben reménykedtem. Meg tudod mondani, hogy pontosan hova? Meg ráadásul egyszerre szeretném hangerőszabályozni mindkét oldalt. Ja, és mekkora poti? Azzal az eggyel vagyok tisztában, hogy B-s poti kell.
(#) kupido hozzászólása Márc 6, 2015 /

Köszönöm a segítséget!Ahogy mértem a nulla lehet megszakítva,mert fázist nem találtam!Egy kábel jön le és egy megy fel a lámpához!Melyiket hová kössem?Az egyik nulla kábelt az N-In-re a másikat meg az out-A kivezetésre?Bocs hogy ilyen amatőr dolgot kérdezek de ilyen kapcsolóval még nem volt dolgom és rajzról nem igazán tudok olvasni!
(#) kadarist válasza kupido hozzászólására (») Márc 6, 2015 /

Nálad is az a baj, hogy a képességeidet jócskán meghaladó feladatot szeretnél megoldani. Ilyenkor kell szakember segítségét kérni a saját és mások biztonsága valamint a készülékek védelme érdekében!
(#) pont válasza kupido hozzászólására (») Márc 6, 2015 /

Ennek a kapcsolásnak saját elektronikája van amihez kell a nulla is és a fázis is és a fázist fogja "kiadni" az Out-on a kapcsoláskor. Ha a te dobozodban csak két szál megy, oda ez nem jó.
(#) Pitőr hozzászólása Márc 6, 2015 /

Sziasztok!
A mellékelt kapcsolási rajzon látható KC307 tranzisztorok helyett, BC 327-40 M1 E tranzisztorokkal készíteném a kapcsolást, mennyire változna az áramkör? Vagyis kiválthatom KC307-et, BC 327-40 M1 E tranzisztorral?
Köszönöm a segítséget!

MAF.jpg

(#) lukacsp válasza IOsys hozzászólására (») Márc 6, 2015 /

Így kell bekötni a vonali jel bemenet és az erősítő közé. Nyilván a sztereo potinál ugyanez kétszer van jelen, de a lényegen nem változtat.
A betű megjelölés helyett inkább mondjuk úgy: logaritmikus karakterisztikájú poti kell bele. A betűzés sajnos nem mindig egyértelmű: Bővebben: Link
(#) proli007 válasza Pitőr hozzászólására (») Márc 6, 2015 /

Hello! Bele teheted.
(#) McAdams hozzászólása Márc 6, 2015 /

Üdv. Stab IC-et szeretnék összekötni egy betápra de úgy hogy egymásra ne legyenek hatással.
Készítettem egy rajzot. Jól gondolkodtam vagy nagyon félre ment?
A hozzászólás módosítva: Márc 6, 2015

fesz1.png

Következő: »»   2512 / 3984
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem