Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Hát, lehet az is. Mondjuk gyakorlatilag mindent lehetne csinálni, csak ugye hol?
Vannak ilyenek, hogy fogyatékos gyerekeket tanítani( na ehhez nem lenne türelmem), kutyasétáltatás állatmenhelyen, stb.
Az önkormányzatok honalpján sehol semmi ezzel kapcsolatban, vagy csak 2-3éves bejegyzések. Ilyenkor meg nem hiszem, hogy dolgoznak az úgyfélszolgálaton.
Beszélj az ofővel. Nálunk a suli szervezi.
A fiam könyvtárban dolgozta le, de az öregek otthonába is mehetett volna.
Nálunk sajnos nem, azt mondta keressünk, ő csak az engedélyt adja.
Telefonszámuk csak van?
![]()
Helló! A félreértések elkerülése végett: Ez nem közmunka, hanem közösségi munka, vagy közösségi szolgálat. A kettő nagyon más. Általában az iskola szervez programokat, amiket elszámolnak közösségi munkába. De keresel egy közelben lévő céget, aki foglalkoztat diákokat, és a cég és iskola szerződést köt, hogy te ott teljesítsd a közösségi munkádat. Én sulis programokkal, és nyári napközis táborban szedtem össze az 50 órámat.
Van, ez igaz, majd körbe telefonálom őket, mert nincs más választásom.
Köszönöm a helyreigazítást, igazad van. Én nem tudom, hogyan fogom összekaparni ezt az 50 órát...
Nem új dolog a diákmunka, valamikor régen kötelező volt 1 hónap munka nyári szünetben. Iskola intézte a munkahelyet. És még iskolaidő alatt 1-2 hét szőlő szüretelés is minden évben, már általános iskola 7. - 8. osztályban is.
Egyébként jobb helyeken ez az iskola dolga.
Jobb hely és ez az iskola, az két külön dolog, sajnos.
Ha tovább tanulsz, ügyelj rá, hogy az már egy jobb hely legyen.
Sziasztok. A Tatabányai Bánki Donát középiskoláról van-e valakinek tapasztalata. Köszönöm.
A hozzászólás módosítva: Márc 12, 2015
Egyvalaki biztosan!
![]() ![]()
Szia!
A szakközepet nem ott végeztem, de 2003 -ban mestervizsga felkészítés ott zajlott. A mai állapotokról nem sokat tudok, ismerek 1-2 oktatót, tanárt, diákot, maximum utánakérdezni tudnék. Mi érdekel?
Ó, hát akkor úgy értettem, hogy rajtam kívül.
![]()
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni elsősorban Gmail felhasználóktól, kicsit nehezen tudom megfogalmazni a problémát de megpróbálom, ha már régóta beszélek valakivel akkor olyan csinál a levelező progi hogy összekeveri a leveleket, nem úgy jön be hogy sorról sorra ahogy a beszélgetés folyik hanem több száz beszélgetés kis fácskákra ossza, és nem tudom mit csináljak vele, remélem más is tapasztalta a problémát. Csatolok képet.
Üdv! Ez teljesen normális, ha rákattintasz a ... -ra, megjelenik a levél. (néha engem is zavar) Ez ellen én azt szoktam, hogy egy idő után nem válaszolok, hanem új levelet írok.
Szia!
Tetszik, megfogadom a tanácsodat. Köszi.
Kicsit off, de ide talán belefér: Dancing Paper. Egy kis ötletadó.
Jó kis kreatív ötlet, fenomenális és egyben mókás!
![]()
Sziasztok!
A héten lesz valami kisebb napfogyatkozás. Van hegesztőszemüvegem, de nem az igazi, mert ha a napba nézek, akkor vakít, tehát nem sokat ér. (Tudtommal olyan üvegen keresztül lehet nézni, amivel napfogyatkozás nélkül is tartósan nézhető a Nap, anélkül, hogy zavaró lenne.) Ha bekormozom az üveget, azon keresztül lehet nézni? (Mert nem nagyon ajánlott a kormos üveg se, de így kiegészítésképpen azért talán jó? )
Ne kísérletezz, mert, ha nem sikerül, akkor csak oldalra fogsz látni. Előre nem.
Prénteken lesz a fogyatkozás.
Hegesztő szemüvegből van többféle. Szemüveget inkább lánghegesztéshez használják, ívhegesztéshez pajzs vagy sisak a szokásos. Erősségét (pontosabban gyengítését) számokkal adják meg (neten olvass utána). Ha zavaróan fényes, akkor biztosan nem jó... Ezzel szemben mindenképpen érdemes biztonságos módon megfigyelni, hiszen viszonylag kevés komolyabb napfogyatkozás van egy ember életében. Szerintem nagyon jó és biztonságos módszer a lyukkamera (camera obscura) amit egy (akár borotválkozó) tükörből és egy rátett lyukas papírból is lehet csinálni. Röviden leteszel egy tükröt az asztalra, padlóra ahová odasüt a nap. Ráteszel egy lyukas papírt. Plafonon/falon nézed a képet... Közvetlenül napba nem nézünk! Távcsővel pedig eszedbe ne jusson! Ámbár távcsővel papírra ki lehet vetíteni, így még napfoltokat is lehet látni... Mindezeket az "Érdekességek" topic-ban már leírtam... Time-lapse filmet lehet róla készíteni, még pont időben van aki komolyan gondolja ![]()
Lánghegesztőhöz való a szemüveg, ami itthon van. Bekormoztam az elejét, így pillanatra (olyan 0,5s ideig) ránéztem a napra, nem túl fényes, de mégse merek folyamatosan belenézni, mert elvileg olyan hullámhossz átmehet, amit a retina nem érzékel, de károsítja. A látás nagy kincs, nem kísérletezek. A lyukkamera jó ötlet. Van távcső, de nem csillagászati, egy régi orosz, kipróbálom.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |