Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » VIDEOTON RT (RA) 6380S

Témaindító: tatabike, idő: Jún 22, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   31 / 45
(#) bekeipeter válasza djhans hozzászólására (») Márc 20, 2015 /

A 741 környékén nézd meg az elkokat, de az általam javasolt ellenálláscserék a TDA1062 körül is eredményt hozhat! Nekem is volt egy ilyen modulom, ami új volt, de ez is így viselkedett. A ropogást az oszcillátor lebegése okozta!
(#) simongab hozzászólása Márc 29, 2015 /

Sziasztok
Vettem egy régi Vidi tornyot, pár hét óta nem volt vele gond, viszont láttam néha hogy erősen leng a membrán a hangszórókon. Ma le is égette mind a kettő preludioumot, pedig nme ment hangosan. Kérdés: mi lehet általában az oka hogy egyenfeszültség jelenik meg a hangszóró kimenetén? A tuner állandó elhangolósásáról már nem is beszélek...
(#) gyuszo válasza simongab hozzászólására (») Márc 29, 2015 / 1

Nem a megfelelő feszültség értékű elko van a csatolókondenzátornak beletéve. Ha cserélve lett, a 2200µF 25/35V helyett legalább 2200µF 40/50V magyar MM elko, de inkább 2200µF/ 63V
értékűre érdemes cserélni.
Ez megvédte volna a hangszórót.

Köszi...nem lehet hogy beszáradt? Szétkapom, megnézem...A nyugalmi egyenfesz 70mV/6 Ohm ami jelre felmegy 500-1000mV-ra. Tényleg olyan mintha a DC leválasztás nem működne Mélyvágóra megszűnik...
(#) gyuszo válasza simongab hozzászólására (») Márc 29, 2015 /

Sokat segítene egy fénykép .
(#) simongab válasza gyuszo hozzászólására (») Márc 29, 2015 /

Miről csináljak, már rakom is fel

A végfokmodul, kicsatoló kondi, ami hibás lehet. Ami miatt leégett a Videoton Preludium mély hangszórója.
(#) simongab válasza gyuszo hozzászólására (») Márc 29, 2015 /

Keresek kapcs rajzot és jövök az eredménnyel!

Már szétkaptam. Leng a membrán nagyon lassan, ha egy picit hanhosabb. Olyan 1-2 Hz amplitúdóval....
egy BC 128 on megy be, aztán egy komplementer szerű BD 139-140 ben végződilk , kivezetve egy BO? 243-44 Ez a tökvége A 2200µF lehet a csatolókondi?

A lényeg lemaradt. A kép jobb és bal odalán vannak a végfok modulok. A C17 jelű a kicsatoló kondi, ami a modul közepén helyezkedik el. Jó nagy kék fekvő.

Ez lenne az, amiről a kép szükséges. Ilyen van benne ?l
A hozzászólás módosítva: Márc 29, 2015

Sajna lehet a végtranyók ki lehettek cserélve BD 809-810-re, mindjárt nézem a katalógust. Akicsatoló kondi szerintem nem 2200uF, talán 470-40V lesz az Ugye ez csak hasonló mint a kleopatra, mert ez egy 6383S köszi hogy rám áldozod az idődet, remélem sikerül gatyába rázni...

Igen már látom, más modul van benne és az alaplap is más. Rossz helyen kérdeztél. Itt kérdezz :Bővebben: Link 6383S az más. Abban nincs kicsatoló kondi se.
A végtranzisztoroknak BD911 -BD912-es párost érdemes választani.
http://www.hqelektronika.hu/hu/product/bd911_st
http://www.hqelektronika.hu/hu/product/bd912
(#) bekeipeter válasza gyuszo hozzászólására (») Márc 29, 2015 /

Viszont érdemes megnézni a szabályzó modulban a kondenzátorokat, mert ha az rossz, akkor gerjed a modul, ez okozza az 1-2Hz-es kilengéseket.
(#) simongab válasza bekeipeter hozzászólására (») Márc 29, 2015 /

Az lehet...meg tudnád adni a számát a kapcsolási rajzon?
(#) bekeipeter válasza simongab hozzászólására (») Márc 29, 2015 /

SC01 a szabályzó modulon!
(#) simongab válasza bekeipeter hozzászólására (») Márc 29, 2015 /

47uF?
(#) bekeipeter válasza simongab hozzászólására (») Ápr 1, 2015 /

Igen, de a 100µF még jobb oda. A másik lehetséges ok, ha gerjed a végfok modul! De ezt egy 100nF-os kondival könnyű ellenőrizni! Test+ mész visszafelé a tranyók bázisán.
(#) gergoeagle hozzászólása Ápr 18, 2015 /

Sziasztok !
Segítséget szeretnék kérni. A végfokon lévő potméterrel hogyan tudom a feszültséget beállítani? Mit és hol kell mérnem?
(#) reloop válasza gergoeagle hozzászólására (») Ápr 18, 2015 /

Szia! Megtalálod ezen a rajzon a karikázott 14-es pontot?
(#) gergoeagle válasza reloop hozzászólására (») Ápr 18, 2015 /

Igen, a rajzon megvan Az a 14-es lába a végfoknak?
A hozzászólás módosítva: Ápr 18, 2015
(#) reloop válasza gergoeagle hozzászólására (») Ápr 18, 2015 /

Nincs előttem a készülék, de ehhez a ponthoz kapcsolódó bármelyik alkatrészen mérhetsz feszültséget (testhez képest). A teljes tápfeszültség (Ut) felét (Ut/2) kell beállítanod.
(#) gergoeagle válasza reloop hozzászólására (») Ápr 18, 2015 /

Igen, azt olvastam, hogy a tápfesz felét, 20 Voltot kell beállítani. De a potinak melyik pontján kell mérni?
(#) bekeipeter válasza gergoeagle hozzászólására (») Ápr 18, 2015 /

A tápfesz fele nem 20V!!!
(#) gergoeagle válasza bekeipeter hozzászólására (») Ápr 18, 2015 /

Oké, beszereltem, még nem dugtam be. Nem akarok kárt tenni semmibe, Help nekem pls.
(#) gyuszo válasza gergoeagle hozzászólására (») Ápr 18, 2015 /

Mérd meg a tápfeszültséget. Ha az 54 V, akkor annak a fele 27 V.

A rajzon még a 220 V hálózati feszültséghez tartozó értékek vannak megadva, de ez, hogy nálad mennyi, méréssel derül ki.
A hozzászólás módosítva: Ápr 18, 2015
(#) gergoeagle válasza gyuszo hozzászólására (») Ápr 18, 2015 /

A jobb oldalit sikerült megmérnem. 30Volt, ami pont jó lenne, de sajnos ingadozik. Az előerősítőben az EC11 kondit fordított polaritással kötöttem be. Sajnos a baloldali végfokom tönkrement. Kijavítottam, cseréltem a tranzisztorokat a BD911/912 párosra illetve az MJE340/350 párosra. ELvégeztem az itt tárgyalt átalakítást. Megint elszált a bal végfok, a jobbon sem stimmel valami, mert egyáltalán nem szól, csak zúg. Ha a balt beszerelem, akkor azonnal kimegy a 0,8-as biztosíték. Hol kezdjem a hibafeltárást?
(#) P_Laszlo válasza gergoeagle hozzászólására (») Ápr 18, 2015 /

Mi az az EC11? És mit alakítottál át?
Elsőre ebben a helyzetben zárlatot keresnék. Talán.

Jó oda a BD243-44 meg a 139-140 is.

Szerk: Megtaláltam az EC11-et, a rajzon jól van az bekötve. Ha a valóságban is olyan, nem kell forgatni.
(#) Pytzoure válasza P_Laszlo hozzászólására (») Ápr 19, 2015 /

Üdv!

Péter anno azért javasolta a 911-912 párost, mert ezek több másodperces rövidzárat is képesek túlélni, magyarul meg tudják várni, amíg elfröccsen a bizti. Az MJE meghajtókat pedig szerintem a minőség javítása indokolta.Én megcsináltam a Péter-féle végfok modot és lehidaltam az eredménytől. Már amikor végre összeállt, mert elsőre én is elszúrtam, ráadásul következetesen ugyanott mindkét modult . Azóta is hibátlan a holmi, igaz nemnagyon döngetem a család mellett.
(#) P_Laszlo válasza Pytzoure hozzászólására (») Ápr 19, 2015 /

Szerintem ez nem látszik a tranzisztorok működési tartományából. DC-ben 6V@8A az egyik, a másik 6V@11A. A tápegység rövid időre biztosan sok áramot átpumpál rajtuk, több másodpercnek ez alapján meg kell tudni ölni mindkettőt.
Csak a kivezetéseket rövidre zárva azért más a helyzet. Ott többtényezős a dolog. Biztos megmaradnak, főleg, ha nincs bemenőjel. De ott mondjuk a biztosíték is.
A hozzászólás módosítva: Ápr 19, 2015
(#) gergoeagle hozzászólása Ápr 21, 2015 /

Szerintetek a VT16 helyén csücsülő BC239B helyére a BC337-25 vagy a BC546B jobb választás?
Következő: »»   31 / 45
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem