Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Honnan tudni, hogy a kijelző fogyaszt sokat. Ez a fajta LCD szinte semmit nem fogyaszt semmilyen készülékben, ha van háttérvilágítás, akkor az eszi az elemet.
Elolvastam a topicot, a 90%-a offolás, de találtam pár jó linket.
Valamitől pedig ebben gyorsabban merül az elem, de a lényeget tekintve nem azt a lényeg, hogy mitől, hanem csak szeretnék megszabadulni az aggódástól, hogy most jó értéket látok-e, vagy már megint merül.
Nekem ugyan ilyen van. Talán évente cserélek benne elemet.
Az indukciós töltő az elszabadult elektomágneses hullámokkal valószínűleg sokat rontana a műszer pontosságán, zavarná azt. Inkább a műszert kellene átnézi, miért zabálja az elemeket.
Megoldom, hogy ne töltsön, amíg be van kapcsolva. Szerintem a napi 4-6 óra használat zabálja az elemet, meg tényleg láttam az UT61E egyik tesztjében, hogy "hú ez a kijelző aztán tényleg keveset fogyaszt". Valami olyasmit mondtak, hogy az idő nagy részében ki van kapcsolva a kijelző, csak mi ezt nem vesszük ugye észre. Ebből következtettem arra, hogy a Maxwellnél meg nem így van.
Sziasztok! Szereztem egy jó kis toroidot, két független tekercse van és összeért véletlenül a szekunder a méricskélés közben. Le is csapta a biztosítékot egyből. Kihúztam, felkapcsoltam a biztit, újra bedugtam és újra leverte. Szerintetek?
Üdv!
Ha nagy teljesítményű a trafó, akkor ne csodálkozz, hogy lenyomja a biztosítót. Lágyindító kell hozzá. Pillanatnyi rövidzártól nem tud tönkremenni semmilyen trafó sem.
Köszi! Közben megoldottam. Kelleni fog egy lágyindító...
Mondjuk nem is egészen értem a dolgot. Apámnak van egy ezer éves egy villanyszerelő szaki által tekert hegesztőtrafója, semmi burkolat nem volt rajta sokáig, csak a mag lemezeken állt és vagy 30 kiló. Az soha nem verte le a biztosítékot bekapcsoláskor, ha huzamosabb ideig használtuk akkor igen, de valószínű, hogy akkor már túlterhelte a hálózatot. A hozzászólás módosítva: Ápr 12, 2015
A toroidok nagyon szeretnek nagy árammal indítani, mígy a hagyományos tarfók indításkor is ugyanakkora áramot vesznek fel, mint egyébként. Ha a toroid nagyobb teljesítményu, akkor előfordulhat, hogy leveri a kismegszakítót. Ez teljesen normális, emiatt kell a lágyindító.
Ez a toroid kialakítás sajátossága, sokkal kisebb a szórt mágneses tere. Ebből adódóan elég nagyot tud rántani a hálózaton bekapcsoláskor.
üdv!
wobbler szkóp=spektrum analizátor,igaz? Köszi a választ!
Hello! Nem.. A krumpli nem tojás.
A Wobbler, négy pólusok átviteli függvényét vizsgálja a frekvencia függvényében. A Spekrum analizátor, egy jel frekvencia összetevőit méri.
Hello.Tekertem egy ferrit magos ETD49-es inverter trafót,vagyis 12v/250-300v-ra.A primer rész 2x24menetx0,8mm ,meg a szekunder 1x400 menet 0,3mm.Na most a gondom az hogy eléggé fütyül. A fogyasztás ok lenne.Tudnák-e valamit tenni ez ellen? Segítségeteket előre is köszi.
A hozzászólás módosítva: Ápr 12, 2015
Sziasztok!
X0405MF tirisztort helyettesíthetem-e TIC 106 M? Előre is köszönöm.
Merítsd lakkba. Az segíthet.
Köszönöm szépen zolika60.
Szervusztok.
Egy kristályt mindegy milyen polaritással forrasztok be? Pl: a pickit2 klónba. Köszönöm.
Köszi, én is így gondoltam, de biztos ami biztos.
Sziasztok!
Csak elméletben. Van egy 12V-os akksival működő szünetmentes tápegység. Ha áramszünet van a 12V-os akksiból van előállítva az áram. Ha van áram, akkor az akksi töltődik. Kérdésem az lenne, hogyha nem hálózatra kötöm, hanem saját magába (a kígyó a saját farkába harap), és az akksiból előálllított 230-ba csatlakoztatom a szünetmentes kábelét, akkor az akksi töltődik, vagy merül inkább?
Merül. De az se kizárt, hogy füstölni is kezd.
A spanyolviaszt elég nehéz feltalálni, a meleg vizet meg nem érdemes. De ha így lenne, akkor nem kellene sem szünetmentes, meg töltő, meg semmi,hiszem az aksi önmagában is párhuzamosan van önmagával. Így akár fel is töltődhetne önmagától, önön maga..
Üdv!
Itt egy FET, aminek ha a source lábára kötök 12V-ot, a Gate-re 5V-ot, akkor a Drain-en csak 5V körüli érték jelenik meg. Miért nem 12V?
Nem mindegy, mekkora a Drain áram. Mert a GS feszültsége jelenleg 7V.
Mit kéne tennem, hogy működjön? (Elég kezdő vagyok még.)
|
Bejelentkezés
Hirdetés |