Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Propeller Clock
Igen pontosan így.
Ezen a rajzon melyik az apa és az anya csati? A hozzászólás módosítva: Ápr 16, 2015
Ha jól megnézed, teljesen mindegy, hogy melyik-melyik, mert tök egyformán vannak bekötve. Egyébként ha jól emlékszem 3 szál vezeték is elég, nem kell az összes.
Próbáltam a három szálast de úgy nem megy
Azt jól kötötted be? 5-5, 3-2, 2-3. A bázis jól működik?
A kábel és a programot ellenőrizted? A hozzászólás módosítva: Ápr 16, 2015
Mit értesz azon hogy a bázis jól működik? A program azt írja not connected.
Egy soros portot használó programot kell keresni és a kábel bázis felöli részén a 2-3 lábat rövidre kellene zárni. Ezután ráküldeni valami adatot. Az adatnak vissza is kell jönnie.
J3 jumperen a rövidzárak a választott típusnak megfelelően vannak felhelyezve?
1. PC-s port azonosítása: Csatlakozó 2 - 3 összekötve, terminál programmal megnyitva a portot, azt kell vennie, amit gépelsz. 2. Null modem káben. A távolabbi végén 2 - 3 összekötve, terminál programmal megnyitva a portot, azt kell vennie, amit gépelsz. 3. Csak tápot adj a szintillesztőnek, a Tx és RX összekötve, terminál programmal megnyitva a portot, azt kell vennie, amit gépelsz. 4. J3 -ról a 7-6-5 és 5-4-3 rövidzár levéve, 6 összekötve a 4 -gyel, terminál programmal megnyitva a portot, azt kell vennie, amit gépelsz. 5. A program induláskor a "Propeller Clock" szöveget írja ki.
A hozzászólás módosítva: Ápr 16, 2015
Megcsinálom a rajz alapján a kábelezést először. 16F628A van a bázisban.
A hozzászólás módosítva: Ápr 16, 2015
Pl beírom hogy 00 az jön vissza hogy 0000 az 1-2-3 esetekben.
4. eset beírom 00 visszajön 00.ţ A bázisnak ilyenkor kell táp? A hozzászólás módosítva: Ápr 16, 2015
Sziasztok !
Ezt a motort szeretném forgásra bírni tud valaki segíteni?
Láttam már ilyen motort
Amiből kivetted meg van még ? Ha megvan akkor megtudhatod honnan jönnek a vezetékek és meg lehet találni melyik a táp vezeték. Ha meg van! Akkor a + rol egy 100K ellenállással sorba próbálod a többi kivezetést. Elvileg el kell hogy induljon. Ha nem tudod azonosítani a + és a GND akkor google A motor vezérlő lábkiosztásából vissza lehet követni mit hová kell kötni mondjuk a rajzról látható
Épülgetünk szépülgetünk.
Jól néz ki!
Csak 2 dolgot jegyeznék meg! Egyik hogy javasolt a legalacsonyabb alkatrészeket először beültetni. A másik, hogy a rotornál a felfogatáshoz való furatokat a beültetés előtt kellett volna kifúrni, hogy fúrás közben nehogy megsérüljön valami.
Igen tudom! Sajna az alkatrész beszerzés errefelé nem egyszerű így hát mindig az van beültetve amit meg tudok szerezni. Vagy bontani. Azért nem lesz gond a fúrással remélem.
Idézet: „az alkatrész beszerzés errefelé nem egyszerű így hát mindig az van beültetve amit meg tudok szerezni” Ezt mintha csak én írtam volna! Még egy megjegyzés a bázison használt 100nF ?! hozzáérhet a fóliaoldalon egy-egy forrponthoz arra figyelj majd!
jól néz ki!! Ezzel az energiával a több ledes változatot is építhetted volna.
Sajnos ennek a változatnak elég sok hiányossága van. Ha már működik látni fogod te is.
Szia
Gondolm 12V-ról akarod működtetni arra tökéletes.A középső lábaira kell a test,a pozitiv áram a 17-es lábra,a 17 és 19-es láb közé kell az 1K-s ellenállás. Remélem tudtam segíteni. A hozzászólás módosítva: Ápr 20, 2015
Az csak ideiglenesen van ott még nem találok trimmer kondit
Mire? Hát először is a ledek száma 18, lehetne több. És hát a fényerő szabályozás hiánya? Eléggé villog ami nagyon tönkreteszi a látványt.
Mindenképpen fejezd be ha már belevágtál, ne hagyd félbe mert egy hozzászóló nem elégedett a végeredménnyel (Azért építettem eddig három változatot és készül a negyedik is)
Nézegetem girderrel a távirányítóm kódjait egy példa : adott gomb lenyomására ezt hozza ki : 1D4600000000. Ezt milyen formában kell értelmezni. Mi ebből a hexa kód?
Sajnos még mindig ott tartok hogy a bázis nem kommunikál a számítógéppel. Ötlete valakinek?
Eddig értem! csak azt nem írod hogy milyen kapcsolat
Meg állt az építés nálam is ott akadtam el hogy nem kapok "megfelelő kondit a 64 ledes óra tápjához
22µF 25V nem elkó 1206 vagy 1210 SMD méretben Minden boltban azt mondta az eladó beszélt már olyannal aki látott már ilyet
Kapni éppen lehet, csak az ára nem baráti: Bővebben: Link, Bővebben: Link. Nem tudom hány darab kellene.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |