Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TDA7294 végerősítő

Témaindító: Dióda, idő: Ápr 17, 2006
Lapozás: OK   521 / 608
(#) atiber válasza reloop hozzászólására (») Ápr 22, 2015 /

Most rákerestem a google-el és a képek között is csak elvétve találni a megéített panelokon biztosítékot, ahol van ott 5A-s biztosítékokat ír hozzá, tápáganként.
Akkor a kimeneten mi maradhat, a 'megboldogult' STK-hoz tartozó alkatrészek közül? A két dióda, soros 4,7 Ω-os ellenállás az induktivitással, a 10 Ω-os ellenállás a 2db 220 nano-s kondenzátorral?
(#) atiber válasza atiber hozzászólására (») Ápr 28, 2015 /

Megtörtént az 'átépítés'...Az első TDA berakása után volt egy próba +- 42V-ról, tökéletesen működött, semmi brumm és semmi zaj! Beraktam a másik oldalt is, de a 'főpróbához' már nem volt lelkierőm...Majd holnap lesz a napja...
(#) Szabi1 válasza atiber hozzászólására (») Ápr 28, 2015 /

Jobb elhalasztani egy nappal, minthogy fáradtan figyelmetlenül neki állj és csinálj valami nem kívánt zárlatot.
(#) Szabi1 hozzászólása Ápr 28, 2015 /

Sziasztok!
Olyan problémával fordulok hozzátok, hogy adott egy TDA7294 sztereó hidalt erősítő, hangerő szabályzó nincs beépítve a dobozba, 12m-es jelkábelen kapcsolódik egy Numark DM1002MKII keverőhöz. A keverő adapterje "külföldi csatlakozású" Bővebben: Link és ha véletlen megmoccan, akkor recsegő hangot küld az erősítőnek. Ezt a problémát hogyan tudnám megoldani?
(#) reloop válasza atiber hozzászólására (») Ápr 28, 2015 /

Szia! Nagyon patent a kinézete. Így már értem a biztosítékkal kapcsolatos elgondolásodat is.
A teljesítmény földet nem fogod bekötni?
A korábban kérdezett tekercs, kondi ellenállás természetes maradhat, jót tesz a működésnek, egyes torzításfajták csillapítása remélhető tőle.
(#) reloop válasza Szabi1 hozzászólására (») Ápr 28, 2015 /

Szia! Az adapter érintkezési hibáját ígyis-úgyis ki kell javítanod, mert idővel csak rosszabb lesz, ettől megszűnik majd a recsegés is.
(#) atiber válasza reloop hozzászólására (») Ápr 29, 2015 /

Hali! Ilyen kiforrott, jól megtervezett kis panelokkal csak jó lehet a kinézete... A teljesítmény föld is be van kötve, csak az a fólia felől, hogy minél rövidebb legyen a vezeték. Még a MUTE funkció beüzemelésén gondolkodom, hogy az SPK1 kapcsolóval -mivel ennek nem állítottam vissza az eredeti funkcióját- némíthatóvá tenném. Akkor ezzel a kapcsolóval csak 'testet' kéne adnom a MUTE kivezetésre?
(#) reloop válasza atiber hozzászólására (») Ápr 29, 2015 /

Igen, a MUTE kimenet testre kötve némít.
(#) atiber válasza atiber hozzászólására (») Ápr 29, 2015 /

Összeraktam, teljesen, már megy vagy 3 órája 'félgázon', probléma nélkül! Semmi brumi, elég tiszta a hangzása, van egy kis alapzaj, de azt a gyári EQ is ráhozhatja... Most derült ki, hogy a EQ ki-be kapcsoló is 'sz' 'a' 'r', így nem tudom kiiktatni. Egy ami tényleg biztos: melegszik, mint az állat......pedig a gyári hűtőborda is elég emberes méretű. Egy szóval: ennyi pénzért, szuper lett! Na erre kell!
(#) lukacsp válasza atiber hozzászólására (») Ápr 29, 2015 /

Kb. "félgázon" melegszik a legjobban egy AB osztályú erősítő, ezért ha így sem forrt fel akkor nyertél! Egyébként nagyon gyárira sikerült, gratulálok!
(#) steelbird válasza atiber hozzászólására (») Ápr 29, 2015 /

Elég kicsi az a borda. Ha a dobozra rákerül még a tető, már nem fog úgy szellőzni.
A hozzászólás módosítva: Ápr 29, 2015
(#) atiber válasza lukacsp hozzászólására (») Ápr 30, 2015 /

Próbáltam valamennyire megőrizni a 'gyári' állapotokat, de így is kitermeltem egy-két alkatrészt a gyári panelről, illetve a dupla hangsugárzó kimenetet lecseréltem egy szimplára, hogy kevesebb esély legyen a kimeneten bűvészkedőnek egy jó kis rövid zárral, vagy túl kicsi impedanciával megküldeni a végfokozatot. Mondjuk az emberek találékonyak... Kicsit magas tápfeszültség (+-42V terheletlenül) állt rendelkezésre, ezért szerintem 8 Ohm-osnál kisebb terhelés már 'necces' lenne a TDA7294-s végfoknak.
(#) Robi85 hozzászólása Máj 1, 2015 /

Üdv.

+-43V-ra melyik IC lenne a legideálisabb? TDA 7293 vagy a 94? Illetve a Reloop által tervezett nyákba bele mehet a 7293 is egy az egyben?
(#) steelbird válasza Robi85 hozzászólására (») Máj 1, 2015 /

Hello!
A 7294 csak +/-40V -ig használható katalógus szerint, úgyhogy inkább a 7293.
De ekkora feszültségnél 4 Ohmra már problémás a hűtése a toknak, a nagy teljesítmény miatt, úgyhogy inkább a 8 Ohm -os terhelés a biztosabb.
Ha 4 Ohmra építenél ekkora tápfeszültséggel, akkor inkább diszkrét félvezetős erősítőt építs, ne ilyen IC -set.
Lábkompatibilitást nem néztem, de azt te is össze tudod hasonlítani a katalógusaik alapján.
A hozzászólás módosítva: Máj 1, 2015
(#) Robi85 válasza steelbird hozzászólására (») Máj 1, 2015 /

Átépítésbe lesz. Yamaha R-500 végfokját akarom vele kiváltani, mert úgynézki, hogy a végfok IC meghalt benne.
(#) reloop válasza Robi85 hozzászólására (») Máj 1, 2015 /

Szia! Arra gondosan ügyelek, hogy a TDA7294-es terveim kompatibilisek legyenek a TDA7293-mal. Visszafelé természetesen már nem járható ez az út.
(#) Robi85 válasza reloop hozzászólására (») Máj 1, 2015 /

Értem. Akkor 7293 lesz beépitve ebbe a tervbe. Akkor ha jól gondolom a linkelt nyákba pontosan bele passzol a 7293?
(#) reloop válasza Robi85 hozzászólására (») Máj 1, 2015 /

Azt kell figyelni a TDA7293 IC TDA7294-hez készült NYÁK-ba ültetésekor, hogy az 5, 11,12 lábak szabadon maradnak-e.
Jelzem van már frissebb verzió.
(#) Robi85 válasza reloop hozzászólására (») Máj 1, 2015 /

Ez is szimpatikus. Köszönöm.
(#) atiber válasza reloop hozzászólására (») Máj 2, 2015 /

Én ezt építettem meg, +-42V tápfeszültségre TDA7294-el, STK404036X helyére, működnek tökéletesen. Már második napja nyüstölöm és eddig semmi probléma.
(#) atiber válasza atiber hozzászólására (») Máj 2, 2015 /

*STK4036X
(#) cyberpalko válasza reloop hozzászólására (») Máj 3, 2015 /

Szia!
Az egytáposnak milyen tranzisztorokat lehet betenni a bc-k helyett,dióda tipus mennyire kritikus?
Köszönöm
(#) reloop válasza cyberpalko hozzászólására (») Máj 3, 2015 /

Szia! A tranzisztor 50V 100mA-t teljesítsen minél magasabb bétával, a dióda közömbös.
(#) TheShaft válasza reloop hozzászólására (») Máj 4, 2015 /

A diódának mi a szerepe?
(#) reloop válasza TheShaft hozzászólására (») Máj 4, 2015 /

A mesterséges testpontot egy fél P/N átmenetnyivel pontosabban állítja tápközépre.
(#) TheShaft válasza reloop hozzászólására (») Máj 4, 2015 /

Nem hagyható el, és helyette rövidzárat használhatok-e? Egy másik hasonló kapcsolásban így láttam.
(#) reloop válasza TheShaft hozzászólására (») Máj 4, 2015 /

Talán ekkora áldozatot lehet hozni a pontosabb tápért, viszont így is működik
(#) TheShaft válasza reloop hozzászólására (») Máj 5, 2015 /

Meghoztam az áldozatot, beterveztem a PCB-be. Remélem hamarosan elkészül a paneltervem...
(#) TheShaft válasza TheShaft hozzászólására (») Máj 5, 2015 /

Szeretném a panelomat bizonyos okok miatt kétoldalasra készíteni. Várható panel méret 78mm * 42mm. Egyébként egy egytápos, hidalt verzió lenne Reloop és Alkotó ötleteit felhasználva. Probléma lenne-e az, ha a virtuális GND pontot telifölddel oldanám meg? Vagy kötelező csillagpontos elrendezést használni?
(#) Alkotó válasza TheShaft hozzászólására (») Máj 5, 2015 /

A túl kis panel problémás lehet, mert a két IC között célszerű távolságot tartani. A távolságra nincs tuti előírás, de minimum egy IC szélességet javaslok. A végerősítők általában meghálálják ha szellősebb elrendezéssel készülnek.
A hozzászólás módosítva: Máj 5, 2015
Következő: »»   521 / 608
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem