Fórum témák
» Több friss téma |
Most rákerestem a google-el és a képek között is csak elvétve találni a megéített panelokon biztosítékot, ahol van ott 5A-s biztosítékokat ír hozzá, tápáganként.
Akkor a kimeneten mi maradhat, a 'megboldogult' STK-hoz tartozó alkatrészek közül? A két dióda, soros 4,7 Ω-os ellenállás az induktivitással, a 10 Ω-os ellenállás a 2db 220 nano-s kondenzátorral?
Megtörtént az 'átépítés'...Az első TDA berakása után volt egy próba +- 42V-ról, tökéletesen működött, semmi brumm és semmi zaj! Beraktam a másik oldalt is, de a 'főpróbához' már nem volt lelkierőm...Majd holnap lesz a napja...
Jobb elhalasztani egy nappal, minthogy fáradtan figyelmetlenül neki állj és csinálj valami nem kívánt zárlatot.
Sziasztok!
Olyan problémával fordulok hozzátok, hogy adott egy TDA7294 sztereó hidalt erősítő, hangerő szabályzó nincs beépítve a dobozba, 12m-es jelkábelen kapcsolódik egy Numark DM1002MKII keverőhöz. A keverő adapterje "külföldi csatlakozású" Bővebben: Link és ha véletlen megmoccan, akkor recsegő hangot küld az erősítőnek. Ezt a problémát hogyan tudnám megoldani?
Szia! Nagyon patent a kinézete. Így már értem a biztosítékkal kapcsolatos elgondolásodat is.
A teljesítmény földet nem fogod bekötni? A korábban kérdezett tekercs, kondi ellenállás természetes maradhat, jót tesz a működésnek, egyes torzításfajták csillapítása remélhető tőle.
Szia! Az adapter érintkezési hibáját ígyis-úgyis ki kell javítanod, mert idővel csak rosszabb lesz, ettől megszűnik majd a recsegés is.
Hali! Ilyen kiforrott, jól megtervezett kis panelokkal csak jó lehet a kinézete... A teljesítmény föld is be van kötve, csak az a fólia felől, hogy minél rövidebb legyen a vezeték. Még a MUTE funkció beüzemelésén gondolkodom, hogy az SPK1 kapcsolóval -mivel ennek nem állítottam vissza az eredeti funkcióját- némíthatóvá tenném. Akkor ezzel a kapcsolóval csak 'testet' kéne adnom a MUTE kivezetésre?
Igen, a MUTE kimenet testre kötve némít.
Összeraktam, teljesen, már megy vagy 3 órája 'félgázon', probléma nélkül! Semmi brumi, elég tiszta a hangzása, van egy kis alapzaj, de azt a gyári EQ is ráhozhatja... Most derült ki, hogy a EQ ki-be kapcsoló is 'sz' 'a' 'r', így nem tudom kiiktatni. Egy ami tényleg biztos: melegszik, mint az állat......pedig a gyári hűtőborda is elég emberes méretű. Egy szóval: ennyi pénzért, szuper lett! Na erre kell!
Kb. "félgázon" melegszik a legjobban egy AB osztályú erősítő, ezért ha így sem forrt fel akkor nyertél! Egyébként nagyon gyárira sikerült, gratulálok!
Elég kicsi az a borda. Ha a dobozra rákerül még a tető, már nem fog úgy szellőzni.
A hozzászólás módosítva: Ápr 29, 2015
Próbáltam valamennyire megőrizni a 'gyári' állapotokat, de így is kitermeltem egy-két alkatrészt a gyári panelről, illetve a dupla hangsugárzó kimenetet lecseréltem egy szimplára, hogy kevesebb esély legyen a kimeneten bűvészkedőnek egy jó kis rövid zárral, vagy túl kicsi impedanciával megküldeni a végfokozatot. Mondjuk az emberek találékonyak... Kicsit magas tápfeszültség (+-42V terheletlenül) állt rendelkezésre, ezért szerintem 8 Ohm-osnál kisebb terhelés már 'necces' lenne a TDA7294-s végfoknak.
Üdv.
+-43V-ra melyik IC lenne a legideálisabb? TDA 7293 vagy a 94? Illetve a Reloop által tervezett nyákba bele mehet a 7293 is egy az egyben?
Hello!
A 7294 csak +/-40V -ig használható katalógus szerint, úgyhogy inkább a 7293. De ekkora feszültségnél 4 Ohmra már problémás a hűtése a toknak, a nagy teljesítmény miatt, úgyhogy inkább a 8 Ohm -os terhelés a biztosabb. Ha 4 Ohmra építenél ekkora tápfeszültséggel, akkor inkább diszkrét félvezetős erősítőt építs, ne ilyen IC -set. Lábkompatibilitást nem néztem, de azt te is össze tudod hasonlítani a katalógusaik alapján. A hozzászólás módosítva: Máj 1, 2015
Átépítésbe lesz. Yamaha R-500 végfokját akarom vele kiváltani, mert úgynézki, hogy a végfok IC meghalt benne.
Értem. Akkor 7293 lesz beépitve ebbe a tervbe. Akkor ha jól gondolom a linkelt nyákba pontosan bele passzol a 7293?
Azt kell figyelni a TDA7293 IC TDA7294-hez készült NYÁK-ba ültetésekor, hogy az 5, 11,12 lábak szabadon maradnak-e.
Jelzem van már frissebb verzió.
Én ezt építettem meg, +-42V tápfeszültségre TDA7294-el, STK404036X helyére, működnek tökéletesen. Már második napja nyüstölöm és eddig semmi probléma.
Szia!
Az egytáposnak milyen tranzisztorokat lehet betenni a bc-k helyett,dióda tipus mennyire kritikus? Köszönöm
Szia! A tranzisztor 50V 100mA-t teljesítsen minél magasabb bétával, a dióda közömbös.
A mesterséges testpontot egy fél P/N átmenetnyivel pontosabban állítja tápközépre.
Nem hagyható el, és helyette rövidzárat használhatok-e? Egy másik hasonló kapcsolásban így láttam.
Talán ekkora áldozatot lehet hozni a pontosabb tápért, viszont így is működik
Meghoztam az áldozatot, beterveztem a PCB-be. Remélem hamarosan elkészül a paneltervem...
Szeretném a panelomat bizonyos okok miatt kétoldalasra készíteni. Várható panel méret 78mm * 42mm. Egyébként egy egytápos, hidalt verzió lenne Reloop és Alkotó ötleteit felhasználva. Probléma lenne-e az, ha a virtuális GND pontot telifölddel oldanám meg? Vagy kötelező csillagpontos elrendezést használni?
A túl kis panel problémás lehet, mert a két IC között célszerű távolságot tartani. A távolságra nincs tuti előírás, de minimum egy IC szélességet javaslok. A végerősítők általában meghálálják ha szellősebb elrendezéssel készülnek.
A hozzászólás módosítva: Máj 5, 2015
|
Bejelentkezés
Hirdetés |