Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Laptop javítás, tuning

Témaindító: angelero, idő: Jún 15, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   191 / 281
(#) Doncso hozzászólása Ápr 24, 2015 /

Sziasztok. Végül sikerrel járta. Megérkezett az egyik alaplap, és nagy szerencsémre el is indult. Rövid teszt után kiderült, hogy semmi baja. Pedig hibásként vettem 2500-ért procival, hűtővel és ventivel, wifi kari és a bluetooth is rajta maradt... Felnyomtam rá egy win8-at és tökéletesen teszi a dolgát. Nagyon örülök neki.
(#) zolika60 válasza Doncso hozzászólására (») Ápr 24, 2015 /

Gratulálok szerencsés vagy.
(#) Doncso válasza zolika60 hozzászólására (») Ápr 24, 2015 /

Köszi. Most fülig és a szájam.
(#) Doncso hozzászólása Ápr 24, 2015 /

Lenne egy újabb kérdésem. Szeretném ezt a laptopot kicsit feljavitani. Olvastam , hogy létezik ebből két magos is. A konkrét tipusom HP compaq nx 6325. Jelenleg AMD mobile sempron 3500+ 1.8Ghz proci dolgozik benne. Olvastam, hogy létezik ebből AMD Turion 64 X2 2x2.0 Ghz-es procogóval is. Tudnék is rendeni komoly 2000Ft-os árod. De azt nem tudom, hogy az én alaplapom fogadja e, avagy a kétmagos NX6325-ösbe más alaplap lenne?Ezt hogy tudom kideriteni?
(#) Kovidivi válasza vladcepes hozzászólására (») Ápr 24, 2015 /

Szia. Remélem nem későn írok.
Ha gyorsulást szeretnél, akkor add el a géped, és vegyél egy alsó kategóriás rendesebb laptopot. Az új gépekben a HDD is gyorsabb, vadiúj minden, már az integrált videokártyák is többet tudnak, mint egy 4-5éves nemintegrált megoldás. Én pl. találtam 120eFt-ért Corei3-as, Geforce GT 740 videókártyás gépet, 4GB RAM, 1TB HDD, (Aspire E1-570G) mi kell ennél több? Ez a gép ki fogja húzni legalább 4 évig. Amennyi időt és pénzt pazarolsz arra, hogy BIOS-t frissíts, keress hozzá megoldást, hogy beadd a gépnek CD-ről, vagy floppyról, postaköltséggel elkerüljön hozzád egy CPU, amivel kb. 1%-kal gyorsabb lesz a géped, semmi értelme. Szerintem a HDD-n múlik a gép sebessége, akkor már inkább SSD-t vegyél. Proci cserének nem látom értelmét.
(#) Doncso válasza Kovidivi hozzászólására (») Ápr 25, 2015 /

Igazad lehet, meg is mondom miért. Most ahogy sikerült megcsinálni a hp laptopot egymás mellé tettem a két gépet. (van még egy hp-m) Gondoltam összehasonlitom őket. Mindkettő szinte azonos konfiggal rendelkezik. Tehát egy HP NC6320-as és egy NX6325-ös gép. Mindkettőben 2GB RAM és 256MB video lakik. Lényegébe egyik inteles másik Ati+AMD. Egy különbség van, hogy az inteles az 2x1.8 dual core a másik meg sima 1.8MHz. Mindkettőre feltettem friss win8-at. Egy kicsit éreztem lassabbnak az egy magos gépet, de ez betudható annak is, hogy win8 alatt nem kezelte a videókarit csak sima vga-nak. Most XP van rajta és minden driver a helyén, jól harap, ugyanazokkal a játékokkal lényegi különbséget nem érzek az egy vagy kétmagos között. Ahogy mondod, kb 1%. (Ja, nagyon köszi a laptop ramokat, most nagyon jól jött, pont stimmt az egy magosba)
De azt hiszem végezni fogok egy tesztet, mind indulás, mind ablakok, programok megnyitásánk tekintetében, hátha hasznos lehet.
A hozzászólás módosítva: Ápr 25, 2015
(#) Kovidivi válasza Doncso hozzászólására (») Ápr 25, 2015 /

Már el is felejtettem a RAM-ot, örülök neki, hogy hasznát veszed!
Nálam lényegi javulás akkor történt, amikor SSD-t használtam HDD helyett.
Párom gépén veszem észre az idő múlását. Az ő gépe 6 éves. Amikor megvette, a legújabb játékok szaggatás nélkül mentek, mert valami atomerős videókártya van benne, meg 1 magos proci. Az én akkori 2 magos gépemet lealázta. Most eljutottunk odáig, hogy már sima Youtube is megfogja a gépet, szaggatnak a flash-ek, pedig újra is lett telepítve. A különbség annyi, hogy az évek alatt változtak a felhasználói programok, nagyobb erőforrást igényelnek.
(#) Pacso hozzászólása Ápr 25, 2015 /

Sziasztok ! Került hozzám egy Compaq Presario 1220 laptop, ami már csak retrónak számít, tápra dugva bekapcsol de kódot kér . Gondolta hogy a BIOS elemet eltávolítanám és hátha indítható lenne. De nem találom az elemet! Valakinek a megoldásra lenne használható tipp?
(#) cupika97 hozzászólása Ápr 25, 2015 /

Kérdezd meg a gazdájától.
(#) SzervízMacska válasza Pacso hozzászólására (») Ápr 25, 2015 / 1

A régi Compaq-oknál gyakran akkut használtak elem helyett, fixen beforrasztva. Nekem is egy ilyen van. Emlékszem, hogy már tizen éve ki kellett vennem, mert nem indult. De a kódot nem biztos, hogy lehet a kivételével törölni...
(#) Pacso válasza SzervízMacska hozzászólására (») Ápr 25, 2015 /

Köszi! Közben próbálkoztam és ki vettem HDD-t, tettem be egy másikat de azzal be sem kapcsolt. Vissza tettem az eredetit és szépen beindult! Win 95 van rajta (Német) a maga csendességében szépen megy! Régen kaptam én ezt és itt szekrény aljában pakolgattam, gondoltam megpróbálom. Tehát sikerült. Köszönöm és további szép hétvégét kívánok !
(#) Chipmunk1960 válasza Kovidivi hozzászólására (») Ápr 25, 2015 /

Szia, Ez nem véletlen van így. Akkor már az 64 bites WIN verzió is gyorsít annyit rajta. Ha nem "komolyabb" játékra használod, sose kopik el.
(#) SzervízMacska válasza Pacso hozzászólására (») Ápr 25, 2015 / 1

Örülök. Az enyémre 98 SE került, az USB bővítés szükségessége miatt. Neked is szép napot!
(#) ufi hozzászólása Ápr 28, 2015 /

Sziasztok!
Egy Toshiba satellite A300 típusú laptoppal kérném a segítségetek!
Valószínűleg zárlatos az alaplapja,mert ha rádugom a töltőt,a feszültség elszáll (letilt a töltő)! Áramtalanítás után újra mérhető feszültség a töltőn!
Hol keressem a problémás alkatrészt?
Képek az alaplapról,kapcsolási rajzot nem találtam sajnos! Akkuról sem indul!
(#) don_peter válasza ufi hozzászólására (») Ápr 28, 2015 /

Próbáld ki úgy is bedugni töltőre, hogy nincs az alaplapon CPU és Memória és persze semmi sincs rákötve. (DVD, venti, ...stb)
Ha úgy is leveri a tápot akkor kezd el méregetni egy műszerrel a DC aljzattól kezdve, hogy nincs e zárlat.
Ezeknél a típusoknál előfordult már a DC aljzat zárlatja, de a CPU is szokott zárlatot okozni, ha a foglalat kontaktos, vagy a CPU hibás.
A hozzászólás módosítva: Ápr 28, 2015
(#) Doncso válasza ufi hozzászólására (») Ápr 28, 2015 /

Esetleg a töltő áramkörben egy zárlatos fet vagy dióda...
(#) SzZoli hozzászólása Ápr 29, 2015 /

Sziasztok,
Adott egy ASUS lapot ami hibásan került hozzá. A gép bekapcsol és igazából minden működik rajta. Az egyetlen hibája az, hogy képernyőt 4 részre osztav jelenik meg rajta minden valamint időnként függőleges csíkok jelennek meg rajta.
VGA hiba lehet vagy esetleg a kijelzőhöz menő kábel a hibás? Eddig olyan VGA hibál laptopokat láttam mik nem adtak képet vagy szemeteltek de olyat ami 4 részre ossza a képet olyannal még nem.
Segítségetet előre is köszi
(#) don_peter válasza SzZoli hozzászólására (») Ápr 29, 2015 /

Szinkron hibás a GPU. (MXM2-es G84, G86-okra volt ez jellemző)
Magforrasztással jó eséllyel még javítható akár tartósan is..
(#) Chipmunk1960 válasza SzZoli hozzászólására (») Ápr 29, 2015 /

Szia, Biztos, hogy nem kábel hiba. "don_peter"-nek lehet igaza.
(#) Anakin007 hozzászólása Máj 3, 2015 /

Sziasztok!

A köv.-ben kérném a segítségetek, amíg ki nem hullik a hajam: hp pavilon dv9500, geforce 8600M-el. Eredeti hiba: nem driverezhető, sima vga-val jó, nvidia driver fel, restart, majd csak függ. csíkok, fagyás. CPU fan magas fordulaton pörög. Enyhe nyomásra a funkcióbill.-knél, kikapcsol.
Szétszedés után kiderült, hogy az egyik csavar hiányzik, ami a vga hűtőt fogja, a másik is lötyög, tehát kiforralta magát.
Ok, reflow, hátha, mivel valószínűleg megsült a chip, gondoltam én, de tévedtem, megjavult. Driver fel, restart, hibátlan, venti bekapcsoláskor felpörög szépen, majd lelassít és alig pörög, nyomkodásra, tekergetésre nem reagál, szépen megy.
Összerakom, venti ugyanúgy non-stop pörög, mint a hülye. Rányomtam egy 3d bechmarkot és futtattam egész délután, órákig, semmi hiba a képen, teljesen jó, csak a venti pörög. Elkezdtem szétszedni, mert elfelejtettem újrapasztázni. Félig összerakom, teszt, venti csendes. Összerakom fullra, megint pörög. Rájöttem, random módon csinálja, félig szétszedve (bill és felső takaró levéve) néha jó, néha nem, bekapcsolt állapotban hiába nyomkodok v. mozgatok bármit, nem változik, csak ha leáramtalnítom és úgy ki/be kapcsolom. Legutóbb feltekertem a legfrissebb bios-t is, de nem változott.
Itt elakadtam, mi lehet a gond? Csak nem úszom meg a teljes reballt? Nincs ezeknél vmi thermal-szenzor marhaság, mint a FuSi-knál?

Előre is köszönök minden ötletet!
(#) Anakin007 hozzászólása Máj 3, 2015 /

U.i.: nem melegszik, totál hideg levegő dől belőle.
(#) Doncso válasza Anakin007 hozzászólására (») Máj 4, 2015 /

Szerintem egy szakszerű reball megoldaná. Nem biztos, hogy a reflow minden lábat tökéletesen a helyére tett. Nyomkodás, tekergtés nem ad 100% diagnózist, mivel 100 láb fogja egy meg néha.....érted ugye.
(#) dokidoki válasza Anakin007 hozzászólására (») Máj 4, 2015 /

Azt ki kellene derítened, hogy a hőcső vezeti -e a hőt. Mert ha nem jól fekszik fel, összerakásnál előfordulhat... Mellette láttam sajátszeműleg olyat, hogy HP NW9440 -nél, hogy a hőcsőből megszökött a vákuum és a víz, így már nem szállította a hőt.
(#) SzZoli válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Máj 4, 2015 /

Sziasztok

Köszi a segítséget így keresek valakit aki megcsinálja a Reflow-t vagy a Rebball-t.
Viszont az egyik régebbi notim a következőt kezdte el csinálni, ha rá van dugva a töltő akkor nem indul el csak a ledek villannak fel viszont akkuról azonnal bekapcsol és ha utánna rakopm rá a töltőt akkor megy szépen és nincs semmi gond.
A töltő lehet a ludas vagy a töltésvezérlés ment tönkre a notiban?
(#) don_peter válasza SzZoli hozzászólására (») Máj 4, 2015 /

Ott a töltést vezérlő áramkörödnél lesz valami gubanc, találkoztunk már ilyennel.
Reflow, Rebball nem kell, magforrasztás kell neki.
Már linkeltem az olvasmányt: Bővebben: Link
Soha legalább is az esetek 99%-ban nem az alsó golyók engednek el..
(#) Anakin007 válasza Doncso hozzászólására (») Máj 4, 2015 /

Köszi, én is erre gondoltam, a reflow csak arra kellett, hogy kiderüljön, chip-cserés-e. Viszont, ami miatt bizonytalan vagyok kissé: elég, ha a szenzoros gombsort lepattintom, és már sokszor jó. Ha 1 láb kontaktos, akkor az erőssebb nyomásra v. csavargatásra kikéne hogy faggyon, nem?

Másik: szakszerűtlenül szerelték korábban (nem tudom, hogy a meghibásodás előtt v. után) és rosszul rakták vissza a csavarokat, pl. az aksit se lehetett csak úgy leszednem róla, mert beletekertek pár csavart abba is, rövid helyett sok helyen a hosszú, majd 1 centiseket rakták vissza; az egyik alaplapot fogó csavart pl. le kellett fúrnom csigafúróval, mert - gondolom nem volt rendes szerszáma a p@r@sztnak- és sikerült kúpra esztergálnia az egyik csavar fejét, több másiknak is szétnyírta a fejét, alig bírtam kitekerni.
Szóval nem szeretnék potyára, feleslegesen dolgozni, ezért érdeklene, mi lehet esetleg még ludas, mivel benne van a pakliban, hogy valami smd-t sikerült lesodorni v. megsérteni.
(#) Anakin007 válasza dokidoki hozzászólására (») Máj 4, 2015 /

Köszi, megnézem, mert akár ez is sanszos lehet.
(#) Chipmunk1960 válasza Anakin007 hozzászólására (») Máj 4, 2015 /

Szia, Ilyen vandál módon való, szereléssel könnyű belső fólia-repedést okozni, aminek lehet a következménye, hogy a helyén már nem szeret dolgozni.
(#) Doncso válasza SzZoli hozzászólására (») Máj 4, 2015 /

Nekem szinre szagra ez volt a problémám a HP notimban. Kettővel visszább irtam a problémáról. Nálam a BGA chip volt a ludas. Pontosabban annak a forrasztása, vagy forrszeme. De nem sikerült megjavitani, csak lapcserével.
A hozzászólás módosítva: Máj 4, 2015
(#) Doncso válasza Anakin007 hozzászólására (») Máj 4, 2015 /

Csatlakoznék Chipmunk-hoz. Ez most nem olyan dolog, hogy a zseblámpa nem világit. Ilyen előélettel lényegébe bármi lehet, ezt innen szerintem csak egy látó tudja megmondani. Az én tippem kontakthiba nem alkatrészbaj, de hogy ez hol van........ hát igen..... az inkák kincse is mái napig relytély.... Javaslok egy jól megvilágitott helyen egy órás nagyitóval való alapos átvizsgálást. Hátha. Nekem már sok forrhibát sikerült igy megtalálni.
A hozzászólás módosítva: Máj 4, 2015
Következő: »»   191 / 281
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem