Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   1736 / 2208
(#) Orbán József válasza pisti89 hozzászólására (») Máj 4, 2015
Minden benne van, csak csinálni kell... Ebből minden pontosan megvan, csak a megfelelő számmal kell szorozni, vagy osztani... ebbe már nem szólok bele.
A hozzászólás módosítva: Máj 4, 2015
(#) ngyzoli válasza Longa György hozzászólására (») Máj 4, 2015
Kapcsolási rajzot tudnál feltenni?
(#) crapgame hozzászólása Máj 4, 2015
Üdv Mindenkinek.

Most jutott eszembe, hogy van egy "noob" kérdésem kimenővel kapcsolatban. Szépen számolgatom, tervezgetem a kimenőmet, hiperszil SM85a vasra, csakhogy a katalógusok rendszerint 0,3mm lemezvastagságú trafóról adnak adatokat, nekem meg 0,05mm-es van, ami azért más kategória.

A 0,3-as alapján számított gerjesztési adatok és tekercsszámok "jók" a 0,05-ös vashoz is?
(#) Orbán József válasza crapgame hozzászólására (») Máj 4, 2015
Szerintem a vékonyabbra többet is lehetne, akkor a kisebb miért ne lenne jó rá?
Nekem olyan adatom van, amit hazai vasra terveztek és ehelyett GOS német vas lesz bele, ami méretre is egy számmal nagyobb. Állítólag mindent visz...
Meg volt néhányszor 10 példányba építve, sőt, az elsőket még a HFM-nél mérték anno.
(#) crapgame válasza Orbán József hozzászólására (») Máj 4, 2015
Dekódold légyszi amit írtál.
Mármint a vékonyabb lemezből készült vasra nagyobb gerjesztés, ezáltal kevesebb menet is elegendő, ezt akartad írni? Nem értem.
(#) bakos13gab válasza crapgame hozzászólására (») Máj 4, 2015
Ne gerjeszd túl. Mi 0,8, max 1 Teslát adunk egy kimenőnek. Csak akkor engedj, ha nem férsz rá a csévetestre.
(#) Orbán József válasza crapgame hozzászólására (») Máj 4, 2015
Tekerd meg a vékony lemezt a vastagabb lemezre kiszámolt adattal, ennyi.
Még jobban alá lesz gerjesztve, még kevésbé fog torzítani.
A hozzászólás módosítva: Máj 4, 2015
(#) crapgame válasza Orbán József hozzászólására (») Máj 4, 2015
Oké, titkon abban bíztam, hogy jó lesz.
Köszi.
(#) crapgame válasza bakos13gab hozzászólására (») Máj 4, 2015
Szerintem ráférek, kettő féle variáció van, az egyik 0,91 a másik 0,76T 20Hz-en. A másodikat választottam a meglévő kanócaim miatt.
(#) spirik válasza pisti89 hozzászólására (») Máj 5, 2015
Szia.el 84 pp hez szeretném .
(#) Orbán József válasza spirik hozzászólására (») Máj 5, 2015
Tápfesz, pentóda, trióda kapcsolás?
(#) spirik hozzászólása Máj 5, 2015
Szia mindenki, ezt a kapcsolást szeretném megépiteni pp be és ugy kb 20 w twljwsitménybe.Kimenő és hálozati tarfo méretekre lenne szükségem.Minden alkatrész megvan csak a trafok hiányoznak.Köszönöm előre is.
www.elektroda.pl
(#) Orbán József válasza spirik hozzászólására (») Máj 5, 2015
Légyszíves rámenni a konkrét oldalra és annak a linkjét megadni, így nem tudtam megtalálni.

Ui: Megtaláltam...
A hozzászólás módosítva: Máj 5, 2015
(#) Orbán József válasza Orbán József hozzászólására (») Máj 5, 2015
Tudok adni ilyenhez tekercselési adatokat, hálózatinak meg ki kell találnod milyen vasmagod lesz.
A kapcsolásod Ultra Lineár és mx. 12W/csatornára számíthatsz, 20W-ot kéretik elfelejteni...
(#) Longa György válasza ngyzoli hozzászólására (») Máj 5, 2015
Itt a fórumon közölte valaki.Innen másoltam.
(#) Longa György hozzászólása Máj 5, 2015
Hát visszanézni nem tudom olyan homályos.Szikora Péter 2015 április harmadikai hozzászólásában van.
(#) szikorapéter válasza Longa György hozzászólására (») Máj 5, 2015
Keressen fel privátban az úr ha érdeklik ilyen kapcsolások.
(#) szikorapéter válasza szikorapéter hozzászólására (») Máj 5, 2015
Módosítom: Kapcsolási rajz
(#) crapgame válasza szikorapéter hozzászólására (») Máj 5, 2015
Üdv.

Ennek mekkora a teljesítménye és mekkora illesztéssel használod?
(a fékezőrács gondolom a katódhoz van kötve, mert nincs jelölve...)
(#) szikorapéter válasza crapgame hozzászólására (») Máj 5, 2015
Ezt a kapcsolást nem építettem csak neten kerestem. Én post PL504 SE rajzot használok,még annyira nem bő sikerrel sajnos.
(#) Mustang75 hozzászólása Máj 5, 2015
Üdv mindenkinek! 600v anódfeszre szeretnék kimenőtrafót készíteni. Kettő darab EL34 cső megy ellenütemben összesen 60W teljesítménnyel. A 16cm2 trafóvasam van hozzá. Szeretném magam elkészíteni csak kérdezni szeretném hogy mekkora illesztést használjak. A 3,4Kohm ideális ekkora feszültségre? Előre köszönöm a válaszotokat.
(#) crapgame válasza Mustang75 hozzászólására (») Máj 5, 2015
Nézd meg az adatlapot. Triódának kötve 400v mellett 5k ohm-ot ír, Ultra-lineár kapcsolásban leágazástól függően 7, 6, majd 3,5k ohm az illesztés. 400-450v mellett!
Miért akarod a 600v-ot? Egy csomó problémával jár. Szűrőkondik, stb.
60w az nagyon sok.
(#) Orbán József válasza Mustang75 hozzászólására (») Máj 5, 2015
Üdv!
Azt hiszem a RTÉK 1969-es könyvben Rózsa Sándor mérnök úr több kapcsolást is közölt EL34-el, trafóadatokkal egyetembe.
Valamint a cikksorozat végén van méretezési példa kimenőre, pontosan ehhez a csőhöz és a határadatokon belül.
Érdemes áttanulmányozni.
(#) Mustang75 válasza crapgame hozzászólására (») Máj 5, 2015
Sajnos adott az erősítőm magas anódfeszültsége és egy csomó mindent át kellene építenem ha alacsonyabban akarnám járatni. Kimenőtrafó hiányában készítettem korábban egy 3.4k -ra illesztett trafót és úgy néz ki gondom van vele mégis. Gyönyörű hangja van, de magasabb hangerőre tekerve izzik a segéd gyorsítórács és arra jutottam hogy biztosan a kimenő illesztésével lehet a gond mert minden más jónak tűnik. A nyugalmi áramom is 29mA- rel tudtam úgymond megfogni a csöveket hogy ne izzanak. Mértem segédrács áramot 562v és 567v az anódom van a csöveknél mérve.
Hm... beszéld rá a csövet, hogy tudjon többet feszültségre...
Jelenleg sok neki. Vagy venned kell egy csomó csövet és cserélgetni.
(#) Mustang75 válasza Orbán József hozzászólására (») Máj 5, 2015
Köszönöm Józsi Bár olcsó dolog lenne manapság egy csőcsere... Az egyenlet alapján nekem 6K kimenőtrafó kell. Nem lesz könnyű megtekerni -hogy még ne is torzítson túlságosan- de még így is olcsóbb megoldás és azért így korrekt az erősítő. Köszönöm még egyszer!!
Örülök ha tényleg segíthettem.
(#) bakos13gab válasza Mustang75 hozzászólására (») Máj 5, 2015
Ha nem idegenkedsz tőle, akkor stabilizáld vissza egy zener + FET-es áteresztővel a segédrácsot. Nekünk ez a megoldás már évek óta jól teljesít erősítőkben.
(#) bakos13gab válasza Mustang75 hozzászólására (») Máj 5, 2015
Elárulok egy titkot. A kimenő illesztésének nem sok köze van a segédrács magas feszültségéhez. A csöved ugyanúgy meg fog szaladni más illesztés mellett is, ha magas a segédrács feszültség, mivel pentóda esetében, az egészen alacsony feszültségtől eltekintve, az anódáramot a segédrács feszültsége határozza meg.
(#) Mustang75 válasza bakos13gab hozzászólására (») Máj 5, 2015
Közben egész délután kísérletezgettem, próbálgattam hangfalakkal, illesztésekkel, áttéttel variálni de ugyanaz a jelenség, sőt nagyobb illesztésnél még rosszabb a helyzet. Tehát végül is így lenne jó és a dinamikája is stimmel. Olyan gitárhoz illő. Mielőtt olvastam volna a bejegyzésed már elgondolkoztam én is egy zener lánc beépítésére. Korai erősítőkben láttam ilyet de sajnos csak fotón és akkor még nem értettem hogy miért, illetve a fűtés stabilizálására gyanakodtam vele. Tudnál ezzel kapcsolatosan kapcsolást javasolni?
Következő: »»   1736 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem