Fórum témák
» Több friss téma |
Szia, 7-8 rétegű nyáknál nem sok esélye van. Most egy Asus Eee Disney gyerekgépet hoztak, hogy nem indul. Valóban, a vinyó nem pörög fel.Tettem bele másikat, de a Win-t egy álló nap alatt sem tudtam belepasszírozni. Próbáltam bootos USB-ről, tettem mellé külső CD-t, csináltam ön-installos HDD-t,semmi. Mindig más hibával behalt. Gondoltam cserélek memóriát, mikor leveszem az alsó lemezt látszik, hogy beázott.... valami fehér port, meg zöld réz-oxid nyomokat találtam. Valószínűleg tej lehetett, ami savanyodása közben megcsócsálta a fóliát. Innen már nincs tovább.
A hozzászólás módosítva: Máj 5, 2015
7-8 réteg? Az igen. Már ilyen is van? Hát ott bizony nem sok esély van. Hiába, mindig tanul valamit az ember. ( A tej ölni képes, ezt még fénykoromból tudom egy buli csúcspontja óta.
Idézet: ) „Na, ki meri meginni húzóra?” A hozzászólás módosítva: Máj 5, 2015
"
Zolee11: Látom, nem igazán értetted miért nem tetszett ennyire... Nem egy darabról van itt szó ami nekem hibás volt, mert ez minden gyártóval megesik, hanem arról, hogy miért kell ennyire feszítenie az alaplapot. Feleekkora erő simán elég lenne. Akkor minek ekkora???? Ezek szerint te nem nézted meg mit művel a kicsike. Szerinted egy alaplap meddig bírja azt, hogy ilyen erőhatásnak van kitéve (leszerel-felszerel), hisz a rétegek közötti (lukak) összeköttetések elkezdenek repedezni. A fém nem hajlik repedés nélkül, ennek mértéke csak a kérdés, ezt nevezik fémfáradásnak. Itt 4-5mm-es elhajlásról van szó és nem túlzok (persze az alaplap síkjában értendő). Egy alaplap hány rétegű is? 4-5-7-8? minden réteg elcsúszik egymáson a hajlás során, mikronokat ugyan, de elcsúszik. El lehet képzelni mi történik a furatokban lévő összeköttetésekkel... Tudtommal az alaplapokat nem erre tervezik, és az alaplapra szerelhető hűtő súlya is max. 450g!!! (ez általánosságban értendő), ha téged ez nem érdekel akkor hajrá, nem szóltam semmit, csak nehogy eldőljön a ház, mert egy 700g-os hűtő már simán eltörheti a lapot... További szép napot. no brain, no problem "
Igen, igy meg pláne érthető. Érzékeny dolgok ezek nagyon.
Szia! Későn olvastam a hozzászólásodat. (azért köszönöm)! Meg lett véve,igaz nem sokba került (3.5 e) ,most már a lényeg ha megvan hogy működik vele. (gyorsabb mint volt-lehet hogy csak 1% mint ahogy írod, még nagy próbákat nem csináltam vele). A lényeg hogy játékokat nem játszok vele, netre meg még elmegy rendesen,youtuben még nem szaggat pl: Pinnacle videóvágón jól mutatkozik( mondjuk az előző procival is ment),de még ha 1-2 évet elmegy majd bedobja a derekát addig nem akarok másikat venni. (én legalábbis így gondolom)
TV-vel is ugyan így voltam elmentem venni hiper szuper Smart TV-t,aztán útközbe visszafordultam mert felraktam a kérdést magamnak hogy kell ez nekem amig ott a másik 70cm nagy hátú 20-éve jól működő tv? (mondom majd ha bedöglik) Tavaly végül megvettem mert most már kellett. Azért köszönöm a felvilágosítást.
Na én magam ellen beszélek, mert én is az ssd -val való gyorsitás hive vagyok, de megláttam 1600Ft-ért ebayen egy 2GHz-es T7200-es dual core procit. Most 1.6 T5500 van benn. Annyiért nem volt kedvem ott hagyni. Meglátjuk mit mond. Tervbe van még egy SSD is, a sima sata helyett. Arról láttam videókat, SATA vs SSD a tyutyubon, na azt érdemes megnézni.
Na hát 1.600-ért veszek még egyet SSD laptopba igen csak húzós még az ára. Egy 1TB osnak az árából kijön egy laptop Na de majd lemegy annak is az ára egyszer. addigra meg megjelenik más valami
Lehet hogy buta a kérdés : akkor nem kiröhögni
Egy class 10 micro sd,vagy SD kártyát berakva Pendriv-ként gyórsabb mint egy 7200 RPM Vincseszter? A kérdésem oda akarna kilukadni hogy ha igen, akkor nem lehetne arra telepíteni a wint és arrol bootlolniés arrol használni?,és a laptobba lévő vincsesztert meg másodlagos vinyóként? Ha a kérdés halott akkor Köszönöm a válaszokat!
Kártyaolvasók belül USB-n szoktak behúzva lenni a PCH-ba, hídba akármibe. Az USB 2.0 pedig nem versenyképes a SATA-val.
A hozzászólás módosítva: Máj 6, 2015
Az USB 2.0 azt a laptop csatlakozójára gondoljak?,vagy a kártyaolvasóra?
Próbálj egy tesztet, pl. egyszerre írj az SD-re 6-8 fájlt. Akkor is látni fogod, hogy nem az igazi. Gépgyorsításra akkor tudod használni ha kevés az rendszer memóriád. Bővebben: Link
Róla bootolni szerintem felejtős.
Értem.Na jó én csak felvetettem a kérdést.Még nem vettem meg ezeket a kütyüket,azért is kérdeztem,mert gondoltam ha beválna akkor adnék így érte egy 10-est.
Gondoltam USB 3.0 olvasóba behelyezve egy 64 Gb 10 class kártyát és arra felrakni a Wint majd arról bootolni hátha gyorsabb mint a saját vincsesztere.
Szia, Nézz meg egy másolási sebességet HDD-ról hdd-re, illetve SD-re. Nekem a fele, harmada.
Az SD kártya hamarabb tönkremenne a sok írás-tól mint az SSD. Nincs értelme ebbe belefektetni egy vasat sem.
Köszönöm a válaszokat! Így már tiszta,ezért kérdeztelek titeket. Akkor már ki is töröltem az elmémből
Igen, a nagy az mèg dràga. De nekem elég lenne egy 60-80gb, ez pedig nem olyan vészes. 8-9000Ft
Sziasztok!
Adott egy HP DV8000t noti. A probléma. Van benne most egy LG, Philips, 17" os 1440X900 as lcd. Az lcd cof hibás csak minden második pixel oszlop hajlandó működni rajta és a jobb szélén egy szép nagy fehér csíkkal jelzi a halott oszlop meghajtót. Na most vettem bele egy samsung kijelzőt. Minden adat megegyezik és több online áruházban is ezt a típust árulják a géphez. Mindent összeraktam de kép az nincs. A gép felismeri, hogy csatlakoztattam a kijelzőt a háttér világítást el is indítja (HA kihúzom a monitor szalag kábelét az lcd hátuljáról akkor a világítást se vezérli.) de a kép fekete marad. Olyan mintha folyamatosan egy fekete hátteret néznék a monitoron mindegy, hogy mit csinálok. Ha külső monitorra csatlakoztatom ott viszont a gép látja az integrált monitort ha csatlakoztatva van (Egyértelműen ha nincs csak egy monitor jelenik meg) de mégse ad képet csak világít. Mi lehet vele? Szalag kábelt már cseréltem. Válaszotokat előre is köszönöm!
Ha fekete, az mar jo jel, mert aram nelkul feher.
Ha az LVDS jelekbol a CLK +/- par nem el, az okoz ilyesmi hibat. Ellenorizd kontakthibara. Bekapcsolaskor sem jelenik meg semmi? A samsung kijelzo az uj? Lattad mukodni? A ket kijelzo adatlapjan a csatlakozo kiosztasa megegyezik?
Hali. Bekapcsolásnál sem jelenik meg semmi rögtön fekete kép. A kiosztást nem tudom sjanos adatlap alapján. A kijelző nem új de működni láttam ugyan ilyen HP gépen.
A régi kijelzőjével még ha cof hibás is de van kép szóval ezért nem értem mi lehet a gond. A kiosztásra ránézek illetve a kontakt hibára. Köszi a választ. A kijelző típusokat leírom azért hátha így tudtok mondani valamit: Az új: samsung ltn170x2 A régi: LG, PHILIPS lp171wp4 A hozzászólás módosítva: Máj 6, 2015
Negative LVDS differential clock input
4 pin erre megy a régi lcd-n az újon pedig ez van írva Negative LVDS differential data input mindenhova. Ez nem tudom, hogy mérvadó-e. Illetve a régi kijelzőn van egy ilyen. Built-In Self Test Ugyan ez a pin az újon NC vagyis no connect. Ezek alapján itt lehet a gond? Innen néztema kiosztás táblázatokat: Régihez: http://www.distrib-informatique.com/lcd/Library/LG-Philips/LP171WP4...B1.pdf Újhoz: http://www.beyondinfinite.com/lcd/Library/Samsung/LTN170X2-L02.pdf Válaszokat előre is köszönöm.
A clock és a data nem ugyanaz, teljesen más dolgok futnak rajta. Ez a probléma. Ha rádugnád a te kijelződet arra a laposra ahol ezt láttad működni, ott meg a tiéd nem menne.
Rendben köszi akkor vissza küldöm a kijelzőt.
Ne kuldd vissza!
A ket kijelzo kiosztasa teljesen megegyezik, nincs data es clk keveredes. Csak mashogy neveztek el oket. A self test lab valoban okozhat gondot, azt erdemes ellenorizni, mit csinal fold, tap, nc esetben. Talan a ddc data es ddc clock labak valami mast arulnak el a videovezerlonek es ezt nem tudja elfogadni.
Nekem OCZ Vertex plus 60Gb-os SSD-m volt. Csak Windows, meg a legfontosabb programok voltak rajta. Mellé egy 320Gb-os külső HDD, és kész. A gépen minden ugrott azonnal. Főleg Word és társai, amik sok adatot mozgatnak indításkor a memóriába, azokon látszott a gyorsulás. Sosem néztem a HDD LED-jét, hogy miért nem dolgozik a gép. Sajnos egy használt asztali gépet vettem, alaplaphibásat, és azóta az SSD-mnek lőttek. :S Ha ilyen olcsók, akkor lehet megint beújítok egyet. 12eFt-ért már kapsz 32-64GB-osat, de ha van rá 18-20eFt-od, akkor lehet venni igazán jót is.
Annyit még elfelejtettem, hogy a szalag kábelről hiányzik egy láb. mind a kettőről amim van. Ha minden igaz pont a self test lábé.
Ha más adatokat küld a videó vezérlőnek azzal lehet valamit kezdeni? Holnap meglesem melyik láb hiányzik a szalag kábelről azért. Előre is és utólag is köszönöm válaszod.
Annyit jó lenne megoldani, hogy SSD-ről bootoljak, viszont a mostani HDD fizikailag benne tudjon maradni a gépben, ne kelljen a kábelekkel szórakozni. Van DVD meghajtóm, keresni kellene egy adaptert, ami nem drága. Most matshita dvd-ram uj8e2q van bent (ezt el lehet adni...), HDD pedig wdc wd10jpvx-22jc3t0, SATA 6.0Gb/s, ez Sata3, azon gondolkodok, hogy ha átrakom a DVD író helyére a HDD-t, akkor ott is SATA3-as sebességgel fogom tudni használni, vagy esetleg valamelyik lassabb Sata szabvánnyal?
Itt is van egy HDD Caddy: Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Máj 6, 2015
Logikus, hogy a self test hianyozzon, azzal nem lesz gond. Oszinten szolva en meg mindig kontakthibaban remenykedek, mert ELVILEG bedugod az ujat es megy azonnal.
De hajj, most olvasom az eredeti hibat es en nem cof hibara gyanakodnek, hanem pontosan az egyik (vagy Odd vagy az Even) oszlop meghajtasara. Ha ott hiba van, akkor minden masodik oszlop kijelzese kimarad es ez nem a kepernyo hibaja (a feher oszlop az viszont csaknem biztosan az!). Szoval en visszamennek az alaplapi csatlakozoig... Namost a hiba esetleg azert jelentkezhetett, mert mondjuk a Phillips ezt toleralva a felet legalabb kijelzi,a Samsung meg nem hajlando indulni ezert. Persze ez is csak egy elmelet...
Ilyen 32Gb-os ssd-k már vannak 6-7000Ft-ért ebayen. Szerintem nem egy nagy ár. Lehet nekem is elég lenne ekkorka, csak a win meg néhány dolog kellene rá, másra nem használom a lapost, csak netezni.
A kontakthibát úgy tudod kizárni, hogy a te kijelződet rádugod a másik laptopra. Ha ott elindul, akkor a te gépeden is menni kell a kijelzőnek, ha nem akkor nem kontakt bajos. Bár érdekes, ez az adatlapi CLOCK/DATA dolog. A kettő teljesen mást jelent.
Szerintem elolvasva mindket adatlapot, a dolog egyertelmuve valik...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |