Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Rövidzárvédelem, automatikus lekapcsolás
Témaindító: vtsoftware, idő: Feb 11, 2008
Témakörök:
Sziasztok
Elkezdtem tervezni egy "univerzális tápegységet" amivel 78 & 79 -es IC-kel szeretném az összes stabilizálható feszt "kibocsátani" és egyet ami szabályozható. (tudom hogy vannak már ilyenek ) Ez eddig szép és jó csak nem tudok olyan kapcsolást vagy módszert amivel ezt meg lehetne csinálni. Tudnátok nekem mutatni ilyeneket? Köszi szépen
Hello...??? hogy mi is kell??? Folyamatosan szabályozható tápegység, vagy a fokozatos? Vázold fel az eddigi tervedet...És mi van a topik címével?
Eddig tervem nincs, csak fejben mert akkor akarom elkezdeni ha minden "tiszta".
Amúgy rövidzárvédelem dolgok kellenének'
Ezeket átböngészheted, hátha akad még pár okos ötlet, s valami spec rövidzárvédelem is,..
Labortápegység készítése Szabályozható táp készítés
Ezek az IC-l rövidzár védelemmel rendelkeznek. Kb 1,5A körül (széles a tűrés!) határolnak. (És melegednek)
Addig is ajánlom az LM7805 és az LM317-337 adatlapjait szíves tanulányozásra
Hopp, ezt nem tudtam...
Hogy a 78## & 79##-es StabIC-kben alapból van rövidzárvédelem...
Sőt termikus védelemmel is rendelkeznek, de ezek a védelmek...hát.. nem igazán mindenhatók.
Nem olyan rövidzárvédelemre gondoltál hogy bizonyos áramerősség felett lekapcsol?
Hát ja, jöbb félni...
Medve: amúgy már mindegyiknek átböngésztem az adatlapját...
Majd ha kész a terve akkor feldobom az oldalamra, vagy ide cikknek, majd meglátom...
Tudok egy félautómata tápegységet. Egy perc és teszek fel képet.
Milyenre gondoltál? Ha az adatlapokon lévő megoldások nem jók, akkor milyet szeretnél?
Azt írják hogy a megadott értékekkel 3 amperes áramnál kapcsol le. Szerintem a BD135 utánni cucc nem kell oda.
Húú, akkor ott a bibi hogy átlapoztam az adatlapot csak főleg a tűréseket néztem át (mennyit enged be max...) a kapcsolásoknál csak azt néztem mekkora kondik kellenek... Amúgy melyik rajzra gondoltál az adatlapon belül. (oldal? )
Megcsinálod a tirisztoros részét és ha kész lesz a tápod rákötöd a végére rövidzárvédelemnek.
Én semmire, én még azt sem tudom, mit szeretnél, azt irtad, átnézted az adatlapokat, azokon elég sok kapcsolás is van, számomra is, több mint elég. Válassz egyet kedvedre, s kibeszéljük, ha kell.
AMD: pontosan hogy érted? Trafó -> stabilizálás -> rövidzárvédelem, vagy trafó -> rövidzárvédelem -> stabilizálás?
Medve: Amit AMD mutatott, azt választom
Hány voltos tápegységet akarsz csinálni? Hány voltos a trafó?
Na igen, pont ezért néztem az adatlapokat.
78S##-ekkel szeretném csinálni mert 2A-t elbír. Trafónak 18V 2,4VA-ra gondoltam. Namost, az összes fajta StabIC-t beletenném, kivéve a 24V-osat mert annak a minimum feszültsége 27V, ami a 78S05-nek és a 78S08-nak már sok, mert azok max 25V-ot kaphatnak. Azt hogy mekkora fesz menjen a kimenetre azt egy átalakított "bemenetválasztó" áramkörrel csinálnám meg.
Szerintem így: Trafó - egyenirányító - pufferkondi - rövidzárvédelem - stabilizálás.
Oké
Hogy érted az átalakított bemenetválasztót?
Végül is nem is átalakított hanem átgondolt bemenetválasztó.
Csatoltam a rajzot, úgy nézd hogy egyáltalán nincs kész...
A képen látható R3 0,2 ohmos ellenálás helyett nagyobbat tegyél be ha kisebb áramnál kell lekapcsonia.
Kisebb áramnál? Mekkorára gondolsz max. 18V-os Stab fesznél? A minimum az 5V.
Nem feszültségre gondoltam hanem áramerősségre. Hogy hány ampernél kapcsoljon le.
Jaa, bocsi.
Hát ugye az S széria az 2A-s. Így mekkora ellenállást gondolsz? |
Bejelentkezés
Hirdetés |