Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD monitor probléma

Témaindító: Squall, idő: Aug 14, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   215 / 313
(#) q765 hozzászólása Máj 23, 2015 /

Sziasztok!

Van egy ilyen
samsung syncmaster bx2450 Típusú monitorom tápegység nélkül. Nemtudom milyen a csatlakozó polaritáskiosztása, és szét szeretném szedni. Semmi csavar nincs rajta.. Hogy szokták ezt szétszedni?
Bele akarok nézni a tápjába, hátha van benne valami feszstab hátha univerzálisabb táp is jó hozzá.

Hol pattintják ezt szét?

Kerestem képet.
A hozzászólás módosítva: Máj 23, 2015
(#) Buvarruha válasza q765 hozzászólására (») Máj 23, 2015 /

A kijelző tetejénél szoktam kezdeni és a keretet előre meghúzkodod, de ezeket nagyon nehéz szétpattintani, viszont nem is kel félteni bírja az anyag.
(#) q765 válasza Buvarruha hozzászólására (») Máj 23, 2015 /

Megvan..

Teljesen szétvan választva. A tápvezeték egyből megy a ledmeghajtóhoz, illetve a kijelzővezérlőhöz. Nincs benne semmi korlát. A hátuljára azvan írva, hogy 12V 3A; 14V 2,14A..
15V 2,7A megfelelő lenne hozzá? Keressek tovább?
(#) Buvarruha válasza q765 hozzászólására (») Máj 23, 2015 / 1

Menni fog az, ha 14V-ról is lehet járatni, akkor nem lesz gond a 15V sem, a ledmeghajtónak saját stepup konvertere van, a többinek pedig stepdown, közvetlenül a betápról semmi sem megy. Az alacsonyabb feszültséggel szokott gond lenni, mert akkor nagyobb áramok folynak, viszont a kondikat ellenőrizd, mert, ha 16V-osak, akkor hamar elfáradhatnak.

50V; 25V SMD. Már forrasztom.
(#) q765 válasza q765 hozzászólására (») Máj 23, 2015 /

Kuka mellett találtam. Elindult. Már csak az a gondom, hogy csak analóg bemenete van és hdmi. Nekem meg csak DVi és kettő Display portom van. Köszi a segítséget.

Idézet:
„Kuka mellett találtam. Elindult.”

Akkor felteszem, nem ebben az országban tarztózkodsz. Amúgy ezeknek gyakori hibája, hogy no signal-t ír, viszont jelet kötve a bemenetre megkukul, szóval ne örülj előre, de elvileg FW frissítés megoldja.

Most auton keresi a bemeneteken a jelet. (váltogatja a bemeneteket).Mindjárt keresek kábelt, csak összeraktam. München.

5 perc után check signal cable -t ír.

5 perc után csekkol az rendben van még, majd jelre lesz gondolom megőrülve, hát a fritzek sem ok nélkül rakják a kuka mellé az ilyesmiket.

Már azon írok. Tök jó, csak analógon nincs fullhd. HDMi-m meg nincs, mivel tervezőillesztőm van. Azon megcsak olyan monitor lehet, amin van DisplayPort (quadro fx3800). Úgynézki hibátlan. Jó ez az érintőfelület.. : ))

Egy hiba van. Nem megy a standby led.. : )
24" közelről marha zavaró. Hová használják ezt? Win7 alatt lehet az ajánlottnál is tovább húzni a felbontást valahogy?

Lehet, hogy ki van kapcsolva, ezeknél menüben lehet álítani a fényerejét is és ki is lehet kapcsolni a ledet.

Nemtalálom. Mindegy. Tényleg nagyobb felbontás kellene, mert nagyon zavaró. 1280*1024.
Lehet ezt valahogy nagyobbra állítani? A kártya biztosan bírja, csak szerintem az analog kábel miatt nemengedi feljebb állítani.

Azt még kihagytam, hogy olykor csak natív flebontáson őrülnek meg. És az analógon is mennie kellene a natívnak, nincs ott valami más számítógép?

Csak ezvan. Ez a műhelyes gépem (fujitsu celsius w380,,8 magos xeon. Azóta működik, nincs vele baj. Énszerintem nemlesz gond. MIt értessz nativ alatt?

Maximális, tehát ezesetben FullHD.
(#) q765 válasza q765 hozzászólására (») Máj 23, 2015 /

1920*1080 felbontást bírja katalógusból. Ha egyedileg beállítom win7 alatt, kilóg a sarka. Rányomok ezalatt a monitor auto kalibrációjára, akkoris kilóg ez a felbontás. kábel miatt lesz.
Ez egy analog digital kábelosztó. Ha a digital részére nemdugok semmit, akkor kisebb a kép. ha bedugom a digital kabelt a másik digi monitorba, akkor szép az analog képem ezen a monitoron.
Kábelem nincs másik sajnos. Lehet feladom. NIncs kedvem ezzel vacakolni. HDMi kábel ugysem megoldható itt. Mindjárt irok a PC-s topikba, hátha tudunk növelni a felébontásán, de így elég cifra. MOst 1280*1024 -en megy.

displayport - hdmi átalakító segítene rajtam..

NVIDIA driverből olyan felbontást, időzítést álítasz be amilyet akarsz, nyisd meg a kontrol panelt.

Möglett.. Mostmeg akkora, hogy nemlátom. Szóval szórakozhatók még ezzel. Megkell szoknom 19" után. Kösz mégegyszer.

Beállítottam. Jólett.. Freki baja volt. Már egy ideje megy. Jólesz ez.

Ami következő kérdésem volna, hogy így hogy külső tápja van, és végig működik nem fogyaszt többet egy monitor? Melegszik nagyon?...Kapcsolóüzem, ha nem terhelődik nemkell foglalkozni vele?
Régi laptop tápja.

Jólesz ez. Már megy pár órája. Mindíg modntam, hogy kukázni jó.. . . .

Mitől fogyasztanma többet? Az, hogy a táp belül van, vagy kívül, csak földrajzi kérdés. Ilyen kis monitorkban sincs külön készenléti táp, hanem mindíg megy, ún. offline tápegységek, ezek bírják alacsony terheléssel is.
(#) tallerkrisztian válasza Buvarruha hozzászólására (») Máj 25, 2015 /

Kicseréltem valamennyi kondit amiből van ESR változat.De van egy amelyből 1000uf/10v helyett csak 1000uf/16v - os van ESR tipus. Berakható a 16v ESR vagy haggyam a nem ESR 10 voltosat ?
(#) bbalazs_ válasza tallerkrisztian hozzászólására (») Máj 25, 2015 /

Ha meretben befer, tedd be nyugodtan azt. A magassaga szokott kicsit nagyobb lenni, vagy ha tobb van kozvetlenul egymas mellett, akkor az atmeroje.
(#) BEMcorp válasza szucsistvan123 hozzászólására (») Máj 26, 2015 /

Kivettem, rámértem a zenerre, és az optóra.
A zener szépen diódának mérhető (ahogy kell csak egy irányból), ahogy az optó LED-je is.
Ilyenkor merre tovább?
(#) Buvarruha válasza BEMcorp hozzászólására (») Máj 26, 2015 /

Mérd a tápvezérlő IC tápfeszültségét, hogy megvan-e (keress doksit hozzá). Mérj rá a tápágakra, vagy akár adhatsz nekik labortápról is feszültséget egyesével, hogy van-e valahol túláram.
(#) szucsistvan123 válasza BEMcorp hozzászólására (») Máj 26, 2015 /

A kattogás valószínüleg zárlat. Lehet, hogy az opto ledje jó, de a fènyèrzèkelő rèsze is lehet rossz. Èn a hejedben cserèlnèm! (Pc tápban van hozzávaló). Az összes diódát át kellene nèzni, ès a kondikat megnèzni, nem e zárlatos. (Èn cserèlnèm.)
(#) Buvarruha válasza szucsistvan123 hozzászólására (») Máj 26, 2015 /

Végülis úgy is lehet javítani, hogy kicserlünk mindent és lesz, ami lesz.
(#) BEMcorp válasza Buvarruha hozzászólására (») Máj 26, 2015 /

Két IC (+ az opto) van, LD7575PS a primer oldalon, illetve, TL494C a szekunderen. Plusz 2db 3055-ös felület szerelt tranzisztor, gondolom FET-ek, de nem találtam róluk adatlapot.
Jól sejtem, hogy a TL494 környékén nézelődjek?
(#) BEMcorp válasza Buvarruha hozzászólására (») Máj 26, 2015 /

Labortáppal rácsatlakozva, sehol nincs túláram, 14V-os ágnál 1mA, 5V-osnál 6mA áram folyik.
Találtam hozzá rajzot, bár néhány típusjelzés nem egyezik (pl itt nem LD7575 van, hanem NCP1203D6).
A hozzászólás módosítva: Máj 26, 2015
(#) Buvarruha válasza BEMcorp hozzászólására (») Máj 26, 2015 /

Nem, az LD7575 környékén nézelődj, annak a tápfeszültségét ellenőrizd, ha lemegy 10, vagy 9 V alá (általban ennyi szokott lenni) akkor ál le az IC, de kis idővel újraindul. A primer oldalon van egy szekunder ami táplálja az IC-t, olykor valamiért egyszerűen csökken a feszültség (menetzárlat talán) ilyenkor shottky diódát berakva asima helyére olykor épp megoldható a táp leállása. Az labortápos tesztet mindent rádugva érdemes megcsinálni, mert a scaler és pláne a kijelző is lehet problémás és, ha túláram van, akkor is csinálhat hasonlót a táp, nem feltétlenül rövidzár van.
Következő: »»   215 / 313
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem